БРАКОНИЕР ЛИ СЪМ ?

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

БРАКОНИЕР ЛИ СЪМ ?

Мнение от КИРО »

Купувам си лодка тези дни,и мисля за догодина да си платя всички нормални данъци и да се занимавам с риболов.Вече съм пенсионер,и това ще ми е дохода занапред.Ако днес изкарам 50 или 100 кг.риба и си я продам,бракониер ли съм?За сега не мисля да използвам мрежи,само на волти и парагади.Става въпрос за морски риболов.
А сега ви чакам отговорите.
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

ами използвай си мрежи... то като си платиш всички данъци , такси и там другите му глупости си ставаш един законен морски рибар - мрежар ... не виждам нищо бракониерско в законния мрежарски риболов в морето...или бъркам , нека по-компетентните да кажат :wink:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Доколкото знам ти трябва някакво разрешително за промишлен риболов. Но попитаи в раздела за морски риболов там колегите ще ти обяснят по точно.
Жоро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Жоро »

Неси.става ти професия.плащаш всички разрешителни и регистрации,береш ядове по инстанции и хвърляш маса пари за да кажеш вече съм!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Ставаш професионален рибар :!:
Аватар
Na_Sluka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Na_Sluka »

Той ако тръгне да плаща всички работи няма да му останат чисти пари от риболова :lol:
ogibg58
новобранец
новобранец

мнение

Мнение от ogibg58 »

:D колега за мене не само ченеси бракониер но ще работиш хобито си а това е незаменимо стискам ти палци и не се плаши от бюрокрацията пиши като започнеш наслука
ckorpion
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

За писане,ще пиша разбира се.Таксата май е 100лв на година.Ще разбера сега и другите Бюрокрации какви са,само Жоро да не се окаже прав.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

На парагатите как и какво ще ловиш?

Аз знам,че в Черно море ловят акули на няколко мили навътре,парагатите са много дълги,по 100 и нагоре куки,стръв парчета месо,или риба.

Извинявайте,че се отклоних от темата,ама ми стана любопитно. :?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Днес си купих лодката,има малко почистване и други дребни работи.
Камба,каята също се лови с парагади.Пускаш парагада и после си ловиш на 100-на метра настрани.Като решиш да си тръгваш си прибираш и парагада,пък каквото се е хванало.но хайде в темата за каята,че там му е мястото.
snegk

Мнение от snegk »

Всичките ми приятели на Влас са профисионални рибари,вадят по 5тона калкан,вие кажете дали са бракониери.При положение,че има лимит.Ако искаш даси законен рибар няма да имаш далавера,защото влизаш 300пъти и плащаш гориво и даваш труд,но хващаш хубава риба е1-2 пъти в годината и имаш лимит,ако спазиш лимита неможеш да избиеш парите.Нали говорим за прехрана.И за накрая,има една приказка:Рибар богат няма,но и гладен не ходи.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Киро :) От моите познати знам приблизително\така съм запомнил от тази година,че мрежите са около 150лв. на година и парагадите до 250лв.Ако се практикуват и двете сумите се смесват.И не си бракониер.!!!!
:) :) :)
А междувпрочем ако те интересуват акулски и каяджийски куки от хромникел,въжета за бидеми,че и готови парагади на изгодни цени тел 0888104497 Ангел се казва и изработва доста изделия за професионални рибари и продава на магазини.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Това лято се запознах с един морски вълк, песионер и профи рибар.До колкото разбрах лови на волти ,чепарета и парагади.Тъй като е от Пловдив си е закарал каравана и фризери на пристанището.Каза ми ,че идва на пролет и стои до декември.Е така да си изкарва човек старините, кеф ти паламуд, кеф ти калкан, кеф ти кво дойде. :lol: :lol:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

на кумпинг Златната рибка има един много готин чичка, дето му казваш колко попчета ти трябват... Той влиза със сал направен от 2 сърфа лови попчета и привечер ти ги носи изчистени... На ден си изкарваше по 20-30лв /и то не за цял ден/ :lol:
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

Здр. колега,имай в предвид,че за навътре в морето ще ти трябват доста разрешителни+капитанско право-в смисъл уточни си всички подробности и разходи,за да не останеш неприятно изненадан-ако те интересува,има кого да попитам и ще ти помогна :wink: УСПЕХ!
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”