Нов спинингов комплект (UL)

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Нов спинингов комплект (UL)

Мнение от stankof »

A.S.H написа:Ако сте решили да ловите наистина с УЛ си заслужава да вложите някой лев в макара :wink: ПП Колеги, говорите за такъв компромис, а опитвали ли сте и двата варианта ?
Аз не съм ги опитвал и двата варианта колега,защото за съжеление финансовата част на въпроса е по важната и трябва да се съобразя първо с ней :(
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

stankof написа:
A.S.H написа:Ако сте решили да ловите наистина с УЛ си заслужава да вложите някой лев в макара :wink: ПП Колеги, говорите за такъв компромис, а опитвали ли сте и двата варианта ?
Аз не съм ги опитвал и двата варианта колега,защото за съжеление финансовата част на въпроса е по важната и трябва да се съобразя първо с ней :(
Естествено, че е така, но когато ти се отдаде възможност да пробваш ще видиш, че разлика има и такъв компромис изобщо не е удачен. :wink:

Както казах и по-горе Tica Dynaspin в размер 1000 не е лош вариант макар и да се разхлопва, но поне теглото и е по-подходящо и реди добре , а и цената е прилична.
mr_miti
фен клуб-скобар

Мнение от mr_miti »

A.S.H написа:
Ако сте решили да ловите наистина с УЛ си заслужава да вложите някой лев в макара :wink:

ПП Колеги, говорите за такъв компромис, а опитвали ли сте и двата варианта ?
Много добре казано. От личен опит мога да ви кажа, че също пробвах да направя компромис. Опитвах се с Риоби Ексия да ползвам УЛ гега, но уви.. Нямал съм проблеми с бради и тем подобни, но някакси е некомфортно и тегаво да ловиш с толкова фин такъм и макара 280гр. След известно време като посабрах средства си вземах УЛ макаричка 195гр. от реномирана марка и мога да ви кажа, че чувството и комфорта е несравнимо :).
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Също не съм съгласен с мнението на Vid и точно поради тази причина съм пуснал навремето тази тема - http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=119&t=31951 . Специално при УЛ риболова , баланса , или поне относителният такъв , е предпоставка за по-читав и точен кастинг , по-малко умора в китката и ред други неща . Не е задължително да се вземе скъпа макара за постигането му . Компромис във взимането на що-годе евтина но около максимум 200гр. макара , е оправдан .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

За сега компромисното ми решение е това http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3250 което мисля да взема за Серта,пък ако ми допадне УЛ риболова естествено че човек ще се развива,но за това има време. 8)
mr_miti
фен клуб-скобар

Мнение от mr_miti »

stankof написа:За сега компромисното ми решение е това http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3250 което мисля да взема за Серта,пък ако ми допадне УЛ риболова естествено че човек ще се развива,но за това има време. 8)
Чудесен избор, ще останеш доволен :wink:
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

mr_miti написа:
stankof написа:За сега компромисното ми решение е това http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3250 което мисля да взема за Серта,пък ако ми допадне УЛ риболова естествено че човек ще се развива,но за това има време. 8)
Чудесен избор, ще останеш доволен :wink:
Ползвал ли си я колега?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:Също не съм съгласен с мнението на Vid и точно поради тази причина съм пуснал навремето тази тема - http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=119&t=31951 . Специално при УЛ риболова , баланса , или поне относителният такъв , е предпоставка за по-читав и точен кастинг , по-малко умора в китката и ред други неща . Не е задължително да се вземе скъпа макара за постигането му . Компромис във взимането на що-годе евтина но около максимум 200гр. макара , е оправдан .
Напълно съм съгласен с П.И. Разбира се примера с Екусимата съвсем не е най удачния за УЛ. Направих го, защото с тази евтина спин макара имам най дългогодишен опит, но тук идеята ми беше друга, т.е. че има и евтини такива, които държат....
За кастинг, баланс, удобство и пр., тук спор няма.
Това всичкото, защото познавам колеги, които искат да практикуват този риболов, но нямат 170 евро и не могат да ги съберат, защото толкова им е месечната заплата. И кВо да ги посъветваме? Да си хвърлят пръчките и да си намерят друго хоби?
Това е добро. Имам приятелче дето я върти от есента и досега проблеми Йок.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
mr_miti
фен клуб-скобар

Мнение от mr_miti »

stankof написа:Ползвал ли си я колега?
Да ползвах до скоро 401i.
Vid написа:Това всичкото, защото познавам колеги, които искат да практикуват този риболов, но нямат 170 евро и не могат да ги съберат, защото толкова им е месечната заплата. И кВо да ги посъветваме? Да си хвърлят пръчките и да си намерят друго хоби?
Да колега много си прав, че всеки се простира според чергата си, но едно хубаво решение за тази вид риболов са няколко модела на Абу Гарсия в ценови диапазон 65-90лв.
Примерно Stealth на Abu Garcia е на същата цена като Ryobi Ecusima.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа:...Да си хвърлят пръчките и да си намерят друго хоби?...
Тц ! Да загледат някое АБУ от упоменатите по-горе , в този теглови диапазон :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

mr_miti написа:
stankof написа:Ползвал ли си я колега?
Да ползвах до скоро 401i.
Vid написа:Това всичкото, защото познавам колеги, които искат да практикуват този риболов, но нямат 170 евро и не могат да ги съберат, защото толкова им е месечната заплата. И кВо да ги посъветваме? Да си хвърлят пръчките и да си намерят друго хоби?
Да колега много си прав, че всеки се простира според чергата си, но едно хубаво решение за тази вид риболов са няколко модела на Абу Гарсия в ценови диапазон 65-90лв.
Примерно Stealth на Abu Garcia е на същата цена като Ryobi Ecusima.
Павел Иванов написа:
Vid написа:...Да си хвърлят пръчките и да си намерят друго хоби?...
Тц ! Да загледат някое АБУ от упоменатите по-горе , в този теглови диапазон :wink:
:smt023 :smt023 :smt023
loh ness
новобранец
новобранец

Мнение от loh ness »

Здраво,

За същото сертче на 1,80 UL какъв избор на макара имаме към днешна дата.
Като гледам по магазините и чета фоумите Абута до 200гр няма!!!

А какво да взема!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”