Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

Амурът-стръвта като храна или от любопитство?
Модератор: sapuna
- Красимир Атанасов
- учете се от него 
Re: Амурът-стръвта като храна или от любопитство?
[quote
Когато е от любопитство би трябвало да взима и в петното.[/quote]
Защо реши,че когато е от любопитство/проучване/трябва да вземе и от хранителното петно?
Според мен е точно обратното,любопитства/проучва/там където е нещо отделено по-странно примерно за него.А не в килима от царевица или там каквоти и да е.И за това според мене ударите са повече на въдиците от и около самото петно.

Когато е от любопитство би трябвало да взима и в петното.[/quote]
Защо реши,че когато е от любопитство/проучване/трябва да вземе и от хранителното петно?
Според мен е точно обратното,любопитства/проучва/там където е нещо отделено по-странно примерно за него.А не в килима от царевица или там каквоти и да е.И за това според мене ударите са повече на въдиците от и около самото петно.
- 
				mr.washinkton
- научил се да хвърля 
Като се направи хранително петно първите риби които идват са най любопитните,  и колкото е по любопитна е рибата по в петното е тя. Всички едри и стари на години риби дори и да дойдат на петното се дъжат по в страни и са по трудни за риболов.При различните видове това е различно, и има някаква поносимост. Тук като се замислих, амура е по плаха риба и наличието на други риби на петното го кара да се дистанцира, особено ако са шаран и  платика . Това ровене по дъното от тях го кара да взима на края на петното, тоест на страни от тях. Когато съм имал от тези риби за един излед винаги амура е бил около петното, а шараните и платиките в петното,и когато съм имал само амур е бил в петното. За мен амура е повече гладен от колкото люпопитен, и при мое наблюдение когато идва на петното има почти еднакъв  резултат на различен монтаж ( косъм и стръв директно на куката). 
За мен от любопитсво може да взима единсвено стръв която няма нищо общо от неговата трапеза( а тя е обширна), нещо без мирис кото го привлича само визуално, тогава мога да кажа че е бил любопитен.
бил съм на водоем само с амур и там взима на всякакви монтажи и като за последно, но само стръв която е присъща за него и водоема.
Това е моето мнение , събрано от личния ми опит.

За мен от любопитсво може да взима единсвено стръв която няма нищо общо от неговата трапеза( а тя е обширна), нещо без мирис кото го привлича само визуално, тогава мога да кажа че е бил любопитен.
бил съм на водоем само с амур и там взима на всякакви монтажи и като за последно, но само стръв която е присъща за него и водоема.
Това е моето мнение , събрано от личния ми опит.
Един от най-общите показатели, които открих е, че надеждата надживява очакванията.

- 
				mr.washinkton
- научил се да хвърля 
Сега имам време да пиша за по стари събития.
2012г 1ден преди забраната и 2013г 1 ден преди забраната, два излета напълно еднакви , като водоем, колеги, стръв и търсена риба( бял амур). Трима колеги се редим през 5-6метра един от друг. 1вия външен - 2 пръчки , обикновен монтаж на косъм , но вместо олово утежнена хранилка. 2- среден 2 пръчки , косъм монтаж и на двете, едната с олово другата с хранилка 3 -външен 3 въдици, монтаж на косъм на двете, третата с хранилка в края на линията и кука на 30см от нея стандартно вързана.
Кухня: Van den Ende шаран (червена захранка) , консервирана царевица натурална, топчета в дип сладка царевица 14мм и накисната царевица.
van...се забърка с консервирана царевица и колегата по средата захранва с лопатка на не повече от 30-40м като буквално петното му почваше от краката но само пред него.
 но само пред него.
От ляво колегата заложи на консервирана царевица и заметна на нивото на хранителното петно на не повече от 5-6 метра встрани от него. Колегата в средата също заложи на консервирана царевица и заметна в петното. Аз от дясно 1-та с хранилката конс.ц. заметната на около10м пред петното. 2-та топче на нивото на петното около6-7м встрани от него. 3 консервирана на около 15м встрани и около нивото.
Водоема е див и е около 2000кв , бяхме по средата като колегата от ляво е откъм стената, брега изобилства от тръстика която тъкмо се беше показала, нивото беше ниско, пред тръстиката. Дъното е твърдо и равно като дълбочината е постепенна. Косъма на всички беше без повдигач. Дълбочина на хранителното петно около 2-2,5м.
И двете години рънове много и начесто през целия ден, но само на двете пръчки на колегата по средата. Рибите варираха 4-5кг през 2012, и 6-8кг 2013г. става въпрос за над 10 риби за период 11ч до 18ч.
Ако не бях видял есенните подвизи на Кърцата, може би нямаше да ми се пълни главата с толкова 

Дали е любопитен или само прасе , в различни периоди в годината
 , в различни периоди в годината  

2012г 1ден преди забраната и 2013г 1 ден преди забраната, два излета напълно еднакви , като водоем, колеги, стръв и търсена риба( бял амур). Трима колеги се редим през 5-6метра един от друг. 1вия външен - 2 пръчки , обикновен монтаж на косъм , но вместо олово утежнена хранилка. 2- среден 2 пръчки , косъм монтаж и на двете, едната с олово другата с хранилка 3 -външен 3 въдици, монтаж на косъм на двете, третата с хранилка в края на линията и кука на 30см от нея стандартно вързана.
Кухня: Van den Ende шаран (червена захранка) , консервирана царевица натурална, топчета в дип сладка царевица 14мм и накисната царевица.
van...се забърка с консервирана царевица и колегата по средата захранва с лопатка на не повече от 30-40м като буквално петното му почваше от краката
 но само пред него.
 но само пред него.От ляво колегата заложи на консервирана царевица и заметна на нивото на хранителното петно на не повече от 5-6 метра встрани от него. Колегата в средата също заложи на консервирана царевица и заметна в петното. Аз от дясно 1-та с хранилката конс.ц. заметната на около10м пред петното. 2-та топче на нивото на петното около6-7м встрани от него. 3 консервирана на около 15м встрани и около нивото.
Водоема е див и е около 2000кв , бяхме по средата като колегата от ляво е откъм стената, брега изобилства от тръстика която тъкмо се беше показала, нивото беше ниско, пред тръстиката. Дъното е твърдо и равно като дълбочината е постепенна. Косъма на всички беше без повдигач. Дълбочина на хранителното петно около 2-2,5м.
И двете години рънове много и начесто през целия ден, но само на двете пръчки на колегата по средата. Рибите варираха 4-5кг през 2012, и 6-8кг 2013г. става въпрос за над 10 риби за период 11ч до 18ч.
Ако не бях видял есенните подвизи на Кърцата, може би нямаше да ми се пълни главата с толкова

Дали е любопитен или само прасе

Един от най-общите показатели, които открих е, че надеждата надживява очакванията.

- MiTaKa™
- сериозен играч 
- Обратна връзка:
Някакви наблюдения  в поведението му на хранене , кълване в река . Кои места предпочита , понеже аз засякох няколко стада в плитки участъци със сравнително бърза вода