Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Нов спинингов комплект (UL)
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- stankof
- ще става разбирач
Re: Нов спинингов комплект (UL)
Аз не съм ги опитвал и двата варианта колега,защото за съжеление финансовата част на въпроса е по важната и трябва да се съобразя първо с нейA.S.H написа:Ако сте решили да ловите наистина с УЛ си заслужава да вложите някой лев в макараПП Колеги, говорите за такъв компромис, а опитвали ли сте и двата варианта ?

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Естествено, че е така, но когато ти се отдаде възможност да пробваш ще видиш, че разлика има и такъв компромис изобщо не е удачен.stankof написа:Аз не съм ги опитвал и двата варианта колега,защото за съжеление финансовата част на въпроса е по важната и трябва да се съобразя първо с нейA.S.H написа:Ако сте решили да ловите наистина с УЛ си заслужава да вложите някой лев в макараПП Колеги, говорите за такъв компромис, а опитвали ли сте и двата варианта ?

Както казах и по-горе Tica Dynaspin в размер 1000 не е лош вариант макар и да се разхлопва, но поне теглото и е по-подходящо и реди добре , а и цената е прилична.
Много добре казано. От личен опит мога да ви кажа, че също пробвах да направя компромис. Опитвах се с Риоби Ексия да ползвам УЛ гега, но уви.. Нямал съм проблеми с бради и тем подобни, но някакси е некомфортно и тегаво да ловиш с толкова фин такъм и макара 280гр. След известно време като посабрах средства си вземах УЛ макаричка 195гр. от реномирана марка и мога да ви кажа, че чувството и комфорта е несравнимоA.S.H написа:
Ако сте решили да ловите наистина с УЛ си заслужава да вложите някой лев в макара![]()
ПП Колеги, говорите за такъв компромис, а опитвали ли сте и двата варианта ?

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Също не съм съгласен с мнението на Vid и точно поради тази причина съм пуснал навремето тази тема - http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=119&t=31951 . Специално при УЛ риболова , баланса , или поне относителният такъв , е предпоставка за по-читав и точен кастинг , по-малко умора в китката и ред други неща . Не е задължително да се вземе скъпа макара за постигането му . Компромис във взимането на що-годе евтина но около максимум 200гр. макара , е оправдан .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- stankof
- ще става разбирач
За сега компромисното ми решение е това http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3250 което мисля да взема за Серта,пък ако ми допадне УЛ риболова естествено че човек ще се развива,но за това има време. 

Чудесен избор, ще останеш доволенstankof написа:За сега компромисното ми решение е това http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3250 което мисля да взема за Серта,пък ако ми допадне УЛ риболова естествено че човек ще се развива,но за това има време.

- stankof
- ще става разбирач
Ползвал ли си я колега?mr_miti написа:Чудесен избор, ще останеш доволенstankof написа:За сега компромисното ми решение е това http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3250 което мисля да взема за Серта,пък ако ми допадне УЛ риболова естествено че човек ще се развива,но за това има време.
- Vid
- кандидат преподавател
Напълно съм съгласен с П.И. Разбира се примера с Екусимата съвсем не е най удачния за УЛ. Направих го, защото с тази евтина спин макара имам най дългогодишен опит, но тук идеята ми беше друга, т.е. че има и евтини такива, които държат....Павел Иванов написа:Също не съм съгласен с мнението на Vid и точно поради тази причина съм пуснал навремето тази тема - http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=119&t=31951 . Специално при УЛ риболова , баланса , или поне относителният такъв , е предпоставка за по-читав и точен кастинг , по-малко умора в китката и ред други неща . Не е задължително да се вземе скъпа макара за постигането му . Компромис във взимането на що-годе евтина но около максимум 200гр. макара , е оправдан .
За кастинг, баланс, удобство и пр., тук спор няма.
Това всичкото, защото познавам колеги, които искат да практикуват този риболов, но нямат 170 евро и не могат да ги съберат, защото толкова им е месечната заплата. И кВо да ги посъветваме? Да си хвърлят пръчките и да си намерят друго хоби?
Това е добро. Имам приятелче дето я върти от есента и досега проблеми Йок.stankof написа:За сега компромисното ми решение е това http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3250 което мисля да взема за Серта,пък ако ми допадне УЛ риболова естествено че човек ще се развива,но за това има време.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Да ползвах до скоро 401i.stankof написа:Ползвал ли си я колега?
Да колега много си прав, че всеки се простира според чергата си, но едно хубаво решение за тази вид риболов са няколко модела на Абу Гарсия в ценови диапазон 65-90лв.Vid написа:Това всичкото, защото познавам колеги, които искат да практикуват този риболов, но нямат 170 евро и не могат да ги съберат, защото толкова им е месечната заплата. И кВо да ги посъветваме? Да си хвърлят пръчките и да си намерят друго хоби?
Примерно Stealth на Abu Garcia е на същата цена като Ryobi Ecusima.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тц ! Да загледат някое АБУ от упоменатите по-горе , в този теглови диапазонVid написа:...Да си хвърлят пръчките и да си намерят друго хоби?...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- stankof
- ще става разбирач
mr_miti написа:Да ползвах до скоро 401i.stankof написа:Ползвал ли си я колега?Да колега много си прав, че всеки се простира според чергата си, но едно хубаво решение за тази вид риболов са няколко модела на Абу Гарсия в ценови диапазон 65-90лв.Vid написа:Това всичкото, защото познавам колеги, които искат да практикуват този риболов, но нямат 170 евро и не могат да ги съберат, защото толкова им е месечната заплата. И кВо да ги посъветваме? Да си хвърлят пръчките и да си намерят друго хоби?
Примерно Stealth на Abu Garcia е на същата цена като Ryobi Ecusima.
Павел Иванов написа:Тц ! Да загледат някое АБУ от упоменатите по-горе , в този теглови диапазонVid написа:...Да си хвърлят пръчките и да си намерят друго хоби?...

Здраво,
За същото сертче на 1,80 UL какъв избор на макара имаме към днешна дата.
Като гледам по магазините и чета фоумите Абута до 200гр няма!!!
А какво да взема!
За същото сертче на 1,80 UL какъв избор на макара имаме към днешна дата.
Като гледам по магазините и чета фоумите Абута до 200гр няма!!!
А какво да взема!