Чернокоп и лефер 2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
inki_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Чернокоп и лефер 2012

Мнение от inki_bg »

Това за морската вода не го знаех.БЛАГОДАРЯ за съветите на колеги.Аз го замразявах с сладка вода от чешмата.Дано тази година да има риба ,че да пробвам и със солена вода как ще е .За съжаление няма как да пробвам шоково или ударно замразяване ,че моя фризер е до -18.
Изображение
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

И аз няма как да пробвам шоково,само си говорим тука :D Но чистата вода за мен си е по-доброто решение,защото съм малко гнуслив.Морската вода единствено може да осоли рибата но за целта си има йодирана сол,баси :D Абе всичко си е до предпочитанието.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

BorisK написа:.Морската вода единствено може да осоли рибата

Няма как да стане щото соленост е 2 пъти по малка от океаните и ако чакаш на морската мода да ти осоли риба,по скоро ще имаш каша.Ако искаш да кажеш морска сол,то там е друга бира.

п.п. И за шоковото замразяване да спомена нещо,щото и от това имам малко понятие,1-2 риби или примерно кило риба поставена в шокова камера за замразяване след 5-та минута са 100% чук. за пример ще ви кажа само че 1 малина след 1минутно престояване в такава камера я вадиш с формата и твърдоста точно като на зрънце черен пипер (и големината е толкова)
Фризера ми е доста под -15(има и ледарка вътре и за 5 мин. ледът е готов :wink: )
не искам да се впускам в спорове за изчистена или неизчистена риба (лично аз чистя само зархан(щото си имам начин :wink: много бърз и лесен) а и не се пречкат разни човки)
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

inki_bg написа:Това за морската вода не го знаех.БЛАГОДАРЯ за съветите на колеги.Аз го замразявах с сладка вода от чешмата.Дано тази година да има риба ,че да пробвам и със солена вода как ще е .За съжаление няма как да пробвам шоково или ударно замразяване ,че моя фризер е до -18.
Няма как да я замразиш шоково до - 78 доколкото се сештам съм чел из нета това било най добрата температура защото тяхните фризери са профита с азот и тем подобни .Аз като си наловя риба си я прибирам в едни правоъгълни купи от КАРФУР ЕДНА ШЕПА СОЛ И ВОДА ОТ ЧЕШМАТА :D То хубаво да я замразиш с морска ама като знам какво съм виждал да плува из морето а не винаги водата е бистра и чиста
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Освен за консумация,често замразяваме риба и за ем. Беше споменато,че "пресните" риби от магазина са третирани по известни само на търговците начини и на вкус са по-зле и от кренвирши от кучешко,соя,подправки и добавъчна химия!? Разбира се,същия е ефектът,когато опитаме да ловим на подобна стръв чернокопи,попчета и т.н. -- рибите теглят по една майна и на нас и на ема ни и....седим зад такъмите си всуе.
Техниките за замразяване на рибоци (в солена вода или в сладка с добавка на едра сол) лично аз използвам за съхраняване на сафрид с цел да е читава стръв за поповете през зимните месеци--- в кутия от сладолед(или подобна съдина) нареждам ред сафрид-ред сол...и така почти до горе,а отгоре заливам със сладка вода и...във фризера.В случая не иде реч за шепа сол спрямо доста вода,а за чаша вода с доста сол!След размразяването сафридите изглеждат като пресни...а и попа ги харесва...харесваше,понеже говоря за събития с едногодишна и повече давност...то тази зима ни поп даде,ни нищо...
Убеден съм,че ако се хвърли в тигана рибата ,замразена по този начин,ще е нелоша на вкус...освен,ако не идва мъничко пресолена :wink: ....ама бирите за какво са :drinkers:
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

С една дума търговците гледат да продадат и най-скапаната риба,да я замразяват многократно и да я мешат...дребни душици,много често мургави,че имена сменят за заблуда.Една циганка ми се развика що не купувам,а аз иказах че на матирани не вярвам.А наздраве
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”