Съвършенството в пъстървовия спининг

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Съвършенството в пъстървовия спининг

Мнение от Бат Стан »

Не ми върви с въдиците и това си! Преди месец си забравих спининга в центъра на едно село след излет за пъстърва и така въдицата си замина. Борето Харалампиев обаче ми подари нова пръчка, от същата марка Салмо с дължина 2.56 м. В неделя на републиканското на Чая при Бачково по спинингов риболов на пърстърва още в началото на състезанието взех, че се изплющях на камъните като Гибона за дузпа. В резултат на това върхът се счупи при първите три водача:

Изображение

Реших да продължа да ловя с това, което е останало, ако мое да си представите... Каква беше изненадата ми, когато с това чудо улових шест пъстърви - три на силикон и още три на блесна, и станах втори в сектора. Пъстървите бяха едни цепанки по половин кило, ама така се вадеха без никакъв проблем, като имайте предвид, че се лови без контри на куките. Та сега се чудя - да я нося ли на поправка (казаха ми, че няма проблем да се ремонтира) или да си ловя така?
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Съвършенството в пъстървовия спининг

Мнение от refab »

И на мен при мое падане точно така ми се счупи върхът на спининговата пръчка, която държах в ръката си. Занесох я - след информация от този сайт, в един рибарски магазин, който се намира в безистен в центъра на София, близо до изхода на метрото срещу Булбанк. Продавача в магазина - един такъв гръмогласен, ми каза, че не могло да се поправи.
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

станиле, ти и само на корковата дръжка ще ги мориш бре.. я не се мори да я правиш.. :)
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Тая не мое се спаси. Таман малко се е скъсила.Тургаш един водач с втулка на връо на здравата част и си свиркаш. Зорът е да намериш подходящ.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

повече снимки нямаше ли,но не на чупения връх :D а на рибите и т.н. и след състезанието пуснаха ли да ловят свободно
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Не я поправайте, ловете си с нея така, плюс нов преден водач, а сетне си си купете по-скъпа въдица и ще си имате две вместо една.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

pitcha написа:......................... Зорът е да намериш подходящ.
Най-малкото на бит пазара в София - на голямата сергия с нови! риболовни стоки, се предлагат и качествени (май са СИК, дори) водачи с различни - доста на брой, размери. За цената съм забравил, но е примерно - 40-50 стотинки. Аз съм си купувал поне 4-5 водача от там. Все пак, информацията ми е отпреди 2-3 години...
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”