Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Навсякьде са
Модератор: bobopeli
- venkov71
- научил се да хвърля
Re: Навсякьде са

Вас! А бездействието на ИАРА въобще не ми се коментира.
ако можех да превърна хобито си в професия......
Знам и сьм сигурен в това което ви казвам-има колеги(приятели) които наистина искат да си гледат работата като хората.Приятели които се опитват по един или друг начин да пазят опредлени водоеми,но винаги ще има някьде някакви спьнки.А когато хванат бракониер винаги му се разминава,закона нищо не прави.Абе общо взето има и много сьвестни хора между тях,но доста от пьтите нямат сьщо така и средсва.Това е добре дошло за браковците.Или пьк са много малко хора и немогат да отреагират навреме при подаден сигнал.За мен проблема идва някьде от по горните инстанции.Трябва някои по сериозно да погледне на нещата.Но всичко е свьрзано с пари,явно ния риболовците сме последната дупка на кавала.

Нистина жалко колеги! ИАРА последната една година май нищо не правят. Похвала за постъпката. Май само сами ще трябва да се оправяме с тая измет!
-
- вече хвърля и на тежко
За съжаление това е печалната истина колеги - не само на Тича... и на Цонево сме закачали мрежи на тролинг нееднократно
При подадени сигнали на ИАРА резултатите са подобни на това, което описвате. Като се замисля всъщност от няколко години и десетки излети с лодката в различни водоеми, нито веднъж не са ни проверявали какви сме и какво правим в язовира! Да - плащаме си билетите редовно и спазваме законовите норми за спортен риболов, но за съжаление бракониери все още има и то доста! Поздравления за мъжката постъпка - явно друга оправия няма 

И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Поне 5-6 пъти съм закачал мрежи,но не барам нищо.Звъня на ИАРА или на 112 и казвам какво съм закачил.Не барам нищо за да не ме види някой и да помисли,че аз съм хвърлил мрежата.Единия път в мрежата имаше над 20 шарана от над 2 кг.ИАРА дойдоха и реагираха адекватно като пуснаха всички шарани пред мен във водата.Проблема е,че винаги се води дело срещу неизвестен извършител понеже няма никой хванат на място.С тия китайски ефтини мрежи на бракониерите не им пука,че от време на време дават някоя мрежа курбан.Аз съм 100 % за това да се криминализира това деяние.До колкото знам то и сега се води криминално деяние,но няма осъдени ефективно защото с добър адвокат излиза,че бракониера току що е намерил мрежата и е тръгнал да я предава.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
- evilduck
- научил се да хвърля
В сряда на Ястребино ИАРА Търговище извадиха 500м мрежа пълна с таранки по 500гр и малки шаранчета поне 50бр по техни думи без десетина рибки си плуват обратно.понеделник,една мрежа около 50м на язовир Съединение с дестина рибки в нея.На същия язовир всяка вечер влизат лодки и пускат мрежи имат си стоянка и си държът лодките на място да са им под ръка и всяка вечер жънат яко,сега за никулден са подивели.Ето им координатите
географска ширина 43°19'56.09"С
географска дължина 26°34'11.70"И
Някои ако може да направи нещо ИАРА в Търговище ги е страх,мене също.

географска ширина 43°19'56.09"С
географска дължина 26°34'11.70"И
Някои ако може да направи нещо ИАРА в Търговище ги е страх,мене също.

точно и ясно колега и тази петиция мисля че тука само си чешеме езицитеТелескоп написа:Момчета,ИАРА е една измислена ,неефективна и съвсем ненужна структора! Изисква се цялостна реорганизация по охраната на водоемите,но това е друга и много дълга тема за разискване. На доста места във форума съм изказвал мнението си,че дори и при огромна желание от тяхна страна,пак не могат да се справят с проблама-бракониерството ! Ще ви дам пример със звеното на ИАРА- обл.Пазарджик. Пазарджишкото регионално звено е от трима служители,които охраняват 10 големи водоема отстоящи на повечме от 150 км. един от друг ! Като включим множеството реки и рекички,малки микроязовирчета и канали,може ли да ми обясни някой как е възможна ефективна охрана!? Затова пак почертавам,че е нужна сериозна дискусия,включително и промяна в законодателството по охраната на водоемите! Дано внесената П Е Т И Ц И Я от наша страна, до висшестоящите държавни органи,даде нужния резултат!
Преди няколко дни две от нашите момчета са хванали мрежа на яз.Батак.Пробвали са едно ново двигателче на лодката и хоп на винта се закачила една доста качествена мрежа 1км.

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Живи да сте пичове!!!!!
На това му се казва перфектно изпълнен граждански дълг.
Респект от мен.
На това му се казва перфектно изпълнен граждански дълг.
Респект от мен.
- icko741
- научил се да хвърля
ИАРА Варна в момента набирали хора за мобилна група за езерото и командировка за Цонево след изборите .Мой познат щеше да си подава документите,но в последствие се отказа,тъй като е разговарял с настоящ служител и познайте защо.Няколко пъти като са почвали да вадят мрежи на Цонево,браковците са ги гърмели с пушките от брега.А заплатите им били по 350лв.Незнам кой ще се навие за такава работа.Нямам думи.Мръсна сган.....И в момента целият е бил опасан с мрежи.
- Батко Емо
- разбира нещата
[quote="beis"]Преди няколко дни две от нашите момчета са хванали мрежа на яз.Батак.Пробвали са едно ново двигателче на лодката и хоп на винта се закачила една доста качествена мрежа 1км.
1километър!Браво на момчетата!

-
- новобранец
заплатите не са 350 лв, а са минимум двойно по-високи в зависимост от това на каква длъжност си назначен.
- трапера
- сериозен играч
Браво на пичовете
А тия дето са гърмяли с пушките...
Ако ИАРА имат правомощия като на полицията и право да носят оръжие... Или поне на този етап да са придружавани от полицейски отряд. Това си е въоръжено нападение над служебно лице при извършвана на служебните му задължение! Нещо като въоръжен обир на банка. Тия ако се заловят,трябва да лежат доживот!

А тия дето са гърмяли с пушките...
Ако ИАРА имат правомощия като на полицията и право да носят оръжие... Или поне на този етап да са придружавани от полицейски отряд. Това си е въоръжено нападение над служебно лице при извършвана на служебните му задължение! Нещо като въоръжен обир на банка. Тия ако се заловят,трябва да лежат доживот!
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star