Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Бранзино,Търнамент ревю но не точно...
Модератор: emo vasilev
Бранзино,Търнамент ревю но не точно...
Привет Колеги..Днес си "поиграх" с малко играчки за гоуеми..
и искам да споделя впечатленията си....
Без много обяснения...Повече снимки...
Бранзино Хииипер...
Машина за оране...
Но,и тя си иска малко гъдели...

Части от Дайва върху пликче от части,на Шимано...
..Заеби..

Короната/Коронището/е готова..

Локомотива също...

По обратния път..

Аирти Търнамент...Много приятна макара...
Разкостване...

Защо му казват Дайва като е Шимано...мамка му...

[imghttp://media.snimka.bg/s1/2068/030380632.jpg][/img]

Даже,и лагерите са еднакви...с тези,на Шимано..

Короната/Стелла 04/ е готова за монтаж...

Айкон...Почти никаква разлика с предната..С много малки изключения..

Това е разликата...

Всичко е смазано...

Накрая за почивка...
един Ексейдж...Много колеги подценяват Ексейджа но всъщност е много добро макаре..При редовна подръжка няма да има проблем..Като се смени някой друг лагер....заспива..

Това е за сега..Надявам се,че ви е харесало...
Поздрави....

Без много обяснения...Повече снимки...
Бранзино Хииипер...
Машина за оране...

Части от Дайва върху пликче от части,на Шимано...

Короната/Коронището/е готова..

Локомотива също...

По обратния път..

Аирти Търнамент...Много приятна макара...
Разкостване...

Защо му казват Дайва като е Шимано...мамка му...

[imghttp://media.snimka.bg/s1/2068/030380632.jpg][/img]

Даже,и лагерите са еднакви...с тези,на Шимано..

Короната/Стелла 04/ е готова за монтаж...

Айкон...Почти никаква разлика с предната..С много малки изключения..

Това е разликата...

Всичко е смазано...

Накрая за почивка...

Това е за сега..Надявам се,че ви е харесало...
Поздрави....
-
- ще става разбирач
Re: Бранзино,Търнамент ревю но не точно...
Ексейджа си е чисто евтинджоз макара за 50 лева крайна цена максимум. Вижте на Дайвата локомотивния механизъм как е подпрян от лагер в долния край, което под товар му осигурява безпроблемна работа, без загуби от триене. Оста е наистина плаваща, че гледам има втулка поне на пиньона а сигурно и лагер, а на шимано чак техниума има добра осцилация и само стелата е с плаваща ос. На всички други модели на шимано е лъжа тази екстра. Ако някой твърди противното, да ми покажа с кой елемент се осигурява плаването на оста! Поздравявам те, че споделяш с нас червата на макарите. Лично на мен ми е много интересно!
- stefan4etoo
- сериозен играч
И аз това се чудя??? Иначе евала колега за старанието и търпението да снимаш и обясняваш(не е за мен тваartaks написа:Кое е евтино,че не разбрах...???

-
- разбира нещата
Объркалият се , май си ти!пеликан500 написа:това да нее морга за евтини боклуци?баце нещо си объркал саито?????????

И кога смяташ да дадеш отговор на колегата ?-
И така - по темата :vatus56 написа:ПЕЛИКАНЕ, дори не мога да те нарека колега, ама би ли ми обяснил какво прави моят аватар на твоят профил. Какво те накара да направиш такова ненормално нещо?!?
Ако ми беше познат, щях да го приема като шега, но аз не те познавам и постъпката ти е меко казано престъпно нагла и просташка.
ОЧАКВАМ НЕЗАБАВНО ДА ПРЕМАХНЕШ СНИМКАТА МИ ОТ ПРОФИЛА СИ!!!
Ако това не се случи, ще помоля администраторите да се намесят.
Евала за труда и подробните снимки! - на някои от нас им е интересно!Поздрави!

Досега не съм видял нов Ексейдж да се продава за 50 лв....Ако някъде се намират за толкова парета, свиркай да се уредим с някоя!toshiro написа:Ексейджа си е чисто евтинджоз макара за 50 лева крайна цена максимум.!

Определено интересно и доста поучително !!!! Тенк Ю
П.П. : Конспирация " Версия Пеликан"

П.П. : Конспирация " Версия Пеликан"

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Радвам се,че споделяш с нас,мисля,че ревютата на макарите са изключително полезни за правилното ориентиране при покупката на някоя от тях
продължавай все така, доста от нас живо се интересуват.Само искам да те помоля,да допълваш,ревютата с някои чисто практични съвети,за правилната експлоатация на различните модели,както и да споделяш някои чисто конструктивни дефекти и недостатъци,на конкретния модел макара.......както и ей,така чисто за спорта примерно да сравниш Хиперпредавката на Дайвите с PG-то на Шиманата,червяка на Тиките,Рьобитата и др.така всеки ще може да открие "своята" макара.Поздрави.

валатът не най-лошото нещо на света
OK....Никакъв проблем...Хипера е чудовищна предавка..Вечна бих казал при правилна,и редовна подръжка...Лошото е,че много шумна..Няма как иначе..Лично мен ме дразни..Това е само мое мнение..ПГ..то/любимите ми макари/по-никакъв начин не отстъпват на хипера..Да допуснем,че са малко "по-нежни"от хипера но което спрямо предавките,на други макари са върха,на сладоледа..Имам две като едната е хибрид..Така си я направих..От Туин магнезий модел 2003 го направих,на ПГ..Получи се най-лекото ПГ.Около 350лр. с брейд 150м.При малко повече заигравка с тях шума който много Колеги определят като "трактор" "ярмомелка" и др подобни определения го приравнявам с този,на Стелла 07...В това отношение хипера просто няма място..Инак,и двете са прекрасни/почти вечни макари/които доставят удоволствие от работата с тях...Грехота е ако не се използва,на макс ресурса,и капацитета с които разполагат...Това ще рече примамки над 25-30гр...Горна граница мисля,че няма...Лично съм пробвал въртележка шестица в течение...Ако пръчката не се огъва няма как да се разбере,че от другия край има примамка..Същото се отнася,и за големите воблери..аксел написа:Радвам се,че споделяш с нас,мисля,че ревютата на макарите са изключително полезни за правилното ориентиране при покупката на някоя от тяхпродължавай все така, доста от нас живо се интересуват.Само искам да те помоля,да допълваш,ревютата с някои чисто практични съвети,за правилната експлоатация на различните модели,както и да споделяш някои чисто конструктивни дефекти и недостатъци,на конкретния модел макара.......както и ей,така чисто за спорта примерно да сравниш Хиперпредавката на Дайвите с PG-то на Шиманата,червяка на Тиките,Рьобитата и др.така всеки ще може да открие "своята" макара.Поздрави.
Под червяка,на Тиките,и Рьобитата кои модели визираш...???Не се сещам от тях да има с червячна предавка..Иначе и двете марки са копия на Шимано,и Дайва от по-старите модели доказали се с времето...Едва ли са използвани същите материали но в никакъв случай не са лоши...Тика Таурус примерно е странен хибрид между двете марки..По отношение,на предавателен механизъм,и редачка е чисто Шимано...Като виждане за стоп система е Дайва..При Тика Талисман примерно е копиран донякъде хипера,на Дайва но с подредбата,на Шимано...Т.е..Видимо зъбните колела са от стомана,и бронз/надявам се/ но редачната система е с безконечник,а не с локомотива,на Дайва...
Това в най общи линии....Ако мога ще отговоря,на всички питания стига да са в моя "ресор"..

Поздрави,и Късмет...
- danev69
- сериозен играч

Би ли споделил някакво мнение за макарите Penn .
Аз лично ги свързвам със по-силов риболов,било то на спининг или тролинг.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Моделите които да стават,и за спининг,и за тролинг са Battle и Sargus SG..от по-малките размери..Това с оглед,на теглото..Оборотите обаче са много за тези начини,на риболов..Особено спининга..Което значи,че тягата е по-малка от необходимото..Приятел имаше SG-4000 Sargus,и го продаде щото доста се затрудняваше при воденето на примамките...danev69 написа:![]()
Поздрави за труда и благодаря за полезната информация.
![]()
![]()
Би ли споделил някакво мнение за макарите Penn .
Аз лично ги свързвам със по-силов риболов,било то на спининг или тролинг.
Всъщност има доста Колеги които са собственици,на Пен...Тяхното мнение ще по-полезно от моето...Като поведение при риболов...Инак като за китайска изработка не са направени лошо..Не е пестен материал...
Ако ще е Пен за тролинг..само старите американски модели или Дайва БГ..Те са почти еднакви..
-
- ще става разбирач
Имах предвид, че в Ексейджа няма нищо, което да струва повече от 50 леваburg написа:Досега не съм видял нов Ексейдж да се продава за 50 лв....Ако някъде се намират за толкова парета, свиркай да се уредим с някоя!toshiro написа:Ексейджа си е чисто евтинджоз макара за 50 лева крайна цена максимум.!

Поздрави!