Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Плетено влакно - Брейд
Dragon Express Spinn 2.45, 7-30gr., X-Fast. Има твърд връх, но със закачена риба се огъва полупараболично. Жилава пръчка, без да е кол за домати. Мисля, че е щадяща към влакната.Павел Иванов написа:Кажи на какъв такъм ще го сложиш и ще ти препоръчам диаметър . .stas написа:...Аз обаче така и не разбрах -бяло или жълто, на 16лб. или 20лб...
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Макара ? Иначе колкото по-параболична е дадена пръчка , толкова повече "щади" линията .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Досега бях с Ryobi Ecusima 3000, но за съжаление ролката се наряза. Ето защо ще използвам "любимата" на плеяда риболовци (колеги от форума) Shimano Catana 2500. Тук ролката на бигела се справя успешно с брейдовете мисля.Павел Иванов написа:Макара ? Иначе колкото по-параболична е дадена пръчка , толкова повече "щади" линията .
-
- научил се да хвърля
Ще драсна няколко реда за този конец, но по-късноJettroniX написа: За момента, като че ли клоня към долния плетеняк в бял цвят - на 150 метра ролката и 30 либри. Излиза не повече от 50 лева през ИбеяДано само не е ментак
![]()

Неспособността да се насладим пълноценно на очарованието на самотата, ни въвлича ежедневно в опустошителни взаимоотношения с всякакви дебили...
- Павел Иванов
Въдицата ти позволява относително широк диапазон брейд да използваш . 1.2 - 2 предполагам че ще и идват добре . Макарата която си избрал е отвратителна за работа с тънки брейдове и като съпоставим едното с другото , все си мисля че 16 либри , четирижилно ще е решението .stas написа:...
GENIUS , упоменатият Сънлайн е един много читав брейд ако не попаднеш на залежала партида ама това до късмет . Белият цвят на който си се спрял дава едно огромно предимство - над водата , при обиране на линията , създава илюзия за обем и се вижда много добре от риболовеца . Под водата се "размива" и това го прави най-невидимият цвят за рибите .
Павел Иванов
Павел Иванов
Ясно! YGK G-soul SS112 16LB. Благодаря ти!
-
- научил се да хвърля
Здравейте, както казах ще драсна няколко реда за Сънлайна 20лб.
Ползвам го доста интензивно от два месеца. Като в седмицата ловя по 4-5 дена и сутрин и вечер. Дори цветът не си е загубил, съвсем леко е избледнял. За здравина не мога да коментирам, защото по-голяма риба от 3кг. не съм вадил с него. Доволен съм от кастинга.
Държа да отбележа, че го ползвам за джиг(Shore jiging) и мисля, че го натоварвам доволно. За сега не виждам по линията, някъде да е тръгнал да се разнищва, а ловя само в солена вода. Като след всеки риболов го измивам.
Но не съм толкова доволен от Сънлайна, който е 15лб в бяло. За един месец и малко спининг тръгна да се разнищва и не знам колко ще изкара.
Колега Павел Иванов не знам дали са менте или залежали, но ги вземам от един магазин и за сега съм доволен. Поздрави
Ползвам го доста интензивно от два месеца. Като в седмицата ловя по 4-5 дена и сутрин и вечер. Дори цветът не си е загубил, съвсем леко е избледнял. За здравина не мога да коментирам, защото по-голяма риба от 3кг. не съм вадил с него. Доволен съм от кастинга.
Държа да отбележа, че го ползвам за джиг(Shore jiging) и мисля, че го натоварвам доволно. За сега не виждам по линията, някъде да е тръгнал да се разнищва, а ловя само в солена вода. Като след всеки риболов го измивам.
Но не съм толкова доволен от Сънлайна, който е 15лб в бяло. За един месец и малко спининг тръгна да се разнищва и не знам колко ще изкара.
Колега Павел Иванов не знам дали са менте или залежали, но ги вземам от един магазин и за сега съм доволен. Поздрави

Неспособността да се насладим пълноценно на очарованието на самотата, ни въвлича ежедневно в опустошителни взаимоотношения с всякакви дебили...
- Vid
- кандидат преподавател
Напълно съм съгласен с ПИ тъй като май цял живот ловя с бели брейдове. НО, проблема с белите брейдове е при залез, кога слънцето е срещу теб, тогава трудно се различава брейда от водата или пък Я съм кьоравПавел Иванов написа:Белият цвят на който си се спрял дава едно огромно предимство - над водата , при обиране на линията , създава илюзия за обем и се вижда много добре от риболовеца . Под водата се "размива" и това го прави най-невидимият цвят за рибите .

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Нормално , ползвал си неподходящ за твоят риболов брейд и си го съчетал с неподходящи такъми . Какво имам предвид ? Белият е плуващ вариант , съответно по-кастингов и предвиден да не се трие много , много по каменяци и пр. , а ти си го ползвал за джиг . Плуващият брейд е по-издръжлив на мъртва тежест при пряк удар отколкото потъващият , който пък е по-издръжлив на протриване . Не случайно постоянно повтарям да се има предвид за какво основно ще се ползва даден брейд , преди да се закупи . Вярно че сериите "Супер брейд" , на разните марки , се водят "универсални" , ама не е точно тъй . Тъй просто излиза лошо име на иначе много качествен продукт .GENIUS написа:...Но не съм толкова доволен от Сънлайна, който е 15лб в бяло...
Павел Иванов
Павел Иванов
GENIUS мерси за споделените впечатления за Сънлайна. На каква цена го взимаш там от магазина и с какъв грамаж примамки го тормозиш брейда
?

-
- разбира нещата
Колеги, много се чудя дали при плетено влакно 0,14 Пен или при обикновен монофил 0,16 ще направя по- голям кастинг, с малки примамки от тип до 5гр ?
Без каквито и да е колебания - с монофилаmetoo написа:Колеги, много се чудя дали при плетено влакно 0,14 Пен или при обикновен монофил 0,16 ще направя по- голям кастинг, с малки примамки от тип до 5гр ?

-
- разбира нещата
Благодаря за отговора 

- Павел Иванов
Виж ако сложиш реално отговарящ на 0.16мм брейд , то вече резултата може да се окаже различен 

Павел Иванов
Павел Иванов
Не знам metoo, защо сравняваш плетеното с монофила, при положение, че ще мяташ до 5 грама примамки. Кастинг за сметка на изгубени примамки - не ми се вижда резонно
, а и това 0,14 на Пен отговаря ли на параметрите на монофила 0,16 или по-скоро не