Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

ше издаржи ли ?
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
ше издаржи ли ?
здр. колеги ето с какво сам решил да ловиа шаран в бг ....имате ли мнениа ше издаржи ли ??мерси
http://picbg.net/pic.php?u=9207BJEiJ&i=60015
http://picbg.net/pic.php?u=9207BJEiJ&i=60015
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Аз пък мисля, че няма да издържи
Колега, ама ти праскаш баси въпросите, честно! Ми не виждаш ли какво пише на шпулата та пускаш тема чак. А и дали ще ловиш в БГ или Етиопия там е написано параметри - диаметър(относителен) и издържливост в килограми(мъртва тежест).
Хората на щека с влакна 0.10мм скубат големи риби ти се притесняваш дали това влакно ще издържи.

Колега, ама ти праскаш баси въпросите, честно! Ми не виждаш ли какво пише на шпулата та пускаш тема чак. А и дали ще ловиш в БГ или Етиопия там е написано параметри - диаметър(относителен) и издържливост в килограми(мъртва тежест).
Хората на щека с влакна 0.10мм скубат големи риби ти се притесняваш дали това влакно ще издържи.
-
- разбира нещата
Хора искам да си взимам вадица за шаранец.Някакви идеи???
Хорца бихте ли ми дали савет за някоя хубава вадица за шаранец?
просто да ми дадете някакви данни или да ме опътите че не мога да си избера подходяща. Благодаря.
просто да ми дадете някакви данни или да ме опътите че не мога да си избера подходяща. Благодаря.
Напоследък май яката ми върви.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Макар че почти не ловя шарани ( изключая през забраната по платените ) все съм дочул че на шаранджийското влакно не се гледа толкова това колко кг издържа ! То и за туй си има специализирани карп влакна ( обикновенно пише че са такива на шпулата )
Изискванията им са да са с висока абразивоустойчивост ( да ги не режат лесно камъните и мидите ) , достатъчно еластични да не се късат от рязък удар и пр. ! Читаво карп влакно на 0.31 както е на Дайвата по-горе е със съвсем реален показател от 14 либри 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Моите влакна са ф0,32.До сега имам само две късания и то защото бях разпънал почти всичко от шпулата.Последва много сериозен удар,разви ми и оставащите десеттина метра и...адиос!След около час същия удар,поведох го няколко метра,но скъса на вирбела.В следващите дни на това място се извадиха два черни по над 35кг.
Смятай колко либри са!!!
Така че,влакното си е добро според мен,ама се иска и акъл

Така че,влакното си е добро според мен,ама се иска и акъл

-
- научил се да хвърля
и спеcиално за Краси от Пловдив ...
http://picbg.net/album.php?u_id=9207BJEiJ
http://picbg.net/album.php?u_id=9207BJEiJ
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за линка !
Аз като виден любознайко преди доста време ти разгледах галерията
Поста ми не е бил за да хвърли съмнения върху резултатите ти или знанията ти. Просто на въпроса ти по темата може само да се гадае за отговор.Сигурен съм, че и сам знаеш това. Всичко си зависи от условията-раци, закачки, остри камъни по дъното и какво ли не друго.
При идеЛАЙни условия- по параметрите изписани на шпулата, оттам нататък, както се изразиха по-горе- майсторлък, аванс и.....късмет;)
Малко оффтопик- през този сезон мн обичам да ходя за щука на жива рибка по р. Марица. Имам един ДАМ-ски телескоп(купуван преди доста години и си е орриджинали) една ДАМ-ска макаричка и...преди две зими навъртях едно влакно 0.30мм, което струваше към 3.00лв. Пределно ми е ясно, че е поне 0.32 или 0.33, но..тей като съм привърженик на свободно плуващата рибка, тя често се закача по разни там клонаци. Е няма да разправям какво чистене на реката е падало.
Според мен единственият начин е това влакно да ти спечели доверието като го пробваш. Доколко знам си в UK в момента....там има предостатъчно водоеми където можеш да му дадеш "жега" (вижам даже разгънатия ти род-под на един такъв
)и да се увериш в качествата му.
Сори, ако съм засегнал с нещо рибарската ти чест!
Успехи и на родна земя ти желая!
Аз като виден любознайко преди доста време ти разгледах галерията

Поста ми не е бил за да хвърли съмнения върху резултатите ти или знанията ти. Просто на въпроса ти по темата може само да се гадае за отговор.Сигурен съм, че и сам знаеш това. Всичко си зависи от условията-раци, закачки, остри камъни по дъното и какво ли не друго.
При идеЛАЙни условия- по параметрите изписани на шпулата, оттам нататък, както се изразиха по-горе- майсторлък, аванс и.....късмет;)
Малко оффтопик- през този сезон мн обичам да ходя за щука на жива рибка по р. Марица. Имам един ДАМ-ски телескоп(купуван преди доста години и си е орриджинали) една ДАМ-ска макаричка и...преди две зими навъртях едно влакно 0.30мм, което струваше към 3.00лв. Пределно ми е ясно, че е поне 0.32 или 0.33, но..тей като съм привърженик на свободно плуващата рибка, тя често се закача по разни там клонаци. Е няма да разправям какво чистене на реката е падало.
Според мен единственият начин е това влакно да ти спечели доверието като го пробваш. Доколко знам си в UK в момента....там има предостатъчно водоеми където можеш да му дадеш "жега" (вижам даже разгънатия ти род-под на един такъв

Сори, ако съм засегнал с нещо рибарската ти чест!
Успехи и на родна земя ти желая!