Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Focus cherry match или Formax Mantaray
Модератор: Paublo_Eskobar
Focus cherry match или Formax Mantaray
моля за съвет . Благодаря предварително !
Re: Focus cherry match или Formax Mantaray
Бих взел Focus-a определено...
благодаря на колегата за мнението . Повече ме интересува качеството на двата мача.
Мога да изкажа мнение, не особено компетентно, за Formax-a. Попадна ми веднъж в ръцете в един магазин и смея да твърдя, че е много добре (качественно) направена въдица. Поне за моите виждания: доста тънка бланка, като за 4.20 и доста стегната.
За съжаление не съм попадал на Focus-a и не бих могъл да направя обективно сравнение.
За съжаление не съм попадал на Focus-a и не бих могъл да направя обективно сравнение.
От миналата година имам Focus Cherry и съм много доволен. Препоръчвам пръчката! Много е приятен риболова с нея.
И от мен един глас за Focus Cherry,добър мач за парите си !!!
- voow
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Focus Cherry match и няма да сгрешиш.

Не е важно какво говорят зад гърба ти , важно е като се обърнеш всички да мълчат....
www.sigurna-sluka.com
www.sigurna-sluka.com
- SammY
- фен клуб-скобар
Колеги , дайте малко по подробно за "Черешката"
Отговаря ли си на теглото , какъв е като строй , бърз , бавен , брой водачи , бланката тънка ли е или не ?
Много взех да се заглеждам по тази "черешка" и ще съм доволен на инфо от първа ръка

Много взех да се заглеждам по тази "черешка" и ще съм доволен на инфо от първа ръка

- М. Сталев
- разбира нещата
И аз преди дни зададох същия въпрос в друга тема ,но никой не ми отговориSammY написа:Колеги , дайте малко по подробно за "Черешката"Отговаря ли си на теглото , какъв е като строй , бърз , бавен , брой водачи , бланката тънка ли е или не ?

- voow
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Привет колеги , ето малко реални данни за въпросния мач.PikeM написа:И аз преди дни зададох същия въпрос в друга тема ,но никой не ми отговориSammY написа:Колеги , дайте малко по подробно за "Черешката"Отговаря ли си на теглото , какъв е като строй , бърз , бавен , брой водачи , бланката тънка ли е или не ?
Focus Cherry Match 4.20 m.
Материал Super High Modulus Carbon from " Toray" - Japan
Реална дължина 420.6 см.
Реално тегло 223 гр.
Дебелина на бланката над макародържача 15 мм.
Дебелина на дръжката 22 мм.
Водачи SIC - 15 бр.
Маракодържач горен Fuji.
Дръжка от естествен корк.
По мое лично мнение ,много стегнат мач с бърз строй , добре балансиран , чувствителен при риболов на дребна риба и достатъчно мощен при риболов на едри риби. С две думи пръчка от висок клас която покрива напълно лично моите изисквания за риболов на мач.

Поздрави и наслука през новия сезон .
Не е важно какво говорят зад гърба ти , важно е като се обърнеш всички да мълчат....
www.sigurna-sluka.com
www.sigurna-sluka.com
- SammY
- фен клуб-скобар
Благодарско колега
Ще трябва да се погледне и на живо това чудо
Последно въпросче ... полупараболичен ли е мача ?

- М. Сталев
- разбира нещата
Дебелина на бланката над макародържача 15 мм
Това ми се струва доста за въдица със претенции за конкурент на пръчки в по горния клас ,първия ми мач дето беше къде къде по евтин беше 13 мм
Това ми се струва доста за въдица със претенции за конкурент на пръчки в по горния клас ,първия ми мач дето беше къде къде по евтин беше 13 мм
- voow
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
PikeM написа:Дебелина на бланката над макародържача 15 мм

www.sigurna-sluka.com
www.sigurna-sluka.com
- voow
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колега всеки има различни критерии за оценка на дадена пръчка . За едни е параболик, за други полупароболик ,за трети е с върхова акция . Лично за мен мача е полупараболик. Тъй като имам и Focus Legasy match 4.20 м. , за него мога да кажа , че е с върхова акция. Така, че отиваш в магазина хващаш пръчката в ръка и преценяваш . Лично за мен мача е прекрасен, а за други колеги явно не ... Всеки си има мнение ...SammY написа:Благодарско колегаЩе трябва да се погледне и на живо това чудо
Последно въпросче ... полупараболичен ли е мача ?
Поздрави .
www.sigurna-sluka.com
www.sigurna-sluka.com
- SammY
- фен клуб-скобар
Благодаря за подробното описание , а за индивидуалните критерии е ясно
PikeM , не знам защо толкова се хващаш за дебилината в основата , кажи верно какъв е този мач на 4.2м с 13мм основа и по-евтин на всичкото отгоре ? 15мм са добре според мен , ако ми хареса поведението на въдицата в магазина ще отнеса 1 бр

PikeM , не знам защо толкова се хващаш за дебилината в основата , кажи верно какъв е този мач на 4.2м с 13мм основа и по-евтин на всичкото отгоре ? 15мм са добре според мен , ако ми хареса поведението на въдицата в магазина ще отнеса 1 бр