Воблери за кефал

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
PlamenIvanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Воблери за кефал

Мнение от PlamenIvanov »

Ето на какво заложих за откриване на сезона.
http://www.e-fish.bg/product/1087/baby- ... -tora.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://moscanella.com.ua/product/megaba ... tama-gold/" onclick="window.open(this.href);return false;
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rockeagle35 »

Добре де, аз така и не вдянах какво толкова му се специалното на мегабаса(остави, че мяза на извънземно), че да струва 40лв? Какво толкова "по-" може да има като характеристики? - говорим за риболов на река. Айде някой от вас, дето ги купувате да ми разясните, че току-виж някой път съм се прежалил и аз...
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

по- добре недей, за тия пари ще си купиш 2 бр. зурита, гиъри, илекси и т.н.
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rockeagle35 »

Ми да де, и аз така мисля, затова ми е интересно какво толкова може да имат?.. освен етикета...
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Бейби грифона си е много читав воблер . Много добро приложение намира по по-големите ни реки и затворени водоеми . Лови добре едър кефал и щука , като не му отказват и други хищници . По принцип Мегабасс са си скъпа фирма , силно наблягаща на детайлите и качеството на изделията си . Примерно само тройките му са по-скъпи от воблерите упоменавани в тази тема - http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=119&t=70986" onclick="window.open(this.href);return false; . Всеки воблер на Мегабасс е тестван преди да бъде сложен в кутишката и при тях няма не работи , трябва му ъпдейт и пр. Кофтито е че остава неприятен привкус когато воблера остане на някой клон по дъното . Вторият , по-плитко газещ , е с доста по-тясно приложение по нашите водоеми , но пък е незаменим когато търсим щука в обрасли водоеми . Това да бъде пренебрегнат заради други воблери определено го зачитам като грешка , както и пренебрегването на другите воблери заради него . Демек както е казал Мечо Пух "Колкото повече , толкова повече!", една гениална мисъл , особено когато иде реч за изкуствени примамки .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

+1
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Хаха,40 лева... на бас,че по Тунджа ще изкарам доста повече риба с някои за 15 лева,отколкото с тези "мегабаси"... :)
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

На бас че с моята Хонда ще стигна по-бързо и ще похарча много по-малко гориво по маршрута София - Пловдив , отколкото с който и да било москвич , пък бил той и Алеко :lol: :lol: :lol:
Ако нещо не съм бил разбран - всеки има право да лови с това което му харесва и както му харесва , ако и на друг това да му се струва неестествено по някакви си причини :idea:

Павел Иванов
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Моето мнение е,че воблерите са добре изработени и ловят доволно.
Заслужават ли си парите?Според мен-НЕ. С оглед на тежката финансова криза бих предпочел по-евтини и уловисти алтернативи :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

сирака написа:Хаха,40 лева... на бас,че по Тунджа ще изкарам доста повече риба с някои за 15 лева,отколкото с тези "мегабаси"... :)
Дали?? Хвашай се на бас за повечко пара, ча за тая П.И. не мой си купи даже читав бърбън :lol:
Павел Иванов написа:На бас че с моята Хонда ще стигна по-бързо и ще похарча много по-малко гориво по маршрута София - Пловдив , отколкото с който и да било москвич , пък бил той и Алеко :lol: :lol: :lol:
Ако нещо не съм бил разбран - всеки има право да лови с това което му харесва и както му харесва , ако и на друг това да му се струва неестествено по някакви си причини :idea:
Павка, прав си за мегабаса, но едно е в планинските рекички, друго в долните течения на Тунджа и Марица, като загубиш 4-5 такива за двучасов риболов, то пътуването София-Пловдив излиза все едно го пътуваш с джуган де гори 50 на 100 км..., Та кефа в риболова, все пак е некъв компромис...., при конкретните условия, ако ме разбираш правилно кВо искам да кажа.

п.п. Навремето и Я се хвърлих на много скъпи примамки, но в крайна сметка всичко е един компромис между примамки, цена, качество, реки и условия на риболов и не на последно място задвъдичното устройство и така...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа:...друго в ...
Пак стигаме до дъвкана и предъвкана тема ми се струва :roll:
Много ми е интересно не друго , ами когато човек си вземе нещо , радва му се и реши да се похвали с него , що винаги се намира някой , по някакъв начин , да му намери маънъ :wink:

Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:
Пак стигаме до дъвкана и предъвкана тема ми се струва :roll:
Много ми е интересно не друго , ами когато човек си вземе нещо , радва му се и реши да се похвали с него , що винаги се намира някой , по някакъв начин , да му намери маънъ :wink:
Верно, така е, извинявай за предъвканата тема... Кефа е едно, реалността друго... Сорри..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Що ли съм с впечатление, че за кефали във форума, па и изобщо, най-става реч в БГ за Л-миноу на Йо-зури и тези на Екогиър.....Дайте да видим на Мегабас, Илекс и другите фурий като Рапала, трофейни риби -кефали от БГ.... снимки и разкази са достатъчни ;)
По Тунджа, май воблерите на Джако надминават тия японски джапанки и другите - лично впечатление от последната 1 година тук. Оставям настрана всякви сръбски, полски,френски и латвийски примамки - те са за по от 7 до 10 лв, е има за повече от 10 лв ,но все пак ;)
100% съм сигурен, че за всяка една река у нас действат неунифицирани примамки, т.е. някъде тия воблери за по няколко 10-ки долара не влияят на настървеността на кефалите - колкото и добра изработка и игра да имат :rolleyes: Тя темата се дъвче, но без достоверни факти като снимки и разкази, аз лично не вярвам на нито един прехвален ред - освен изписаното за Зурито и Екогиъра (до момента), с които в действителност родните риболовци имат най-голям успех през различните сезони, като цяло и все добри риби !!!
Надявам се след откриването колегата PlamenIvanov да ги е разцепил кефалите и дано да има какво да покаже като разкаже и за загубите......
Говорим за кефали нали - не за пъстърви ;) ? Общо взето око да види и в последствие ръка да се убеди :D
Изображение
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rockeagle35 »

Павел Иванов написа:
... що винаги се намира някой , по някакъв начин , да му намери маънъ...
Павеле, жив и здрав, брато, гледам, че имаш тежест в тая сфера(спининга, ще рече)... ама не бързай да съдиш хората, брат, щото на никого нищо не търся. Язе съм си от село(или почти) и откакто ми дойде времето да хвана спининга(рано или късно се случва на почти всеки), доскоро все на рапали го карах - така бях чел още отдавна, че са най-добрите и си набавих. И така си беше до скоро, ама нали се появиха и такива чудни форумчета като настоящия, та рекох да вляза малко в час със световните тенденции. Запитването ми беше абсолютно безобидно, пък сега излезе, че кусури съм търсил на хората. За всеки влак си има пътници, ама аз съм хаймана по душа и обичам от всичко да пробвам... та с 2 думи, благодарско за инфото, и като му дойде времето може и до тоя клас да стигна. Ама няма лошо да знае човек!
И все пак си мисля - за нашите реки е много по-важно човек да намери място, което държи риба, отколкото най-добрата възможна примамка. Обратното важи за западняшките водоеми, където рибите са видели 2 и 200(защото catch&release-а е задълже), а нашите са видели на 5 циганина с ток 1 риболовец със спининг.
Успехи желая на всички колеги, и... нека не оправдаваме женското мнение, че воблерите и блесните са куклите на мъжете. ;)
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Тук сме да се хвалим със скъпите си примамки или да обсъждаме,с кои примамки се ловят най-добре кефалите? :wink:
От "джакото" не съм много доволен...имал съм доста пипания и подгонвания на тях,без да взимат,веднага след това съм слагал друг воблер и рибата е на лице. :drinkers:
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”