Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Отровена риба по р. Искър
Re: Отровена риба по р. Искър
извиняваите за тъпия въпрос,но за кубратово,софия ли става въпрос.защото мислех да ходя дето се влива с лесновска,езак за мренките

Първо - интересно име на село...и второ....като е отровена тази риба, как е излязла на брега така???
-
- вече хвърля и на тежко
Не знам кои са ,но тия редовно тровят реката в този район.Последният път като бях там ,изведнъж се разнесе такава смрад-а реката стана цялата пяна.Според местните изпускат мъсотии от завод Зебра в Нови Искър.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Рибата е била умряла още преди да спадне нивото,пада нивото и тя си остава на брегаevgeniboy написа:Първо - интересно име на село...и второ....като е отровена тази риба, как е излязла на брега така???
Грозна картинка

Съмнително е, че само ситнежа е унищожен, а и нивото не е падало рязко?? Да не са минавали от "енергото"?? 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- dandi1383
- фен клуб-скобар
уууууу мамка му..............
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
Колеги, да ви разясня как стои въпросът, който се влачи с години. Значи проблемът е следният - когато в София се излее порой като този от понеделник и вторник, в пречиствателната станция в Кубратово постъпва много вода наведнъж. Колекторите на станцията нямат капацитет да я поемат цялата и затова се принуждават да вдигнат шлюза и да направят експлозивно изпускане на голямо количество непречистена вода. Това от своя страна пък води до експлозия от тиня на дъното на реката. Крайният резултат е, че водата обеднява на кислород и рибата обръща коремите.
С този въпрос се занимавах още преди 12 години, когато в нощта на 27 срещу 28 септември 2001 г. в Искър се стигна истинско бедствие, с масово изтровени кефали (мряна тогава още нямаше толкова много в реката). Писахме протести, шефа на Кубратово - някакъв файтонджиев ли, къв беше, само вдигна рамене и каза, че с тея колектори - толкова. След това Стефан Софиянски разшири колекторите, но проблемът остана. Изтравянето е било преди първия вец, който е между Томпсън и Своге. Моля, ако някой има налични данни за изтровена риба след Своге, ако може да ги сподели, за да знаем дали вецът се явява някаква преграда или не.
С този въпрос се занимавах още преди 12 години, когато в нощта на 27 срещу 28 септември 2001 г. в Искър се стигна истинско бедствие, с масово изтровени кефали (мряна тогава още нямаше толкова много в реката). Писахме протести, шефа на Кубратово - някакъв файтонджиев ли, къв беше, само вдигна рамене и каза, че с тея колектори - толкова. След това Стефан Софиянски разшири колекторите, но проблемът остана. Изтравянето е било преди първия вец, който е между Томпсън и Своге. Моля, ако някой има налични данни за изтровена риба след Своге, ако може да ги сподели, за да знаем дали вецът се явява някаква преграда или не.
- Христо Рангелов
- разбира нещата
Не знам какъв е случаят, но преди броени минути слушах по радиото за някакви ВЕЦ-ве по р. Искър..
Може и от там да е, не знам..
Може и от там да е, не знам..
"The more you know, the less you carry"
здравейте колеги.това е цялата истина за цялата ни държава,всеки "убива" и "краде" той да е добре а вуте да му мисли.така е и при нас край ВАРНА.Но аз искам да попитам във събота и неделя ще бъда във с.Староселци община Перник до река ИСКЪР.До сега не съм бил на такъв риболов.въпросът ми е-Каква риба има на какво кълве и какво ми е необходимо?Имам 20бр.мухи ифлуорокарбон 0,12.Благодаря предварително.Като се върна ще пиша
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2050975" onclick="window.open(this.href);return false;
- Menkata
- фен клуб-скобар
Не можело днес да проверят ,че и свършило работното време,утре може да кажат "ми не можахме да идем заради куп др. причини"...няма оправия в тая държава.И съм сигорен ,че много знаят за случая и се правят на чукнати ,че някои други хора ще излязат виновни.Всички много добре знаем истината и ,че дори да проверят отговора ще е ясен... 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
И да проверяват тая си е.Всеки път щом има умряла риба се правят проверки и накрая нищо.
За съжаление това няма да е последният случай. Интересното е ,че при много по-силни порои няма умряла риба, а друг път малко да завали и купища с такава.
За съжаление това няма да е последният случай. Интересното е ,че при много по-силни порои няма умряла риба, а друг път малко да завали и купища с такава.
Аз снимах тази отвратителна гледка. Това не е за пьрви пьт . Аз сьм от Своге за наша радост след ВЕЦА няма умряла риба. Явно ВЕЦА се явява като утайник.
Колеги. Имам само един вьпрос.Защо 2005г. при големите наводнения нямаше умряла риба? А сега при един дьжд в София рибата незнайно защо умря.
във събота и неделя ще бъда във с.Староселци община Перник до река ИСКЪР.До сега не съм бил на такъв риболов.въпросът ми е-Каква риба има на какво кълве и какво ми е необходимо?Имам 20бр.мухи ифлуорокарбон 0,12.Благодаря предварително.Като се върна ще пиша[/quote]
Знам за село Староселци област Плевен общината мисля че е Искър
Знам за село Староселци област Плевен общината мисля че е Искър