Каква тента

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Каква тента

Мнение от didooo »

08042012084.jpg
Колеги дайте съвети каква тента да и направя на тая лодка искам като сам отзаде на мотора да ми е сянка ама и дане пречи на въдиците
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Каква тента

Мнение от didooo »

Дълга е 4,20 и е широка 1,80
Неискам да пази 1 квадрат сянка а поне на две трети от лодката ама каква да е конструксията
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

Моята лодка е с подобни размери и сътворих това:

Изображение

Изображение

Изображение

Може да се увеличат размерите на рамената и площта на тентата ще се увеличи.Лодка ти не е надуваема и можеш да я укрепиш много стабилно.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didooo »

Трябва и да се сгъва да речем напред
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

Моята пада и напред и назад,накъдето ти е кеф :wink:
Изображение
Ето тук е напред и още беше без плат.
Изображение
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

pezz написа:Моята пада и напред и назад,накъдето ти е кеф :wink:
Това съм го виждал на живо и на друга лодка и наистина върши доста добра работа. Двайсетина градуса променлив наклон могат да решат соста "проблеми". :)
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Изглежда повече от добре и много практично.На мен определено ми хареса.
Без жени можем,без риболов не можем!
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Общо взето всички тенти са с идентични конструкции, но с различни размери. Ако не те мързи и няма походящ размер купешка трябва да правиш. И в двата случая трябват парични средства.
Ще ти покажа и мойта, която от времянка, остана за постоянно.
При движение не я ползвам. Просто рано сутрин не ми е нужна. Правил съм я за стационарен риболов-на котва или вързан за някой чукан по островите на Дунав. Монтажа е на мястото на греблата. Греблата са си монтирани, подминавам избаното място за риболов, спирам двигателя и по течението с греблата се намествам. После махам греблата и при нужда си слагам тентата. Просто вадя "ключовете" на греблата и на тяхно място вкарвам "чоповете" на тентата.
Лодката на Дунав (при Русе) стои с носа срещу течението. Обръщам си седалката, така че съм с гръб срещу течението.Като седна да си наблюдавам въдиците има около 10см от главата ми до тентата-напълно достатъчно. Поради ограниченото пространство в лодката, тентата не е дълга-пази ми главата и тялото. Плюс това слънцето ми е от горе и после преминава в гръб.Нужда от тентата се изпитва по обед. Изчислил съм я, да имам място да се изправя и да боравя с въдиците спокойно.
Материала е тръби от дуралумин. Извивките са от медни колена за тръбни инсталации (газ, вода парно...). Пантите са от алуминиева ламарина. Всички сглобки са занитени. Тръбите са купувани от склад за метали-тогава цената беше 7 лв/кг. Плата е от стара щора-всичко беше времянка :mrgreen: Опъването е с ластици, от тия транспортните с куките. И две тръбички ф6 мм, пак дуралумин.
ето и няколко снимки :arrow:

Изображение

Тук се виждат медните колена, тънките 6мм тръбички и ластиците захванати за рамката на спойлера :arrow:
Изображение

Стола в работно положение :arrow:
Изображение

Чоповете,влизащи на мястото на греблата, пантите и отново тръбичките 6мм :arrow:
Изображение

Тънките тръбички служат като разпорки. Разпробил съм спойлера и едната стена на крайната тръба от рамката на тентата. Тръбичките влизат в тезе отвори. Цялата "конструкция" се държи и опъва от ластиците. :arrow:
Изображение

Служи ми вярно две години. Единственият недостатък-не закрива цялото стъкло и слънцето като падне ниско печеше. Но с подпъхване на стара плажна рогозка проблема беше решен :D Но времянките са така- щората беше толкова голяма :lol: :lol:

Разгледай и купешките. Но, ако имаш специални изисквания и нищо не ти допадне и пасне-то изхода е "Направи си сам".

Поздрави!
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”