Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

R&B или Rythm'N' Бабушки
R&B или Rythm'N' Бабушки
Цяла седмица кипя подготовката за откриването. Обилните дъждове в петъчния ден бяха посрещнати с иронична усмивка. Не, това не можеше да ни спре!
И най-накрая в събота, в 4:01 потеглихме!
Искахме да сме на язовира преди игрев, преди развиделяване, преди всикчи!
Целта беше външната яка на с. Дебелец, яз. Цонево. Язовирът беше пълен, местата огрнаичени и знаехме, че времето на пристигане ще е решаващо.
В 5:20 двигателят угасна и в сумракът на развиделяване видяхме... „Гладът на народа!” 4-5 дънни въдици разпънати през 3 метра, увенчани с някаква подобие на дънен такъм с яркожълта тапа на около 10-ина метра от основната група. Самотен колега се суетеше около цапало за дребни рибки и телескоп на плувка между тях.
Тази сцена тотално блокираше всякакви позиции за риболов. А и както бяхме 3-ма...
Трябваше бързо да решим какво правим. Чуваха се вече и други коли и гласове в мракът. Мъчех се да си спомня как изглебжаше брегът когато язовирът беше с 3-4 метра по нисък. За щастие бързо се сетих и намерих пътеката до самия вход на залива, където дълбоката част се обръщаше в плиткач.
Трескаво се пренесохме натам и разположихме „катуна”.
Започна бъркане на захранки, разпъване...
На дистанция 6-7 метра дълбочината беше около 4,5-5м. Аз си заложих на любимата 6-ца. Баща ми и Каталойски бяха с педна 6-ца и една седмица.
Целта бяха бабушките и морунажите, с тайна надежда за някое платиче. Опасявах се, че пред нас дъното ще е обрасло и ще попречи до голяма степен на събортенето на риби. Но каквото - такова- това щеше да е нашето откриване.
Захранката – заложих на „рецептата” от миналата година. А именно – 3-4кг смески за малки пиленца, килограм смлени обикновени вафли, 2кг „фидер” за стягане, галета, 3 канели и 4 пакетчета шарени кокосови стърготини. Добавих бял и кастер. Получи по-светла храна, близка до цвета на дъното, но по-светал.
Последва захранване пред всеки с по 2-3 големи топки.
И зачакахме ефека!
Хладни парцали мъгла се носеха над язовира. Колеги с лодки изплуваха от тях тръганли да гонят слуката по другите краища на язовира.
Започнаха да се обаждат пътвите рибки. 2-3 каи, по някоя бабушка. Захранката проработваше.
Рибите не бяха едри, но гарантираха, че не сме капо и най-вече – „Открихме!”
Очевидно хранта събираше риби, но беше трудно да ги задържим. Самите риби взихамаха на торен, на бял, на комбинация от двата, царевицата само я побутваха. Все още бяха сънени.
До към 8 имахме по няколко риби и доволни можехме да се отпуснем на столовете с по чаша кафе.
А къде бяха морунажите?
Започнах да „стрлям” бял и кастер, с цел да ги привлека. И тук осъзнах грешката си. Бях взел твърде малко! В захранката бях сложил повечето червейчета, а разпределена на трима ни, стръвта не оставяше особена свобода за дохрахване с бял.
Нямаше и пет минути след залпа червейче и баща ми изкара един морунаж. Но... за повече стрелба нямаше суровина...
Постепено рибите се ориентираха към постоянно меню – един-два бели с кастер.
Тук е моментът да благодаря на Попа и Генчо, които осигуриха тази ценна за нас суровина.
Атаката винаги беше по кастера, но без бяло червейче рибата не реагираше. Имаше много гелета. Моментът на засичане се оказа доста „фин”, а рибите се закачаха за върха на устата. Това именно, а не толкова размерът, наложи употребата на кеп.
Периодичното подхранвене гарантираше връщане на пасажа и подновяване на кълването. Вече се хващаха и съвсем прилични бабушки.
До моменът времето беше тихо, язовирът – огледало.
Около обяд започна да излиза вятър. Вдигна се вълна, а рибите постепенно разредиха кълването.
Време беше за смяна на менюто.
Зрънце царевичка – почти моментална атака. И се заредиха едни ми ти дебели баби, в ускоряващо се темпо
И влязохме в ритъм! Ритъм от бабушки! Единственият приемлив за мен вариант на R&B.
Към 3 свършихме захранката, но рибите продължаваха да си стоят пред нас и да ни забавляват.
Към четири и поливина репихме „по еднапоследна” и в пет вече се бяхме натоварили в колата
Вечерта пих уморен пих две бири без почти да хапна и сега пиша с ега и махмурлука...
Желая успех на всички ви през новия сезон!

И най-накрая в събота, в 4:01 потеглихме!
Искахме да сме на язовира преди игрев, преди развиделяване, преди всикчи!
Целта беше външната яка на с. Дебелец, яз. Цонево. Язовирът беше пълен, местата огрнаичени и знаехме, че времето на пристигане ще е решаващо.
В 5:20 двигателят угасна и в сумракът на развиделяване видяхме... „Гладът на народа!” 4-5 дънни въдици разпънати през 3 метра, увенчани с някаква подобие на дънен такъм с яркожълта тапа на около 10-ина метра от основната група. Самотен колега се суетеше около цапало за дребни рибки и телескоп на плувка между тях.
Тази сцена тотално блокираше всякакви позиции за риболов. А и както бяхме 3-ма...
Трябваше бързо да решим какво правим. Чуваха се вече и други коли и гласове в мракът. Мъчех се да си спомня как изглебжаше брегът когато язовирът беше с 3-4 метра по нисък. За щастие бързо се сетих и намерих пътеката до самия вход на залива, където дълбоката част се обръщаше в плиткач.
Трескаво се пренесохме натам и разположихме „катуна”.
Започна бъркане на захранки, разпъване...
На дистанция 6-7 метра дълбочината беше около 4,5-5м. Аз си заложих на любимата 6-ца. Баща ми и Каталойски бяха с педна 6-ца и една седмица.
Целта бяха бабушките и морунажите, с тайна надежда за някое платиче. Опасявах се, че пред нас дъното ще е обрасло и ще попречи до голяма степен на събортенето на риби. Но каквото - такова- това щеше да е нашето откриване.
Захранката – заложих на „рецептата” от миналата година. А именно – 3-4кг смески за малки пиленца, килограм смлени обикновени вафли, 2кг „фидер” за стягане, галета, 3 канели и 4 пакетчета шарени кокосови стърготини. Добавих бял и кастер. Получи по-светла храна, близка до цвета на дъното, но по-светал.
Последва захранване пред всеки с по 2-3 големи топки.
И зачакахме ефека!
Хладни парцали мъгла се носеха над язовира. Колеги с лодки изплуваха от тях тръганли да гонят слуката по другите краища на язовира.
Започнаха да се обаждат пътвите рибки. 2-3 каи, по някоя бабушка. Захранката проработваше.
Рибите не бяха едри, но гарантираха, че не сме капо и най-вече – „Открихме!”
Очевидно хранта събираше риби, но беше трудно да ги задържим. Самите риби взихамаха на торен, на бял, на комбинация от двата, царевицата само я побутваха. Все още бяха сънени.
До към 8 имахме по няколко риби и доволни можехме да се отпуснем на столовете с по чаша кафе.
А къде бяха морунажите?
Започнах да „стрлям” бял и кастер, с цел да ги привлека. И тук осъзнах грешката си. Бях взел твърде малко! В захранката бях сложил повечето червейчета, а разпределена на трима ни, стръвта не оставяше особена свобода за дохрахване с бял.
Нямаше и пет минути след залпа червейче и баща ми изкара един морунаж. Но... за повече стрелба нямаше суровина...
Постепено рибите се ориентираха към постоянно меню – един-два бели с кастер.
Тук е моментът да благодаря на Попа и Генчо, които осигуриха тази ценна за нас суровина.
Атаката винаги беше по кастера, но без бяло червейче рибата не реагираше. Имаше много гелета. Моментът на засичане се оказа доста „фин”, а рибите се закачаха за върха на устата. Това именно, а не толкова размерът, наложи употребата на кеп.
Периодичното подхранвене гарантираше връщане на пасажа и подновяване на кълването. Вече се хващаха и съвсем прилични бабушки.
До моменът времето беше тихо, язовирът – огледало.
Около обяд започна да излиза вятър. Вдигна се вълна, а рибите постепенно разредиха кълването.
Време беше за смяна на менюто.
Зрънце царевичка – почти моментална атака. И се заредиха едни ми ти дебели баби, в ускоряващо се темпо
И влязохме в ритъм! Ритъм от бабушки! Единственият приемлив за мен вариант на R&B.
Към 3 свършихме захранката, но рибите продължаваха да си стоят пред нас и да ни забавляват.
Към четири и поливина репихме „по еднапоследна” и в пет вече се бяхме натоварили в колата
Вечерта пих уморен пих две бири без почти да хапна и сега пиша с ега и махмурлука...
Желая успех на всички ви през новия сезон!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- научил се да хвърля
Re: R&B или Rythm'N' Бабушки
Много добър репортаж с много добри риби
. Супер излет сте направили. Пожелавам ви още много подобни изживявания
!

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Супер репортаж и супер бабушки! 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Страхотни снимки и репортаж-браво. 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Отлично откриване.
-
- сериозен играч
Браво!!!
Хубави,дърти баби!!! 

- nikolaiiliew
- сериозен играч

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- Martin Angelkov
- научил се да хвърля
красиви снимки и много добро откриване
браво 

Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Прекрасно откриване. Браво!
Бабите са прекрасни
Бабите са прекрасни

Чудесно!
Пожелавам ти слуката да те съпътства през риболовния сезон!
Пожелавам ти слуката да те съпътства през риболовния сезон!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Браво колега,набарал си ги бабушкерите
Аз ги мъчих горе на язовира,но явно не са там.При мен директните не работеха и ги прибрах безславно.Долу е бил риболова значи...

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Супер колега и репортажа и хубавото откриване на любимият язовир ! Цонево ми е любимият , а ако знаеш и хубавите места
...

Имахме късмет с мястото, определено. Решихме да не залагаме на опашката на язовира, едно защото сметнахме, че ще е митинг, второ, защото си мислех, че от тези дъждове горе може да е размътено. Дали съм бил прав - не знам, но определено бяхме с печелившия фиш на тази позиция.RAAZIEL написа:Браво колега,набарал си ги бабушкеритеАз ги мъчих горе на язовира,но явно не са там.При мен директните не работеха и ги прибрах безславно.Долу е бил риболова значи...
Любим си е, наистина! Красив, разнообразен, макар и много капризен понякога. А колкото до хубавите места - почти всички са хубави. Но има наистина приказни кътчета, които обаче с кола са рядко достъпни и сложни...KOllety написа:Супер колега и репортажа и хубавото откриване на любимият язовир ! Цонево ми е любимият , а ако знаеш и хубавите места...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"