Воблери

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
arilus
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Воблери

Мнение от arilus »

за тракалките - режа къса тръбичка от дебелите сламки / към 1 см./. капачетата са от блистер за хапчета - режа ги с перфоратор. лепя първо едното с каноколит, слагам вътре съчмата и го затварям с другата "конфета" и лепя. пробвам да не съм "хванал" съчмата с лепилото. предпочитам капачетата да са с металното фолио навътре /повече хлопа/. с бормашина с бургия ако не се лъжа 5.5мм. правя отвора във бъдещия воблер. слагам вътре тръбичката и китосвам отстрани, като изсъхне - шкурка.

по-мързелив начин - без сламка, правиш отвора във воблера /добре е да е от по-твърдо дърво, да речем явор/, отвън на тази тръбичка оформена от тялото на воблера правиш фаски с 0,5 по-дебела бургия и там лепиш горепосочените капачета. после е същото.

предпочитам оловни съчми - по-глухо тракат.

Изображение
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

мойте не са дървени,ама това със сламката не се бях сетил,а с капачетата на флумастрите се си срезах пръстите,а размера и броя на съчмите има ли значение?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
arilus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от arilus »

за повече от 2 едвали има място. стъклените перли издават по-висок /остър/ звук, стоманените съчми са средна хубост, аз най харесвам оловните - в кутийките с разцепено олово за отежняване на плувки винаги има пропуснати нерезцепени - звука е нисък, ромолящ. 1 е достатъчна. трябва да се има предвид, че тя също участва в общото утежняване.
Mix02
новобранец
новобранец

Мнение от Mix02 »

nr79 написа:При еднокомпонентния лак за да не се получават мехурчета, трябва да се разреди
Имаш ли идея в какво съотношение?
Да не :cry: стане "безнадежден случай" ?- да изхвърля цялото количество лак :mrgreen: ... воблера тоже... :axe: ...
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Ще отговоря вместо колегата nr79,защото гледам,че не отговаря.MIX 02 за да не изхвърлиш известно количество лак като мен,ти препоръчвам да спазваш предписанията на производителя :!: Преди време изхвърлих един буркан Луретан УР-201 защото прекалих с разредителя(стандартния-БК на Лакпром).Лака се втвърди за около 1-2 дена както е затворен в буркаНЯ :evil: На кутията пише "Разреждане:до 8% с разредител БК на Лакпром.Всичко което пиша се отнася само за гореописания лак :wink: На снимката се вижда всичко:съхнене,разреждане и т.н.Абе общо взето си пазете кутиите от лаковете за справки! :D Поздрави!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

piars написа:
ourglory написа:Някой знае ли къде във В. Търново или Монтана може да се намери разпенено пвц или др. подходящ материал за воблеростроене
Колега търси във фирми който се занимават с реклама,ако не успееш да намериш пиши имам две парчета 5мм.дебели ще ти ги пратя с куриер.
Скоро и аз щe направя първите си воблери, благодарение на колегата, piars.
Благодаря/
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз вече имам 3 които имат игра и 2 дето са за смяна на лопатките,щото единия се върти кат пумпал а другия играе кат преминаваща влакова копозиция.

Изображение

Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Тоя, който се върти като пумпал, опитай да му накривиш халката нагоре или надолу, може да се оправи. На другия можеш върху настоящата лопатка да залепиш по-широка или по-дълга такава и да пробваш дали ще има ефект. Ако ти хареса, или оставяш така нещата (макар и по-грубо), или избираш по-елегантния, но и по-труден начин да смениш лопатките. :D
nr79
новобранец
новобранец

Мнение от nr79 »

spoon23 написа:Ще отговоря вместо колегата nr79,защото гледам,че не отговаря.MIX 02 за да не изхвърлиш известно количество лак като мен,ти препоръчвам да спазваш предписанията на производителя :!: Преди време изхвърлих един буркан Луретан УР-201 защото прекалих с разредителя(стандартния-БК на Лакпром).Лака се втвърди за около 1-2 дена както е затворен в буркаНЯ :evil: На кутията пише "Разреждане:до 8% с разредител БК на Лакпром.Всичко което пиша се отнася само за гореописания лак :wink: На снимката се вижда всичко:съхнене,разреждане и т.н.Абе общо взето си пазете кутиите от лаковете за справки! :D Поздрави!
извинявам се за закъснелия отговор,
аз съм го разредил в буркан някъде 10 към 1, най-добре е да си го пробвате с някакви парчета от материала с който работите, като започнете с по-гъст лак и постепенно го разреждате по-малко, докато стигнете желания резултат
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Да добавя,че за свеждане на риска за поява на мехурчета до минимум,е хубаво да се съобразяваме с температурата и влажността на въздуха,второто за Бургас е мн.лошо(висока влажност и луканките не съхнат :lol: ).Много ми е интересно колеги от Бургас да споделят имат ли подобен проблем(с луканките и мехурчетата в лака)?!?Както се вижда в описанието на лака "Съхнене на база абсорбиране влагата от въздуха"-получава се следното,повърхностния слой изсъхва мн.бързо а вътрешния не,в резултат на което изпаренията остават вътре и се получават малки :evil: мехурчета!До този извод съм стигнал благодарение на доста четене в нета и експерименти!Така и не успях да стигна до стабилни резултати с 1К лака и засега предпочитам 2К!Надявам се някой да реши проблема.Поздрави на всички и успехи в дялкането!
nr79
новобранец
новобранец

Мнение от nr79 »

spoon23 написа:Да добавя,че за свеждане на риска за поява на мехурчета до минимум,е хубаво да се съобразяваме с температурата и влажността на въздуха,второто за Бургас е мн.лошо(висока влажност и луканките не съхнат :lol: ).Много ми е интересно колеги от Бургас да споделят имат ли подобен проблем(с луканките и мехурчетата в лака)?!?Както се вижда в описанието на лака "Съхнене на база абсорбиране влагата от въздуха"-получава се следното,повърхностния слой изсъхва мн.бързо а вътрешния не,в резултат на което изпаренията остават вътре и се получават малки :evil: мехурчета!
много точно казано
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Няколко изчадия от мен ,грозновати -ма толкоз си можем :)

Изображение

Изображение

Надявам се утре да се отбележат.
Поздрави !!
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Рибите дават най-правилната оценка :D . Мисля,че ще се справят достойно :wink: !
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Малко да раздвижим темата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ей страшен е.Имам въпрос,по какъв критерий определяте големината на лопатката и мястото където да я сложите?Защото имам един дето няма игра и мисля че е заради лопатката.

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”