MOPCKA KOTKA

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Ясноооооо........
:idea: :idea: :idea: :idea:
ruty
новобранец
новобранец

Мнение от ruty »

Привет момчета! Простете невежеството ми- тая опашата пущина въди ли се на север? Дали имам шанс да закова нещо подобно по Дуранкулашките плажове дето мисля да ходя това лято? Там морето е плитко десетки метри на вътре и е един пясък...
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Да, особенно през ноща.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
ruty
новобранец
новобранец

Мнение от ruty »

А, док, току що ти отговорих на другия пост... Смяташ ли наистина, че е далечното замятане е от толкова голямо значение при риболова на морска котка? Ще използвам телескоп 3.5м и тежест от порядъка на 100гр. Това ще даде дистанция около 70-80м макс. Повече трудно. Имам ли шанс на тази дистанция? Ами после? :roll: Ако я хвана какво да я правя? Махам шипа и след това? Как се чисти, готви? На скарата ще стане ли?
dsa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dsa »

колеги от варна ,следващата седмица ще съм във варна,по точно на ривиера.дайте съвет каква риба да очаквам там.това е буната пред "империал"
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

dsa, ами че аз точно там от мосчето на Ривиера хванах 11 килограмовата морска котка.

Сега през март от същото мостче опитай за калкан като хвърляш напред и надясно към шамандурата. През ноща е още по-добре.
В основата на мостчето пробвай за жълта кая.

ruty, ако ловиш от пристанище, кей или буна 70-80 метра са достатъчно. От брега може да са добре през ноща.
Като хванеш морската котка, тя се вади с голям кеп или кука. Пази се от шипа. Ако ще я ядеш, снимай я бързо(за форума) и веднага и отрежи шипа с опашката, в основата.
Не го пипай с ръце а го настъпи със здрава обувка(не с джапанка).
Рибата се изкормва и цялата задна част се изрязва като триъгълник и се хвърля. Там в основата на опашката са отровните жлези.
Главата се изхвърля. Тялото и перките се нарязват на парчета.
Когато ще я готвиш, взимаш едно парче и го потапяш във вряща вода за 1 минута. След това кожата много лесно се маха. Така обеленото парче месо нарязваш на филийки (не по-дебели от един пръст) и ги пържиш.
След това качваш снимката във форума за да ти ръкопляскаме :lol:
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

:D
Последно промяна от seefeel на Пет Дек 07, 2007 6:53 pm, променено общо 1 път.
ruty
новобранец
новобранец

Мнение от ruty »

брях! то ти требе вишо кулинарно и поне идин шерп за тая пущина, бе! как се оправяте с нея. ама съм и се наострил и ще се разправяме с нея, живот и здраве, тази година. :lol:
ivanpavlov
новобранец
новобранец

Мнение от ivanpavlov »

Колега с много голям интерес разгледах такъмите за морска котка и калкан, които надлежно си представил във форума. Проблем ли ти е да дадеш описание на български, тъй като за съжаление със мноооого скаран с английския език...
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”