Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от калин кацаров »

ЗА бяла риба може да е имало по някоя риба, но шаран, сом и разпер имаше до Невестино
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

prodigy666 написа:
калин кацаров написа:
prodigy666 написа:даите предложения за дестинации след откриването от годините ходехме към Микрево но от 3-4 години по струма ходя след края на юни и се чудя къде да ги търся ... мисля си за риболов на кленове на царевица

и аз съм решил да гоня кефала на откриването, но ако реката е голяма и мътна ще се лови основно мрена, ти колега на плувка ли ловиш на царевица
да на плувка миналото и по миналото лято имах доволно кленове на монца и железница но реката беше малка .... но на монца може и да стана номера .... последно като бех на бистрака огледах 2ри бараж сега с тва пълноводие има доста мренски и скобарски места от към магистралата ма дали има риба .... :D :D :D[/quot

има и доста щука на баражите, сом и шаран има също, това ше ловя тази година, а мрените и скобарите са ми като детска игра и не са ми интересни вече :lol: но може само когато тествам някоя нова болонеза, директен или щека , че ми станаха прекалено много
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Тука не съм съгласен, има много щуклета не щуки, щуките над 2 кг се броят на пръсти. А най ме е яд че сом го няма вече по реката. :evil: :evil:
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

тези щуклета трябва се пускат незабавно, най ме е яд като видя някой тъпак да ги прибира и да ми дава и съвети как се и ловят, на Кочеринските е същата работа. Сом има по реката , но на определени места, мисля че сома е в Кресненското дефиле, нагоре по реката го има само в някои вирове
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Вече така стана, който знае къде има сом трябва да го запази в тайна ако не иска сом да бъде на сухо. А по кресненското дефиле се пускат мрежи през вечер за съжаление, там е единственото място дето по Струма можеше да се хване трофеен сом. :)
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Преди 4 години още имаше тупачи сомове ама в края на 2010 нали имаше едно наводнение и сомовете тъкмо се беха изпокрили по пещерите и водата затрупа сичко.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Не съм много съгласен ама карай, сомовете изчезнаха следствие на две причини, първата е че няма гьолове по реката, почти на всякъде е бързи и плиткач втората е че има прекалено много бракониери.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Гьолове има колко искаш.Набележил съм места за клен,ще се намерат и за сом.Даже ми казаха къде.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Д.Граховски написа:Гьолове има колко искаш.Набележил съм места за клен,ще се намерат и за сом.Даже ми казаха къде.
Прав си мите от Зелендолския мост до дефилето има много ама много гиолове.Ама Мето е прав че ги нема големите сомове вече.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

10ки 15ки има на 100%.Кат за спининг.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

А дъно си прав, ще види ме това лято.
Аватар
ristaka93
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ristaka93 »

не знам сега е много зле а преди години баща ми е разправял на Бистрака са ловяли бяла риба на дъно и са я чакали през нощта и Софянци са идвали да ловят тук а сега я няма ... а под втория или под 3-тия бараж не знам точно къде ми разказваше на попово прасе или рачка както го знаете е ходил и някъв дедо го е питал с какво влакно е и баща ми му е казал с 0.30 и дедо му е казал ходи си че ще съжаляваш обаче баща ми останал и е имал много късания обаче си нема и представа от какво на рачка на дъно с 0.30 и вика само го държа държа и скъса ама тея времена нема да се върнат
Над силата е единствено способността да я контролираме.

Catch the moment, Release the fish.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Не е шега, и аз знам от стари рибари че по Струма сомове до 20 30 кг не са били рядкост. А сега само митове и легенди.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

и сега има голями сомове в Струма!преди две години на Четирци на втората скала извади Боянчо 12 кила сом на рибе!Миналата година на 3 бараж Любе Врабецо заби сравнително приличен за обстоятелствата там 7 кила,така че атака!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Миналата година, съм видял да не кажа силна дума ама едно 30 сом извадени от Струма такива по 3 4 кг и най големия беше 11кг.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”