Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп и лефер 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
- inki_bg
- научил се да хвърля
Re: Чернокоп и лефер 2012
Това за морската вода не го знаех.БЛАГОДАРЯ за съветите на колеги.Аз го замразявах с сладка вода от чешмата.Дано тази година да има риба ,че да пробвам и със солена вода как ще е .За съжаление няма как да пробвам шоково или ударно замразяване ,че моя фризер е до -18.

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз няма как да пробвам шоково,само си говорим тука
Но чистата вода за мен си е по-доброто решение,защото съм малко гнуслив.Морската вода единствено може да осоли рибата но за целта си има йодирана сол,баси
Абе всичко си е до предпочитанието.

Качествени чепарета Borkata

BorisK написа:.Морската вода единствено може да осоли рибата
Няма как да стане щото соленост е 2 пъти по малка от океаните и ако чакаш на морската мода да ти осоли риба,по скоро ще имаш каша.Ако искаш да кажеш морска сол,то там е друга бира.
п.п. И за шоковото замразяване да спомена нещо,щото и от това имам малко понятие,1-2 риби или примерно кило риба поставена в шокова камера за замразяване след 5-та минута са 100% чук. за пример ще ви кажа само че 1 малина след 1минутно престояване в такава камера я вадиш с формата и твърдоста точно като на зрънце черен пипер (и големината е толкова)
Фризера ми е доста под -15(има и ледарка вътре и за 5 мин. ледът е готов

не искам да се впускам в спорове за изчистена или неизчистена риба (лично аз чистя само зархан(щото си имам начин

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Няма как да я замразиш шоково до - 78 доколкото се сештам съм чел из нета това било най добрата температура защото тяхните фризери са профита с азот и тем подобни .Аз като си наловя риба си я прибирам в едни правоъгълни купи от КАРФУР ЕДНА ШЕПА СОЛ И ВОДА ОТ ЧЕШМАТАinki_bg написа:Това за морската вода не го знаех.БЛАГОДАРЯ за съветите на колеги.Аз го замразявах с сладка вода от чешмата.Дано тази година да има риба ,че да пробвам и със солена вода как ще е .За съжаление няма как да пробвам шоково или ударно замразяване ,че моя фризер е до -18.

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
- shturetc
- ще става разбирач
Освен за консумация,често замразяваме риба и за ем. Беше споменато,че "пресните" риби от магазина са третирани по известни само на търговците начини и на вкус са по-зле и от кренвирши от кучешко,соя,подправки и добавъчна химия!? Разбира се,същия е ефектът,когато опитаме да ловим на подобна стръв чернокопи,попчета и т.н. -- рибите теглят по една майна и на нас и на ема ни и....седим зад такъмите си всуе.
Техниките за замразяване на рибоци (в солена вода или в сладка с добавка на едра сол) лично аз използвам за съхраняване на сафрид с цел да е читава стръв за поповете през зимните месеци--- в кутия от сладолед(или подобна съдина) нареждам ред сафрид-ред сол...и така почти до горе,а отгоре заливам със сладка вода и...във фризера.В случая не иде реч за шепа сол спрямо доста вода,а за чаша вода с доста сол!След размразяването сафридите изглеждат като пресни...а и попа ги харесва...харесваше,понеже говоря за събития с едногодишна и повече давност...то тази зима ни поп даде,ни нищо...
Убеден съм,че ако се хвърли в тигана рибата ,замразена по този начин,ще е нелоша на вкус...освен,ако не идва мъничко пресолена
....ама бирите за какво са 
Техниките за замразяване на рибоци (в солена вода или в сладка с добавка на едра сол) лично аз използвам за съхраняване на сафрид с цел да е читава стръв за поповете през зимните месеци--- в кутия от сладолед(или подобна съдина) нареждам ред сафрид-ред сол...и така почти до горе,а отгоре заливам със сладка вода и...във фризера.В случая не иде реч за шепа сол спрямо доста вода,а за чаша вода с доста сол!След размразяването сафридите изглеждат като пресни...а и попа ги харесва...харесваше,понеже говоря за събития с едногодишна и повече давност...то тази зима ни поп даде,ни нищо...
Убеден съм,че ако се хвърли в тигана рибата ,замразена по този начин,ще е нелоша на вкус...освен,ако не идва мъничко пресолена

С една дума търговците гледат да продадат и най-скапаната риба,да я замразяват многократно и да я мешат...дребни душици,много често мургави,че имена сменят за заблуда.Една циганка ми се развика що не купувам,а аз иказах че на матирани не вярвам.А наздраве