моля кажете какво е .......

Модератори: Павел Иванов, sestrata

емо пилев 64
новобранец
новобранец

моля кажете какво е .......

Мнение от емо пилев 64 »

уважаеми колеги макар че съм мухар от 3 год. и доста риба съм бастисъл и опържилблагодарение на мухарската истина, (простете за невежеството но) моля Ви кажете ми какво е лидер; валветка; типет; дъбинг; рибинг; хекъл и т.н. всичко свързано с мухарлъка. само не ме пращайте в чужди сайтове. чужди езице не знама сори. ако може нарисувайте някои от тези незнаини от мен .............
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

за първите две не знам,за типет намерих това:

Най-често използвания възел за връзване на две влакна едно към друго, типет към лидер и др. Възелът е лесен и бързо се връзва, също така има висока здравина на късане. Не нарушава праволинейността на линията. Може да се направят няколко премятания, но и 2 са напълно достатъчни.

Изображение
Изображение

ако ти говори нещо!
:oops:

за Дъбинг е това:

Изображение

а за "т.н." не мога да ти помогна щот не ловя мухарски! И не съм сигурен тези неща и снимки имат ли нещо общо,но ... :roll: Ако някой друг знае да помага на човека! :wink:

Малце съм посъкратил мнението ти :wink:
Павел Иванов
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ами "Валветката" си е лидер откъдет и да го погледнеш :D Начи тъй от какво се състои линията при мухарлъка ? Шнур - за него не питаш ! Лидер - бива няколко вида - плетен ( в случая споменаваме плетеният такъв на Българската фирма "Валвет" къде удря сума си други фирми в земята особенно откъм финансовата гледна точка :wink: ) , монофилен фабрично изтеглен къде в единят край е примерно 0.45 а в другият 0.18 , снаден от парчета монофил с различни дебелини и пр. Начи остана типета - фабричните монофилни лидери в повечето случай са си типето завършващи докато не смениш десетина мухи и се наложи как на всички останали лидери да им захванеш парче монофил с определена дебелина според каква муа ще му качваш и те ти типет :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
mitko__05
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitko__05 »

Хекъла е това рошавото което се получава като омотеш перце от скалп на петел иколи мухата (обикновенно се прави м-ду главата и тялото на мухата) :D
"За ден на риба, господ два дава"-Мир Богев
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

"Toва рошавото" се казва "венче". Получава се, както предполагам всички знаете, при увиването на перцето около остта на куката. Хакълът може да се разположи по два начина, спрямо оста на куката - перпендикулярно(власинките на перото са разположени условно под прав ъгъл спрямо оста на куката) и успоредно(тук власинките се разполагат успоредно). Първия метод е много популярен - използва се при над 90% от всички мухи, дкато втория е характерен само за мухите тип "парашут".
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
fly_fisher
новобранец
новобранец

Мнение от fly_fisher »

тип "парашут"
при които ако перото е с много меки власинки се получава подводница парашут
Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”