Сложен избор!

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Сложен избор!

Мнение от esox_hunter »

Колега, честито за Зандерчето и моторетката - много приятни мигове с тях и много риби да наловиш :)
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
крдим
новобранец
новобранец

Мнение от крдим »

Аватар
agape
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от agape »

Не виждам какво предлагаш.
Аватар
agape
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от agape »

Здравейте отново!
Миналата събота реших да изпробвам лодката Зандер 330 и моторчето Хонда 5 к.с.. Натоварихме се двама човека по 100 кила, багажи и двигател - още 60-70 кг. и потеглихме. Не съм давал много газ защото исках да огледам на сонара как е положението под водата. Отдалечихме се на няколко км. от брега и задуха много силен вятър. Пооплашихме се и решихме да се прибираме. Да ама се оказахме срещу вятъра. То едни вълни, едно чудо, бяхме като корабокрушенци :) Давам аз пълна газ, а лодката едва се движи с 8-10 км/ч. Толкова се ядосах, че реших да си купя по-мощен двигател.
Та въпроса ми е следният. Двигател 15 к.с. голям ли ще е за лодка 3.30 м.? Обикновено ще се возим двама човека.
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

На транеца или по спецификация трябва да пише до колко коня може да носи транеца.
Лично мнение - 15 е таман, 9.9 няма да стигнат.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
agape
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от agape »

На транеца пише до 20 к.с. а на сайта на Зандер пише до 14 к.с. Предполагам, че табелата на транеца е по-достоверна, но все пак за се застраховам.
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Чисто теоритично, по-дългата водолиния прави излизането на глисаж по-лесно.
Тоест, малко по-дълга лодка ще излиза на глисаж по лесно с един и същ двигател, отколкото по-късата.
До тук с теориите.
С 3.60 Тохамаран и с 9.9 двама нормални /80-100/ и багаж не винаги излизаме. Е, при тихо време и с уравновесяване няма проблем, но при лошо, вятър, вълна - не. Така че с 3.30 ще е още по-трудно.
Мое виждане, не се обявявам за капацитет.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
xitreca
новобранец
новобранец

Мнение от xitreca »

agape написа:На транеца пише до 20 к.с. а на сайта на Зандер пише до 14 к.с. Предполагам, че табелата на транеца е по-достоверна, но все пак за се застраховам.
Здравей колега .
Аз съм със същата лодка . и мисля че на моята на транеца пише мах.15к . Двигател ..Предполагам и по голям мотор ще носи --зависи от килограмите
Аз съм с 8к Сузуки 2т и съм много доволен .и от лодката и от двигателя
На Дунава срещу течението с двама души + малко багаж (общо около 200кг) си излиза на глисаж без много да се замисли .и се движи с около 20км в час
По течението наближава 27-28км/ч
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

agape написа:Здравейте отново!
Миналата събота реших да изпробвам лодката Зандер 330 и моторчето Хонда 5 к.с.. Натоварихме се двама човека по 100 кила, багажи и двигател - още 60-70 кг. и потеглихме. Не съм давал много газ защото исках да огледам на сонара как е положението под водата. Отдалечихме се на няколко км. от брега и задуха много силен вятър. Пооплашихме се и решихме да се прибираме. Да ама се оказахме срещу вятъра. То едни вълни, едно чудо, бяхме като корабокрушенци :) Давам аз пълна газ, а лодката едва се движи с 8-10 км/ч. Толкова се ядосах, че реших да си купя по-мощен двигател.
Та въпроса ми е следният. Двигател 15 к.с. голям ли ще е за лодка 3.30 м.? Обикновено ще се возим двама човека.
Колега някъде в темата питаше и за мотор.Винаги се взима повече магарета да има.Сега се почва едно препродаване едно набутване.
15 к.с е малко тежичък да го пренасяш на ръка освен ако нямаш колесар.
Това си е чиста хамалогия.
Попитай Тедо или му се обади да ти даде насоки за тази лодка дали може да се сложи този мотор.
Аз имах 8 к.с 4Т 38 кг. Меркури и глисажа беше на кантар ако съм срещу вълните.За 15 коня според мен ще ти трябва лодка 3.60 минимум.
Но пак ти казвам Това си е чиста хамалогия без колесар.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
Аватар
xitreca
новобранец
новобранец

Мнение от xitreca »

Грешка... Днес погледнах... И на моята лодка на табелката пише до 20кс..
Аватар
xitreca
новобранец
новобранец

Мнение от xitreca »

agape написа: Та въпроса ми е следният. Двигател 15 к.с. голям ли ще е за лодка 3.30 м.? Обикновено ще се возим двама човека.
Здравей колега .
До къде стигна с подмяната на двигателя ???
Взе ли вече по мощен ??Колко по мощен е и как се държи лодката ?
И аз май ще трябва да сменям моя че тази година се очертава по 3ма да сме в лодката и сегашния 8к.с мисля че ще е слаб за голямата река .. ..
Ако вече си взел по мощен ще съм благодарен да споделиш ..

Поздрави ..
Аватар
agape
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от agape »

Взех си Mercury 15 к.с. За 5 -6 секунди излиза на глисаж с двама човека и лодката върви с 30 км/ч. Много съм доволен от мотора ама лодката ми идва малко малка. Ще ми се да е поне 4 м. :) голяма теснотия вътре.
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”