Ако реша да зарибя някой гьол...

Модератор: sapuna

Wikstil
новобранец
новобранец

Re: Ако реша да зарибя някой гьол...

Мнение от Wikstil »

Здравейте колеги.Мислех че няма да се говори по този въпрос но ако се замислите с малко пари може да се облагородят доста водоеми.Вече съм го правил с шаранчета пренасяни в бидони от растояние около 70 км от мястото за зарибяване.Пътуване около 1 час.Имаше мъртви рибки но не бяха много.Резултата след около 2г шаранчета по 800гр./не съм ги ловил аз а други/.2012 г есента зарибих 2 места където няма шаран и ще чакам резултата тази есен.За около 110 лв съм пуснал над 400бр.Струва си желаещите да опитат.Удоволствието когато ги пускам в свободен водоем поне за мен е голямо.Всеки може да опита.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Ти откъде си, колега? Имаш ли информация за рибовъдните стопанства по софийско?
Wikstil
новобранец
новобранец

Мнение от Wikstil »

Далеч от София,в момента извън България.Ако имаш желание да зарибиш място го направи сам или с много доверен човек.Малко идеи.Зарибител би трябвало да е на цена около 4лв за кг./шаран/Това са риби от 50гр до 150 гр.Места за зарибяване-стари речни корита,язовири с много растителност,канали,малки баластриери,стари селски язовири без перспектива за арендаторски.Ако има по малко плевелни риби е по добре но шарана ще порасте при всички случаи.Мислил съм и за амур но ще изчисти мястото от растителност и тогава идват мрежарите.Успех и дано не си само ти с идеите за зарибяване.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

gergi762 написа:
bobo_33333 написа:
Redimido написа:Кое е подсъдимо? Да се зарибява ли?
М ,дааа,пишеше го из закона някъде :roll:
Аз съм пускал щуки на едно място,после се срещнах с инспектори от ИАРА и ги подпитах дали може някой да си пуска така,та те ми казаха че няма никакви проблеми.
ИАРА не би трябвало да позволява ей така да се пренася риба.Аз също съм питал и ми казаха че ако ме видят ще пишат.Това е защото има вероятност да пренесеш болест с рибите на тези във водоема.Такова нещо трябва да се прави съвместно с ИАРА и ихтиолог.

А шараните от благоев имат червенка.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
mikata1
новобранец
новобранец

Мнение от mikata1 »

човека пита за информация - ако някой знае има ли развъдници около София, просто да помага. А не да си чешете езиците само тук.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

ами в благоев,казаха му,аз го предупреждавам,какво ще стане ако мине ИАРА и какви са рибите в развъдника,болни.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Д.Граховски написа:ами в благоев,казаха му,аз го предупреждавам,какво ще стане ако мине ИАРА и какви са рибите в развъдника,болни.
Това определено не е добрата информация, с която се надявах да се сдобия. Не че ме притеснява толкова ИАРА, колкото че рибите, които бих докарал от 100 км ще са болни. И не че не съм човек, който ще се съобрази със закона...но има някои неща, които могат да се вземат в ръцете на обикновения човек. Бюрокрацията не винаги е най-добрия съветник, но в случая, започнах да се замислям до колко ще си струва. А дали има такива развъдници в братска Сърбия, Македония със здрави риби?
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

И още нещо, както казах искам да пусна мирна риба...толстолоб, амур, бъфало и т.н. също ми вършат работа. Естествено кога и къде...едва ли ще се пусне информация....само ми трябва един развъдник с читави екземпляри, които да оцеляват, дали има бракониери там или бюрократи, аз ще си бера грижата! Вие дайте един читав развъдник със здрави риби, а аз ще си плащам за действията!
stisho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stisho »

На ул."Шипченски проход", посока от "БАН" към ж.к."Дружба",на светофара за зала"Армеец"от лявата страна има неголяма къща.На оградата има надпис,че продават овошки и зарибителен материал.Даже и да нямат това ,което те интересува,ще можеш да получиш информация.Успех!
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

Браво братлета, суперско замислено! :) В нашият край тези ми ти изроди бракониерчетата много се истарикатиха да ги ева и оръфляците. :evil: Джаскат си мрежичките по-край папура хвърля хлорна вар от брега и не го интересува изобщо какво се случва в района в който е хвърлил варта. Ошушкаха всичко и любимата ни ИАРА някой от инспекторчетата е с тях. :evil:
Това е напаст от която трудно можеш се отърва за съжаление.
“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

В нашия регион развъдниците се държат от Найден Милков /фолк певеца/. Говорим за здрав зарибител. Ако желаеш тел. на Управителя за връзка, ще го поискам.
Wikstil
новобранец
новобранец

Мнение от Wikstil »

Нещо темата замря.Нормално.Явно много риболовци си мислят че като плащат 25 лв. за риболовен билет трябва да хващат риба за 250лв.Откъде ще дойде тази риба не е ясно.Има водоеми в които има достатъчно количество шаран зарибител но няма условия за растеж и ако се разсели в по добри места ще има ефект.Помислете си. Сега е момента.
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Темата замряла! :D Може да е зарибил човека :wink:
mexa
новобранец
новобранец

Мнение от mexa »

izvinqvam se za maimunicata no mi se skapa klaviaturata. Mislq che v selo Bezden ima daje 2 razvadnika no za ceni ne znam
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

http://obiavi.grad.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B ... 0%B5%D0%BB" onclick="window.open(this.href);return false;

А това дали е болна рибата или не, според мен всеки един развъдник който има претенции че предлага качествена риба, трябва да може да докаже с документи че зарибителният материал не е болен.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”