Избор между две макари

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Re: Избор между две макари

Мнение от КалинПетров »

karaburov написа:Калине,не гледай кво пишат :D всичко е с рекламна цел... сигурен съм.Даже мога да кажа,че ще е по слаба от Заубера ;)
Вид съгласен съм с теб на 101% за Заубера,имал съм 3000 сега 4000 и нямам никакви забележки.Това е 1-вата макара която издържа 1-на година по Дунава в моите ръце :shock:

П.П. Само да допълня,преди дни правихме проби.Шпула от 3000 (Заубер) става на 4000,но 4000 не става на 3000!!!Шпула от Фокамо,Екусима и Сирио 4000 стават на заубер 3000 но с малко подложки!
Относно Заубера харесвами но понеже аз сам малко по твърдоглав и предпочитам Редарк хахахах има и нещо друго зависи как се ползва една макара и кой я ползва!
Но ще ги имам напредвид твойте думи!
Абе те такива спорове все се заформят когато рибата е забранена....бях си дал дума да не споря повече във форума но....всеки си има гледна точка!Аз съм имал две риобита и двете ме изкараха по 2 месеца е верно по малак клас бяха преди 2-3г.и за това съм скиптичен към Риоби!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

КалинПетров написа:...само едно щети покажа!
Риоби:
....
Спро Редарк:
....
Това изказване ще рече само и единствено че се ползва много беден асортимент кога иде реч за четене на дадени характеристики .
Какво имаме в случаят ?
Спро си поръчват туинговано Риоби и го продават под тяхно име . Нещо често срещано когато иде реч за наистина доказали се марки . В случаят имаме Заубер с добавена фрезована дръжка и лагер на нея . От това имаме два плюса - по-леко въртене , малко по-лека макара като цяло , по-малък луфт на дръжката . От там натам , всичко освен цвета е едно и също .
Друг е въпроса че цената не е особено висока за този вид екстри . Е примерно Мегабасс поръчват на Дайва туинговани модели , където само RCS дръжката е доста по-скъпа от целият Ред Арк та ...
Инак Риоби са се доказали като дЪ бест производители на макари в ниският ценови клас и много други "производители" на риболовни такъми ползват техните изделия под свое име .
При Дайва е същото , но вече иде реч за друг ценови диапазон .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Вие затова сте модератор в този форум защотото знаете повече от нас тези с по бедните речници...
Колега ако ти имаш Заубер сподели какви риби ловиш с него?
Последно промяна от КалинПетров на Сря Апр 17, 2013 10:21 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Тц , просто се интересувам по-подробно .

Демек , Еронията е неуместна смятам :wink:

Павел Иванов
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ако питането за Заубера е към мен , то аз нямам такъв от около седем години . Друг колега от форума лови , ако още го ползва де , по Дунав разни рибета с него .

Павел Иванов
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

popay12 написа:Да ти кажа изобщо не съм гледал колко лагера е, просто от познати знам, че окума е добра марка, хвалят ги новите модели, и важното е, че мен ме кефи като макара. Трабукото отпада и мисля да си поръчам окумата пък вече квот тва....няма да се женя за нея.
Ако си от София ходи в Саptаin hoоk в Младост и врътни Rаw II-та ще ти хареса,а Емо я продава изгодно в момента.Мисля че повече ще ти хареса.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Да питам ся защо го обръщате на лична драма,вместо да посъветвате човека?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Ахам
Ти за това каза на колегата Fish да си купи Риоби Екоисима....направихме един излет с него, момчето 1 час си разпплиташе брадите и възлите щотото са много хубави макари!
Но както да е не ми се спори тука риби не се ловят такаче не ме интересува взимам мнение от човек който лови риби а не който знай повече за някоя макара живи и здрави!Познавам собственика на темата да ме извинява успех да си вземе нещо с акала си!
Изображение
Reel Tuning
popay12
новобранец
новобранец

Мнение от popay12 »

КалинПетров написа:Ахам
Ти за това каза на колегата Fish да си купи Риоби Екоисима....направихме един излет с него, момчето 1 час си разпплиташе брадите и възлите щотото са много хубави макари!
Но както да е не ми се спори тука риби не се ловят такаче не ме интересува взимам мнение от човек който лови риби а не който знай повече за някоя макара живи и здрави!Познавам собственика на темата да ме извинява успех да си вземе нещо с акала си!
Калине приятелю, знам че искаш да ми кажеш да си взема нещо наистина доказало се с времето, но искам нов модел макара да си взема а не 7-8годишна, защото се дразня че цените се покачват на макарите като остаряват а не става обратното....Знам че заубера е най-доброто за парите си, въртях го в магазина и много ми допадна, но искам нов модел.....и аз съм един такъв :) Чакам за мнение утре колегата като си получи макарата, пък ако е отрицателно се отказвам и това е

А между другото за ryobi excia-та на кратко нещо да ми кажете?
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Аве няма значение какво ще вземеш на теб да ти харесва вземи си това което искаш..после да не те ят ония тва препоръчва другия онова пробвай и тва е!
На постовете който не са свързани с твойта тема са от друго от естество!Повечето теми тука са загуба на време кой знай кой незнай след забраната ще си проличи кой лови кой само пише глупости!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

КалинПетров написа:Ахам
Калине, няма такова нещо де споделяш. Имам Екусима от доста време, е поразхлопа се, не е удачна за стандартен спининг и сега съм я турил на джиговата си пръчка къде няма такова натоварване и въртене, НО макарата продължава да си реди читаво и никога не ми е правила оплитания, бради и пр.... Това го гарантирам и могат да го потвърдят много колеги- общи приятели с които мъчим рибите по реката....
Да не кажа, че ми реди по качествено от Заубера, но малкото лагери и издъхват....., но продължава да работи...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

И аз съм имал не съм доволен....когато сменяш примамките от тежка на по лека ми правише проблеми!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

КалинПетров написа:И аз съм имал не съм доволен....когато сменяш примамките от тежка на по лека ми правише проблеми!
Най тежката примамка с която съм мъчил макаричката размер 2000 е 12 гр. Преди време я бях турил на УЛ спининг и идеално си работи с примамки 2-5 гр. и всякви брейдове. Проблема само и беше в теглото. Явно на твоята и има нЕкъв друг проблем.....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

КалинПетров написа:И аз съм имал не съм доволен....когато сменяш примамките от тежка на по лека ми правише проблеми!
Това е съвсем естествено колега, особено ако разликата е голяма, защото влакното се навива по-хлабаво и прави бради.

Имал съм Сирио (което си е екусима) няколко пъти, в няколко размера и ако има нещо читаво в тази макара, то това е реденето на влакното :wink: Проблеми с бради съм имал само тогава, когато смених с по-лека примамка изискваща неравномерна проводка, а и аз бях напълнил шпулата доста :oops: Винаги я има и възможността да си попаднал на дефектна бройка все пак :roll:
viktorios
новобранец
новобранец

Мнение от viktorios »

Нека и аз да попитам. Каква е разликата между макарите Abu Garcia Cardinal 500 FD- Alu Boby и Abu Garcia Cardinal 400i. Коя ще ми препоръчате да си закупя.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”