Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

около Бургас ????
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
Re: около Бургас ????
Така чух не съм ходил,но доста хора разправят
-
- научил се да хвърля
днеска на поройския таранка и костур - средни към дребни. на торен
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Костурите бива ли ги, просто питам дали ще могат да лапат блесни и воблерчета.
Днес отидох до грудовския,че в къщи им се прияло шаран,ми слаба работа до обед 4 шаранчета към килото.Изтървах и някакъв голям звяр,незнам шаран ли беше или амур ама разви 20-30м. аванс и изправи куката 10-ка,малка му дойде.Стръв само царевица,не се занимавах със захранки,и един мач с ваглерче.Иначе в къщи шарани се ядат само от там,много вкусен и чист.
-
- научил се да хвърля
жалко колега за изтърваната риба... да вкусен е шарана, бих казал едно време на лъка беше по вкусен ама откато почнаха да го гъчат с цаца и е само лой рибата...
лошото е че е дребничка нещо на грудовския
@kefeto - както написах колега средни към дребни. костура е лакума риба с голяма уста така че и малките ще налапат без проблем блесничката, стига да не е като капачка от буркан
днеска вечерта сега от 17:00 до 19:15 отидох на мостовете на димчево - толкова трева не съм виждал в цялата си риболовна практика...
дребни червеноперки колкото искате, една много красива златиста таранка, но маломерна - всичко си плува обратно, включително и една нахална слънчевка, която оцеля опита ми за терор и беше върната да си плува.
казват че сутритна са взимали таранка, това някакви местни момчета, но не знам колко може да им се вярва
лошото е че е дребничка нещо на грудовския
@kefeto - както написах колега средни към дребни. костура е лакума риба с голяма уста така че и малките ще налапат без проблем блесничката, стига да не е като капачка от буркан

днеска вечерта сега от 17:00 до 19:15 отидох на мостовете на димчево - толкова трева не съм виждал в цялата си риболовна практика...
дребни червеноперки колкото искате, една много красива златиста таранка, но маломерна - всичко си плува обратно, включително и една нахална слънчевка, която оцеля опита ми за терор и беше върната да си плува.
казват че сутритна са взимали таранка, това някакви местни момчета, но не знам колко може да им се вярва
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес реших да пробвам щуката в Мандрата дали яде желязо.Отскочих до мостовете между Димчево и Твърдица похвърлях около час-два без удар и от там отскочих до моста между Присад и Димчево където имах едно подгонване от едно щукле около 30санта което вървя след блесната до моста но така и не атакува и имах и един удар който не успях да реализирам и двете бяха на бяла клатуна.Като цяло има много водорасли около мостовете и не само там.
А ето и бойците които пробвах днес то и само тях имам де

А ето и бойците които пробвах днес то и само тях имам де

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- ivalpetkov
- разбира нещата
Само за информация-в събота на Ваята сутринта праскаха актове здраво .Като минавах джип на ИАРА пишеше актове на ред.И без друго повечето роми пък и дърти чички от нашите са без билети и ловят по кофа" шаран" с размер 20 см.Имайте в предвид,че ако ИАРА ви хванат с такъв улов глобата е солена.Проверките ще продължават.
В петък като ходих беше като във Бейрут-хиляда човека-от бебета до 90 г. старци...хвърчат от всякъде разнообразни арсенали .....летят снаряди за дънен монтаж,свирят тапи,куки се веят чак до шосето....кордите на плувките почват от 0,30 нагоре....Най-весело става като почнат да прибират дънните монтажи накичени с десетина кила трева и пет шест куки над пружините....абе красота!
Особенностите на бургаския сладководен риболов дет се вика.През ноща вече става по ожесточен боя с врага-дребен шаран....светят светулки от всякъде и боя върви с пълна пара....Всяка сутрин към 4 часа от към комлука и гетото на М.Рудник на талази поемат диви орди с приличен тен и гордо нарамили разнообразния си арсенал от пръчки от камъш с коркови тапи и дъвкан хляб и други яростно налазват Вая като хлебарки за поредния щурм.
Иначе си има и обикновенни колеги,които си хващат нормално по някой едър шаран и са си с билети и всичко си е ОК...Таз година ми прави впечатление че е годината на тревясалите реки и водоеми по бургаско....Адски много трева има....

- vankatagb
- новобранец
Еми крайно време е да има всекидневни проверки, защото ние с билетите, които риболуваме според закона, сме най-прецакани!
-
- научил се да хвърля
браво, супер за проверките - доста добра акция. иначе ми е интересно тези които залагат на нощен риболов как оцеляват сред комарите... онази вечер минах по околовръстното и колата ми стана черна от комари, само докато премина....
иначе наистина май е ужас, като гледам колко коли има спрени ... а и като включим населението което само пресича улицата и е без коли сигурно наистина става меле и половина
най лошото е че тези маломерни рибета се прибират...
иначе наистина май е ужас, като гледам колко коли има спрени ... а и като включим населението което само пресича улицата и е без коли сигурно наистина става меле и половина
най лошото е че тези маломерни рибета се прибират...
- glarusa
- кандидат преподавател
Поредния привърженик на Борис Пастернак!ivalpetkov написа: В петък като ходих беше като във Бейрут-хиляда човека-от бебета до 90 г. старци...хвърчат от всякъде разнообразни арсенали .....летят снаряди за дънен монтаж,свирят тапи,куки се веят чак до шосето....кордите на плувките почват от 0,30 нагоре....Най-весело става като почнат да прибират дънните монтажи накичени с десетина кила трева и пет шест куки над пружините....абе красота!Особенностите на бургаския сладководен риболов дет се вика.През ноща вече става по ожесточен боя с врага-дребен шаран....светят светулки от всякъде и боя върви с пълна пара....Всяка сутрин към 4 часа от към комлука и гетото на М.Рудник на талази поемат диви орди с приличен тен и гордо нарамили разнообразния си арсенал от пръчки от камъш с коркови тапи и дъвкан хляб и други яростно налазват Вая като хлебарки за поредния щурм.
.

Не е чак толкова ужасно там. Спирах да ги гледам 2-3 пъти! Верно, има си черните овце, ама при такова описание, става ясно че ивицата Газа е рай!

Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
-
- учете се от него
И да внимавате като минавате по околовръсното, че между колите на рибарите си дреме и една бяла Астра без обозначения и си прави снимките дремещо.
Пък за мургавите и нередовните рибари колкото и да правят проверки, докато не почнат да ги вкарват за по седмица две в пандиза, няма да се оправи положението.
Пък за мургавите и нередовните рибари колкото и да правят проверки, докато не почнат да ги вкарват за по седмица две в пандиза, няма да се оправи положението.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- научил се да хвърля
мерси колега , те астрите са 3 , другите две обикалят из града... онзи ден една ми се лепна зад мен между окръжна и мираж - нали са 3 ленти - аз в ляво и тя след мен, аз в дясно тя пак... нахална работаstrijok написа:И да внимавате като минавате по околовръсното, че между колите на рибарите си дреме и една бяла Астра без обозначения и си прави снимките дремещо.

иначе аз неделя следобед се разходих само да проверя какво става - без въдици и въпреки вятъра имаше доста хора от които 90% от квартала срещу вая през околовръсното
казаха че риба са взимали сутринта - таранки и дребни шаранчета
нищо ново
- Patera
- вече хвърля и на тежко
Преди живеех срещу затвора, сега живея срещу дома сиstrijok написа:Пък за мургавите и нередовните рибари колкото и да правят проверки, докато не почнат да ги вкарват за по седмица две в пандиза, няма да се оправи положението.

Ама си мисля, че и това няма да ги спре

I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес с един комшия отскочихме до Борун Лале на Мандрата да пробваме таранката на дъно , но я нямаше от 06:00 до 11:00 по двайсетина таранчици с размер на цигарена кутия и по 2-3 с размер на шамарче.Лошо впечатление ми направиха останалите няколко колеги които прибраха всичко което извадиха
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

- kuins
- новобранец
- Местоположение: Бургас, на 2 км. от морето и 1 км. от "Мандра" и "Вая".
Драги колега, преди Боруна трябваше да свиете в ляво по черния път към Твърдица, има едно голямо дърво за сянка на колата, доста шавари и камъши където можехте да опитате за зъбатки
Пък и там мисля, че е по-дълбоко за по-едри таранжоци.
Бъдете здрави и наслука!

Бъдете здрави и наслука!
Ако работата ти пречи на риболова - остави работата!