Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Продават се средства за бракониери по Магазините
Модератор: bobopeli
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Продават се средства за бракониери по Магазините
Сношти след работа ходих до един магазин да си земя противоосукващи тръбички че ми бяха свършили и понеже с продавача се познавам и си говорим каде съм ходил кВо съм хванал и се обращам да видя за една захранка и гледам на щанда със захранки от тавана до доло опат спел кош хахах викам му абе кВо продаваш ти бе. И тои нещо се засмя и викат абе зимат ги евала му викам по 16 лева мисля че бяха

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Евала ти откри топлата вода. Продават не само сляп кош, цапала, парашути, сракмета, рачила, мрежи. Като се замисля само бомби не съм виждал. Ннякои от гореизброените средства се ползват за набавяне на стръв, което не значи че не е бракониерство. По принцип никой не може да забрани продажбата защото освен наематели концесионери и др. вече има и частни гьолове, издават се разрешителни за стопански и промишлен риболов. Така че единственото което можем да направим е да обявим бойкот на тези магазини. Аз лично пазарувам от едно магазинче на Ломско шосе и ми направи силно впечатление как реагира продавача когато го запитаха за парашут, направо тегли една маина на питащия и с тази постъпка ме спечели за клиент.
- CERRUTI
- сериозен играч
При едно посещение в "Майсторски риболов" до Пирогов,пичовете(продавачите) щяха да бият един който дойде да пита дали продават мрежи....но това не пречи в магазина да има винтери
....вярно малки размери бяха но все пак ги има.. а за рачело и цапало съм по съгласен защото хищник се лови по добре с рибки от самия водоем,а и ако трябва да ходиш на язовир на 100км.за 2-3дни в жегато колко купешки рибета ще оцелеят???

- MITKO70
- кандидат преподавател
Да,и аз ги видях тези малки винтери,и си взех един на "Шекспир".Ползвам го за набавяне на стръв и е по хуманен метод от цапалото,според мен.Първо-рибетата са живи и си взимам което ми върши работа ,а другите пускам.При цапалото половината имират още на мрежата,а другите при откачането се нараняват.И хем нямаш жизнена стръв, хем рибетата умират.Вярно че закона ги забранява,но ги продават,а и трябва да се набавя стръв по някакъв начин.
-
- сериозен играч
колега нещо бъркашnasco2 написа:Евала ти откри топлата вода. Продават не само сляп кош, цапала, парашути, сракмета, рачила, мрежи. Като се замисля само бомби не съм виждал. Ннякои от гореизброените средства се ползват за набавяне на стръв, което не значи че не е бракониерство. По принцип никой не може да забрани продажбата защото освен наематели концесионери и др. вече има и частни гьолове, издават се разрешителни за стопански и промишлен риболов. Така че единственото което можем да направим е да обявим бойкот на тези магазини. Аз лично пазарувам от едно магазинче на Ломско шосе и ми направи силно впечатление как реагира продавача когато го запитаха за парашут, направо тегли една маина на питащия и с тази постъпка ме спечели за клиент.

Re:
nasco2 написа:Евала ти откри топлата вода. Продават не само сляп кош, цапала, парашути, сракмета, рачила, мрежи. Като се замисля само бомби не съм виждал. Ннякои от гореизброените средства се ползват за набавяне на стръв, което не значи че не е бракониерство. По принцип никой не може да забрани продажбата защото освен наематели концесионери и др. вече има и частни гьолове, издават се разрешителни за стопански и промишлен риболов. Така че единственото което можем да направим е да обявим бойкот на тези магазини. Аз лично пазарувам от едно магазинче на Ломско шосе и ми направи силно впечатление как реагира продавача когато го запитаха за парашут, направо тегли една маина на питащия и с тази постъпка ме спечели за клиент.
Ако сме в нормална държава, такива работи като мрежи и т.н. трябва да се купуват със специална бележка от собственика/ фирмата на водоема, в който дадения бракониерски атрибут е разрешен,а не да се продават свободно или нещо такова, което е лесно изпълнимо и би ограничило разпространението на тия "такъми" или закон всеки, който има мрежа да има нещо като разрешително, което да се дава на базата на това, че има причина тоя човек да ползва примерно мрежа еди къде си, абе има хиляди работи ,с който тва може да се ограничи ама никой не го боли... бият рибата с ток по реките, парашути има навсякъде където съм ходил и по струма, осъм и вит - мрежи, за гьоловете да не говорим, че редовно се преслушват от мрежари - всека седмица
Трябва да се спре продажбата на мрежи и всичко бракониерско със закон!