Отровена риба по р. Искър

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
ninini
новобранец
новобранец

Re: Отровена риба по р. Искър

Мнение от ninini »

извиняваите за тъпия въпрос,но за кубратово,софия ли става въпрос.защото мислех да ходя дето се влива с лесновска,езак за мренките :evil: :evil: :evil:
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

Първо - интересно име на село...и второ....като е отровена тази риба, как е излязла на брега така???
jokolino
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jokolino »

Не знам кои са ,но тия редовно тровят реката в този район.Последният път като бях там ,изведнъж се разнесе такава смрад-а реката стана цялата пяна.Според местните изпускат мъсотии от завод Зебра в Нови Искър.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

evgeniboy написа:Първо - интересно име на село...и второ....като е отровена тази риба, как е излязла на брега така???
Рибата е била умряла още преди да спадне нивото,пада нивото и тя си остава на брега
Грозна картинка :(
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Съмнително е, че само ситнежа е унищожен, а и нивото не е падало рязко?? Да не са минавали от "енергото"?? :twisted:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
dandi1383
фен клуб-скобар

Мнение от dandi1383 »

уууууу мамка му..............
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Колеги, да ви разясня как стои въпросът, който се влачи с години. Значи проблемът е следният - когато в София се излее порой като този от понеделник и вторник, в пречиствателната станция в Кубратово постъпва много вода наведнъж. Колекторите на станцията нямат капацитет да я поемат цялата и затова се принуждават да вдигнат шлюза и да направят експлозивно изпускане на голямо количество непречистена вода. Това от своя страна пък води до експлозия от тиня на дъното на реката. Крайният резултат е, че водата обеднява на кислород и рибата обръща коремите.
С този въпрос се занимавах още преди 12 години, когато в нощта на 27 срещу 28 септември 2001 г. в Искър се стигна истинско бедствие, с масово изтровени кефали (мряна тогава още нямаше толкова много в реката). Писахме протести, шефа на Кубратово - някакъв файтонджиев ли, къв беше, само вдигна рамене и каза, че с тея колектори - толкова. След това Стефан Софиянски разшири колекторите, но проблемът остана. Изтравянето е било преди първия вец, който е между Томпсън и Своге. Моля, ако някой има налични данни за изтровена риба след Своге, ако може да ги сподели, за да знаем дали вецът се явява някаква преграда или не.
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Христо Рангелов »

Не знам какъв е случаят, но преди броени минути слушах по радиото за някакви ВЕЦ-ве по р. Искър..
Може и от там да е, не знам..
"The more you know, the less you carry"
Аватар
need7408
новобранец
новобранец

Мнение от need7408 »

здравейте колеги.това е цялата истина за цялата ни държава,всеки "убива" и "краде" той да е добре а вуте да му мисли.така е и при нас край ВАРНА.Но аз искам да попитам във събота и неделя ще бъда във с.Староселци община Перник до река ИСКЪР.До сега не съм бил на такъв риболов.въпросът ми е-Каква риба има на какво кълве и какво ми е необходимо?Имам 20бр.мухи ифлуорокарбон 0,12.Благодаря предварително.Като се върна ще пиша
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2050975" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Не можело днес да проверят ,че и свършило работното време,утре може да кажат "ми не можахме да идем заради куп др. причини"...няма оправия в тая държава.И съм сигорен ,че много знаят за случая и се правят на чукнати ,че някои други хора ще излязат виновни.Всички много добре знаем истината и ,че дори да проверят отговора ще е ясен... :evil:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
vesko29
новобранец
новобранец

Мнение от vesko29 »

И да проверяват тая си е.Всеки път щом има умряла риба се правят проверки и накрая нищо.
За съжаление това няма да е последният случай. Интересното е ,че при много по-силни порои няма умряла риба, а друг път малко да завали и купища с такава.
drenov
новобранец
новобранец

Мнение от drenov »

Аз снимах тази отвратителна гледка. Това не е за пьрви пьт . Аз сьм от Своге за наша радост след ВЕЦА няма умряла риба. Явно ВЕЦА се явява като утайник.
drenov
новобранец
новобранец

Мнение от drenov »

Колеги. Имам само един вьпрос.Защо 2005г. при големите наводнения нямаше умряла риба? А сега при един дьжд в София рибата незнайно защо умря.
Mirotg1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mirotg1 »

във събота и неделя ще бъда във с.Староселци община Перник до река ИСКЪР.До сега не съм бил на такъв риболов.въпросът ми е-Каква риба има на какво кълве и какво ми е необходимо?Имам 20бр.мухи ифлуорокарбон 0,12.Благодаря предварително.Като се върна ще пиша[/quote]

Знам за село Староселци област Плевен общината мисля че е Искър
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”