монтажи за леко и тежко

Модератор: sapuna

special
новобранец
новобранец

монтажи за леко и тежко

Мнение от special »

дайте няколко монтайа за леко и тежко за сом че смятам и аз да си опитам късмета. интересува ме и номер на кука и влакно за 1-2 килограмови екземпляри.Ако ми кайете и най добрата стръв цена няма да имате
special
новобранец
новобранец

Мнение от special »

мерси за информацията на язовир ще го търсим ама дали ще излезе голямо не се знае.смятаме да го ловим от лодка на светеща плувка в малките часове.Миналата година имаше двама от селото с лодка и бяха закачили 4-5 парчета,а ние от брега само дето бодувахме цяла нощ ,закачихме две бебета по 400 гр снимахме се и ги пуснахме.За плувка тази корда не е ли малко дебеличка
special
новобранец
новобранец

Мнение от special »

единствено остана номер на куката и смятам че съм готов а язовира е Елешница един гьол до цонево идеално е за палатки само риба да има
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kriki »

special написа:единствено остана номер на куката и смятам че съм готов а язовира е Елешница един гьол до цонево идеално е за палатки само риба да има
Номер на куките от 1/0 до 10/0 по-добре да са с халка, а не с лопатка. Полуорловки или орловки, тъмни. Влакното гледай да не е много твърдо.
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kriki »

Жоро Гоцов написа:...добри часове за сом: от 18 до 01.00

не че не е имало удари и след това?...но това е случайно
бих добавил и от 1h преди съмване до 1-2h след разсъмване, поне на Дунава, тогава даже са най-резултатните часове.
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kriki »

Видин, имам лодка и много ходехме преди ... сега обаче човека с който ходех отдавна не е между живите ...
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kriki »

Жоро Гоцов написа:..ех Чобан Кюприя..колко лайн съм изгазил там и колко рибоци съм извадил...

..слизай долу към Арчар и към Лом....после към Румънско и сома е твой нощем..знаеш им блатата и тръстиките и всичко...срам ме е аз да те уча..но там държи сома..а сомченцата са по нашия бряг....

ще те запозная със Сашо Врачански..той ги реже яко там...
Да добрите сомски места са между Ботево и Симеоново. Знам всяка ямичка от Видин до Арчар. Под месокомбината също са страхотни сомски места, там едно време копаеше драгата, що риба пък там съм изловил ... както си ловим мъздруги (шутовици) и докато я вадиш, като удари некое говедо на 0.20 и ела гледай сеир после ... имал съм случай по няколко часа да ме разкарва и накрая да си иде...но имам и няколко извадени на тънкото влакно на кука 6.
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kriki »

Жоро Гоцов написа:Ходил ли си по Румънския бряг?...

пак ти казвам..тук са сомленцата а там сомовете !

това от опит и практика ти го споделям

а ако кльонкаш иди пречукай Рабиша..има го и там!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
В рунънско в разливите сме го ловили, но преди 20тина години, военните не ни правеха проблем, щото ни познаваха. Няколко над 50 имаме там, но и в Българско имаме няколко над 50 и то точно на Симеоново преди Арчар.
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kriki »

За Рабиша съм слушал много , даже се носи още слуха за уплашените водолази около кулата... некви чудовища е имало, но аз лично не съм виждал никога някой да вади сом там. А има и нещо друго, не съм виждал някой да го търси на бучка.
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kriki »

Жоро Гоцов написа:преди острова....?
нищо не каза за Фанти ..как е?

е за тва го има там.....................................! ...пак от опит ти го казвам
хаха Фанти, ти пък откъде го познаваш тая скица, ако става дума за същия де :D ? Или говориш за Кръстовите върби зад Фанти G, преди Дунавци? Иначе аз утре заминавам за Въча за 3-4 дни, ще видим как е там положението, няма да го търсиме де ... още му е рано
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Хайде и един некомпетентен да се включи в разговора на старите сомаджии :oops: :oops: :oops: :oops:
За Рабиша и аз само съм чувал, но никога не съм виждал някой да лови или дори да търси сом!?!! Що се отнася до сомските места около Видин -като че ли с най-голяма слава се ползват "Кръстовите върби", "Безмитната зона", "Ботево-Симеоново", "Кръвта" (местата под бившия месокомбинат, които обаче отдавна са загубили старата си слава на свърталище на огромни хищници: щука, бяла риба, сом, мъздруга...), "Варовия възел", "Влашкия плаж" .... Говоря разбира се за риболов с дънна въдица от брега, а за кльонкане - незнам :? Най-големия сом, който лично аз съм виждал хванат пред очите ми (от брега) беше 37 кг. на "Варовия възел". Клъвна следобед (3.40) на дънна въдица с пружина качамак :shock: , заложена за по-мирни риби.
И накрая към Крики: колега, какво ще кажеш да спретнем едно дунавско риболовче това лято, ако наминеш към Видин? Не е задължително за сом... може и за нещо друго, но все пак сме земляци и ще е добре да се запознаем и да пийнем по едно :lol: :lol:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Як Балък може би? .........Стефко бях вметнал тоя час ей така случайно...
Жоро, не можах да схвана откъде се взе сега пък тоя "як балък"?! :roll: Какво за него?!
А относно часа: точно за това написах за видяния от мен следобеден сом (а и за други такива съм чувал), защото си мисля, че не само нощта е удачното време да се потърси мустакатко :lol: :lol: :lol:
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kriki »

Stefko написа:И накрая към Крики: колега, какво ще кажеш да спретнем едно дунавско риболовче това лято, ако наминеш към Видин? Не е задължително за сом... може и за нещо друго, но все пак сме земляци и ще е добре да се запознаем и да пийнем по едно :lol: :lol:
Стефко никви грижи нямаш, като си дойда ще се разберем. То аз не мога да кажа че съм сомаджия, въпреки че съм ходил и сме хващали доста мустакатковци. По-скоро аз съм чирака, помагача изваждача и т.н :))) Така и не се научих да бучкам добре, не че не съм се пробвал 1000 пъти, но си е майсторлък да издадеш хубав звук и най-важното да го познаеш, че точно това е звука ... Но пък се научих да ги бия с ликота - бой по тикватааа и да ги дърпам в лодката:wink:

Иначе по Дунава ти знаеш как го ловят - нема пръчки, нема макари, само на мотовилка ...
А за тоя сом за който говориш знаеме ние -Слави Бояджията го хвана на варовия, нали?
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Имах в предвид поканата ти към Кристиан ...
Уфф, чак сега стоплих :oops: :oops: :oops: Ама и ти много скришно си го написал :wink: :lol: :lol:
Стефко никви грижи нямаш, като си дойда ще се разберем. То аз не мога да кажа че съм сомаджия, въпреки че съм ходил и сме хващали доста мустакатковци. По-скоро аз съм чирака, помагача изваждача и т.н )) Така и не се научих да бучкам добре, не че не съм се пробвал 1000 пъти, но си е майсторлък да издадеш хубав звук и най-важното да го познаеш, че точно това е звука ... Но пък се научих да ги бия с ликота - бой по тикватааа и да ги дърпам в лодката

Иначе по Дунава ти знаеш как го ловят - нема пръчки, нема макари, само на мотовилка ...
А за тоя сом за който говориш знаеме ние -Слави Бояджията го хвана на варовия, нали?
Крики, много ще се радвам, ако се засечем това лято по Видинско и направим едно съвместно нападение :lol: Аз пък съм още по-слаб сомаджия, но обичам да съм с въдичките на реката, пък каквото се хване.
Успех през новия сезон!!!
angel1992
новобранец
новобранец

Мнение от angel1992 »

Пиши на кирилица!!!! МОДЕРИРАНО
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”