MOPCKA KOTKA
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- barutchiata ©
- Администратор
- Мнения: 5592
- Регистриран на: Нед Апр 24, 2005 9:35 pm
- Местоположение: България & Österreich
А, док, току що ти отговорих на другия пост... Смяташ ли наистина, че е далечното замятане е от толкова голямо значение при риболова на морска котка? Ще използвам телескоп 3.5м и тежест от порядъка на 100гр. Това ще даде дистанция около 70-80м макс. Повече трудно. Имам ли шанс на тази дистанция? Ами после?
Ако я хвана какво да я правя? Махам шипа и след това? Как се чисти, готви? На скарата ще стане ли?

- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 281
- Регистриран на: Вто Авг 10, 2004 12:48 am
- Местоположение: АННГЛИЯ
dsa, ами че аз точно там от мосчето на Ривиера хванах 11 килограмовата морска котка.
Сега през март от същото мостче опитай за калкан като хвърляш напред и надясно към шамандурата. През ноща е още по-добре.
В основата на мостчето пробвай за жълта кая.
ruty, ако ловиш от пристанище, кей или буна 70-80 метра са достатъчно. От брега може да са добре през ноща.
Като хванеш морската котка, тя се вади с голям кеп или кука. Пази се от шипа. Ако ще я ядеш, снимай я бързо(за форума) и веднага и отрежи шипа с опашката, в основата.
Не го пипай с ръце а го настъпи със здрава обувка(не с джапанка).
Рибата се изкормва и цялата задна част се изрязва като триъгълник и се хвърля. Там в основата на опашката са отровните жлези.
Главата се изхвърля. Тялото и перките се нарязват на парчета.
Когато ще я готвиш, взимаш едно парче и го потапяш във вряща вода за 1 минута. След това кожата много лесно се маха. Така обеленото парче месо нарязваш на филийки (не по-дебели от един пръст) и ги пържиш.
След това качваш снимката във форума за да ти ръкопляскаме
Сега през март от същото мостче опитай за калкан като хвърляш напред и надясно към шамандурата. През ноща е още по-добре.
В основата на мостчето пробвай за жълта кая.
ruty, ако ловиш от пристанище, кей или буна 70-80 метра са достатъчно. От брега може да са добре през ноща.
Като хванеш морската котка, тя се вади с голям кеп или кука. Пази се от шипа. Ако ще я ядеш, снимай я бързо(за форума) и веднага и отрежи шипа с опашката, в основата.
Не го пипай с ръце а го настъпи със здрава обувка(не с джапанка).
Рибата се изкормва и цялата задна част се изрязва като триъгълник и се хвърля. Там в основата на опашката са отровните жлези.
Главата се изхвърля. Тялото и перките се нарязват на парчета.
Когато ще я готвиш, взимаш едно парче и го потапяш във вряща вода за 1 минута. След това кожата много лесно се маха. Така обеленото парче месо нарязваш на филийки (не по-дебели от един пръст) и ги пържиш.
След това качваш снимката във форума за да ти ръкопляскаме

BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
-
- новобранец
- Мнения: 25
- Регистриран на: Пет Ное 23, 2007 5:25 pm
- Местоположение: Каварна