Въпрос

Модератор: Paublo_Eskobar

hardc0re
новобранец
новобранец

Въпрос

Мнение от hardc0re »

Здравейте колеги. От малък съм по реките и язовирите, но така да се каже съм ловил със старите руски спининги на роднини които съм намирал по таваните или с такива направени от разни сопи и евтини китайски телескопи разбирасе :D от 2 дни се ровя из различни форуми с цел да науча нещо за типовете "пръти", а те не са хич малко :rolleyes: Тези тип "фидер" ми хванаха окото, а и май са доста популярни. Та въпросът ми е мога ли да използвам такава пръчка за риболов на плувка и дъно или са си само за риболов на хранилка ? Ще съм ви много благодарен ако ми дадете някъква информация защото съм заделил някой лев за любимото хоби, а и май- вече ми е време да се обурудвам така да се каже :)
NE_ZNAM_KOI_SAM
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Въпрос

Мнение от NE_ZNAM_KOI_SAM »

hardc0re написа:Здравейте колеги. От малък съм по реките и язовирите, но така да се каже съм ловил със старите руски спининги на роднини които съм намирал по таваните или с такива направени от разни сопи и евтини китайски телескопи разбирасе :D от 2 дни се ровя из различни форуми с цел да науча нещо за типовете "пръти", а те не са хич малко :rolleyes: Тези тип "фидер" ми хванаха окото, а и май са доста популярни. Та въпросът ми е мога ли да използвам такава пръчка за риболов на плувка и дъно или са си само за риболов на хранилка ? Ще съм ви много благодарен ако ми дадете някъква информация защото съм заделил някой лев за любимото хоби, а и май- вече ми е време да се обурудвам така да се каже :)
за плувка няма да ти върши работа.за дъно е. с голяма акция са фидерите...
hardc0re
новобранец
новобранец

Мнение от hardc0re »

NE_ZNAM_KOI_SAM написа:
hardc0re написа:Здравейте колеги. От малък съм по реките и язовирите, но така да се каже съм ловил със старите руски спининги на роднини които съм намирал по таваните или с такива направени от разни сопи и евтини китайски телескопи разбирасе :D от 2 дни се ровя из различни форуми с цел да науча нещо за типовете "пръти", а те не са хич малко :rolleyes: Тези тип "фидер" ми хванаха окото, а и май са доста популярни. Та въпросът ми е мога ли да използвам такава пръчка за риболов на плувка и дъно или са си само за риболов на хранилка ? Ще съм ви много благодарен ако ми дадете някъква информация защото съм заделил някой лев за любимото хоби, а и май- вече ми е време да се обурудвам така да се каже :)
за плувка няма да ти върши работа.за дъно е. с голяма акция са фидерите...
Благодаря ти за вниманието, но какъв тогава прът мога да използвам така да се каже като универсален ?
sed96
новобранец
новобранец

Мнение от sed96 »

Всъщност и фидера ще ти свърши работа понеже можеш да сменяш върховете и да увеличаваш или намаляваш акцията аз лично съв го пробвал това моя е медиум фидер и със най-мекия връх е идеален за плувка.Дано да съм помогнал.Лично мнение че един фидер медиум с 3.90м дължина ще ти свърши идеална работа
hardc0re
новобранец
новобранец

Мнение от hardc0re »

sed96 написа:Всъщност и фидера ще ти свърши работа понеже можеш да сменяш върховете и да увеличаваш или намаляваш акцията аз лично съв го пробвал това моя е медиум фидер и със най-мекия връх е идеален за плувка.Дано да съм помогнал.Лично мнение че един фидер медиум с 3.90м дължина ще ти свърши идеална работа
Благодаря ти :) остава да си намеря нещо добро
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Има мач-фидери,някаква странна комбинация,ама по-добре си вземи един мач и един фидер и си номер1
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Има мач-фидери,някаква странна комбинация,ама по-добре си вземи един мач и един фидер и си номер1
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
barbolov.1977
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от barbolov.1977 »

Привет колега,ако наистина си решил да съчетаеш две пръчки във една можеш да си вземеш нещо подобно........

http://www.ebay.co.uk/itm/John-Wilson-S ... 1e6fd00eb0" onclick="window.open(this.href);return false;,

но според мен наистина е по добре един мач и един фидер.Ако имаш още въпроси относно фидера драсни едно лично
Изображение
Аватар
naB4o
новобранец
новобранец

Мнение от naB4o »

Горе-долу и аз бях като теб. В смисъл новак със стара руска за ремонт, и 1-2 китайки за морето.
Сега имам 2 фидера и 1 пикер, като си ги ползвам за дъно. За плувка имам един директен китаец 6 метра и с него бъзикам докато гледам другите. Успехи!
:)
Аватар
msotiroff
фен клуб-скобар

Мнение от msotiroff »

Аз успешно си ползвам моя фидер и за риболов на леко... Даже малко съжалявам, че купих преди него мач, защото все по - рядко го ползвам... Фидера ми тежи само 60гр повече от мача, а също е на 4,20м., така че ръката не ми омалява дори след 10-часов риболов по реката... Акциите си ги глася според типа на риболова 0,5oz/1оz/2оz/3оz, съответно 14gr/28gr/57gr/85gr, като със най - твърдото съм изхвърлял и препълнена хранилка, колкото една мъжка шепа, сигурно около 150-200гр.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Обикновено двуколенните, леки и с тънки бланки фидери са и много добри мачове за тежки ваглери, слайдери, бомбарди, по-едри риби и т.н.. Става дума предимно за фидери "лайт" или "лайт-медиум", с акции 50-70 гр, дължини 3.60/3.90 и тегло 230-280 гр. :idea:
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

То зависи от много неща, но универсална сопа де да става за всичко, няма да намериш. По горе са ти писали, че някои фидери стават и за мач, но сигурно цената им е бая солена. Фидеро де я го ползвам е от ниските класове /някъде около 30-тина лв./ и ако река да го ползвам като мач, задължително ще требе стойка, инак ще ми окине ръката, да го мандахерцам цял ден. За дъно - ако спазваш посочената акция, но с тези меки върхове /според вида фидер де/ не можеш стигна дистанции, като на дъно де си се мятат /по някога/ бая яки гюлета.
Та първо си изясни к`ви риболови смяташ да практикуваш и си вземи нужните сопи. :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Бачо Илия написа:Обикновено двуколенните, леки и с тънки бланки фидери са и много добри мачове за тежки ваглери, слайдери, бомбарди, по-едри риби и т.н.. Става дума предимно за фидери "лайт" или "лайт-медиум", с акции 50-70 гр, дължини 3.60/3.90 и тегло 230-280 гр. :idea:
Как ще прекараш стоп възела през минятюрните водачи на върха?
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Въдицата която клегата търси се казва Куивер. Леко не удобни за транспорт поради транспортната им дължина !!!
Тя е съставена от три части. дръжка и две снадки :) Едната снадка е мачова а другата е фидерна която идва с 3 върха примерно или два зависи от модела !!!
Строят е уникален тънки бланки тънки дръжки .
Искаш фиде слагаш снадката с сменяемите върхове и го имаш. Писва ти махаш монтажа махаш снадката и слагаш мачовата прайш си монтажа и си ти !!!!
Една такава въдица ще ти излезе по ефтино от колкото да си вземеш две въдици фидер и мач.
Аз съм държал такава въдица в ръцете си и останах очарован от нея.
Аз ловя единствено и само с фидери. За това не съм си купил такава въдица още, но ловях ли и с мач определено щях да се загледам по ФОКС FOX .
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

dunavski написа:
Бачо Илия написа:Обикновено двуколенните, леки и с тънки бланки фидери са и много добри мачове за тежки ваглери, слайдери, бомбарди, по-едри риби и т.н.. Става дума предимно за фидери "лайт" или "лайт-медиум", с акции 50-70 гр, дължини 3.60/3.90 и тегло 230-280 гр. :idea:
Как ще прекараш стоп възела през МИНИАТЮРНИТЕ водачи на върха?
...с вдевачка за ластик :lol: :lol: :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”