Едно питане към колегите от София

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Едно питане към колегите от София

Мнение от nasco2 »

Скоро имах работа в Лукорско, един местен ми показа две гьолчета там, но не беше рибар и не получих друго инфо за тях, ако някои знае нещо да пише поне каква риба има ако има въобще. Бяха две малки ходих до едното но нямаше никои когото да поразпитам, а нямаше следи и от бракониерски набези. В смисъл сезали котви и други подобни с които са осеяни повечето брегове, личеше си,че е посещавано много рядко и от рибари, имаше забити едно две колчета.
Аватар
chacho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chacho »

Колега не съм чул някой да лови там въпреки че работя на близко
Животът е кратък-любовта към рибите вечна!!!
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Единия , "Кремичкия" е на около 3-4 км. източно от селото , намира се между стръмни склонове и борова гора.
Преди 45 години беше развъдник за шарани и съответно забранен за риболов.След голям дъжд водата прииждаше и вкарваше шарани в Локорската река , а ние като корморани ги ловехме с ръце в подмолите.
Преди 2 години по време на забраната ходих там /на Чепинци=0/ , ловеха се някаква японска порода уклейки :roll: :lol: , и чат пат дребна червеноперка и кленче . Според местните едра риба там няма , откакто преди години имало практика да се хвърлят бомби :roll: .
А долния май беше пресъхвал преди години , задраскай ги и двата :cry:
На платено не одим !
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Гьола за който говори Sampo,по "Тошово" време беше много красив и капризен.Ловил съм много хубав клен .Говореше се за огромни шарани и единственият начин по който са ги ловили - ХАРПУН :shock: Гьола беше на местната ЛР дружинка.Също така беше трудно достъпен,поради лошият път който се беше самосъхранил от пороите.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Е мерси спестихте ми един загубен ден, а аз се надах да съм открил нещо ново поне за мен.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”