Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

Мето на втори бараж навсякъде е тихо ;) така че атакувай там!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

DJONI RINGO написа:Калине щом си за такива риби ще ти споделя едно място след Четирци,но се преджапва реката в един пущинак и се излиза на дълъг вир с паднали дървета много тих и с въртели отдолу дълбочина над 4 метра в основните места-само да ти кажа че няколко пъти търсих кленове мутанти там има от тея по 3-4 кила , не съм хващал по голям от две ,но там е свърталище на животини! Виждах му на два пъти сянката на оня с мустаците да не кажа дума с колегата направо замръзнахме сигурно беше над 20 кила рибата!мястото е смразяващо!

по такива места тръпки ме побиват, а и трябва се минава през храсти и шубраци, а лятото е непроходимо,обикновено единия бряг е стръмен, то има и подмоли като пещери в които освен огромни риби има и мрени над килограм, ама излизат само нощем, а като стана въпрос за шарани има ги и на Липовица в дълбокия вир, където се бие водата в една скала , а също и на куклата, става въпрос за редки риби , но огромни,над Пастух не познавам реката много, но знам че има сом.
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

DJONI RINGO написа:Мето на втори бараж навсякъде е тихо ;) така че атакувай там!

сега реката е като канал там, преди беше тихо, мястото е развалено
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

DJONI RINGO написа:За въпроса с мътната вода-миналото лято бях основно по Благоевград под Бело поле всеки ден поредни и мога да кажа,че абсолютно всеки ден реката беше сива и избистряле към 7 леко по леко щото свършваха работа, също имаше малко успокоение към 1 на обяд изглежда имаха почивки! Единственият ден в който реката не ставаше сива беше неделя! Мога да кажа,че в повечето пъти мътилката изобщо не им пречеше скобарите много кълвяха!

За скобарите съм съгласен, но реката ставаше толкова мътна че камъните не се вищъха за къкъв риболов на спининг говоря. :)
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

калин кацаров написа:
DJONI RINGO написа:Мето на втори бараж навсякъде е тихо ;) така че атакувай там!

E как бе над втория бараж да чак до първия си е тихо местото и има риба.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

pepisharana97 написа:
калин кацаров написа:

E как бе над втория бараж да чак до първия си е тихо местото и има риба.
Точно така! Втори бараж няма как де е бърз имам в предвид , че от юни та цяло лято ще е дразнещо тихо направо! Може би април и май поради пълноводието да движо по бързо , но иначе е ебати усрания тихач но държи рибите които ви трябват-шаро, сом, щуки!

Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

По-точно над втория бараж, щото миналото лято, от втория(под) до третия шетах, без да си напълня ботушите с вода. :)
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Сега какво се оказа, значи над 2 бараж е бил тихача, така ли ?
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Мето тръгваш от покривник надолу и ще стигнеш втори бараж- широко и дълго тихо място което завършва с каменна стена-бент! Над тази стена всичко е спряло-ще го познаеш ;)

Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

DJONI RINGO написа:Мето тръгваш от покривник надолу и ще стигнеш втори бараж- широко и дълго тихо място което завършва с каменна стена-бент! Над тази стена всичко е спряло-ще го познаеш ;)
Точно така.Ние на летото си насядваме на стената на баража и хвърляме нагоре (щука и кефал съм хващал). А за въпросното тихо место има един ръкав, който е от десната страна на стената на баража в който се лови добре но има много за провиране през храсталаци дънери.Също така и в самия бараж както си е летото съм се гмуркал да гледам и има доста клен ама не съм хващал.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Пичове за местата с едрите риби караите на лични че биклуци дал господ.Влизат с харпуни и карат наред шарани сомове и тн.Колегата който ми сподели че е вадил шарани по Благоевградско сподели че над него харпунджия е треснал сом десетка.Така че по кротко с хубавите места.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

За съжаление колега е много прав, много бракониери четат из формите и тепат всичко живо що има у вировете. :twisted:
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Спокойно втори бараж е късно да го криеме ;) никога не бих споделил мое място-откритие публично!

Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

на мен най ми допадаше 3 бараж, ходех там късното лято и есента, скобар и мряна доволно, а между тях излизаха и едри каракуди, морунажи и кефали, вира държеше и шаран и сом
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

По принцип местата който държат шаран и сом, са много малко, повечето места по реката са си плувкащиски.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”