Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Пъстърва в яз. Искър
Модератор: emo vasilev
Пъстърва в яз. Искър
Колеги точно преди забраната хванах 2 кг американка.Това прецедент ли е или и други са имали тази слука.
-
- новобранец
Re: Пъстърва в яз. Искър
Хващал съм случайно американка на Шипочанския преди 4 или 5 години.
В язовира има почти всички видове риба предствени в БГ, вкл. и пъстърва, но не толкова, че всеки да хване.Имал си чудесна слука.Сподели къде, как, на какво...Diulgerin написа:Колеги точно преди забраната хванах 2 кг американка.Това прецедент ли е или и други са имали тази слука.

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
И аз съм чувал за Чудски сиг, но са както казва Папарака - епизодични.
Taзи пролет не бяха епизодични - много колеги (без менmiro253 написа:И аз съм чувал за Чудски сиг, но са както казва Папарака - епизодични.

Дали не е време да пуснем отделна тема за язовира в раздел"Инфо за водоемите" ? В тази за Софийска област се пише повече за платените и баластиерите?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мисля че ще е чудесна идея!naskobo написа:Taзи пролет не бяха епизодични - много колеги (без менmiro253 написа:И аз съм чувал за Чудски сиг, но са както казва Папарака - епизодични.) бяха изненадани с 1-2 парчета между платиките.
Дали не е време да пуснем отделна тема за язовира в раздел"Инфо за водоемите" ? В тази за Софийска област се пише повече за платените и баластиерите?
- jorro11
- ще става разбирач
Има хванати и други, най често в устията на Искъра и Шипочница- балканки , американки и едни други Сьомгови ( не се наемам да определя точния вид, колегата Троли-Рапала беше хванал една от тези , за които говоря в една тема пусната преди 1-2 години) ,така че не е прецедент , но определено се случва много , много рядко.Diulgerin написа:Колеги точно преди забраната хванах 2 кг американка.Това прецедент ли е или и други са имали тази слука.
Хванах я в Шипоченския на едър земен червей, на дъно
Колега, през 2011 г. в язовира бяха пуснати към 5000 американки от зарибяване, извършено от колегите от Самоков. Отделно от това в язовира бяха пускани американки при едни рекламни състезания. Така че въобще не е изненадващо, че си уловил.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Точно 2011г.,края на юни участвахме в зарибяване с пъстърва от към Ихтиман .При нашия лагер докараха камион от СЛРБ,с 3 клетки пълни с 40000бр. пъстърва.Зарибяването беше инициатива на СЛРБ,и с участието на ИАРА,наша помощ и на други колеги с лодки се разсели.Сигурно тази голяма не е от тях,но е имало и преди зарибяване.
Всичко може,но не всеки го можe.

- kabaero
- вече хвърля и на тежко
И аз съм виждал хванати пъстърви на Искъра, лично не съм хващал . Интересното е че малка не съм виждал , все рибоци с трофейни размери .