ДИП в домашни условия

Модератор: sapuna

Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Re: ДИП в домашни условия

Мнение от Антон Тонев »

Аз тая година ще работя с диповете на един български алхимик.
Изображение
Ще му се доверя пък да видим. :D :D :D :D
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
pesho86
новобранец
новобранец

Мнение от pesho86 »

реална рецепта за дип не видях,като начин за приготвяне,съставки и т.н.мерси колеги че споделихте
Да ловиш риба е лесно,но да хванеш е трудно!!!:)
Аватар
pesho86
новобранец
новобранец

Мнение от pesho86 »

сложих 50% на 50% олио с мед пък да видим и допълних с глицерин .Дали греша вие ще кажете?
Да ловиш риба е лесно,но да хванеш е трудно!!!:)
TerzievG
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от TerzievG »

Колеги,от къде се купуват амино киселини и как точно изглеждат? :)
albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от albundi29 »

По принцип ползвам купешки :D ама един ден като си нямах работа и ..... 1.глицерин 2.червен пипер 3.черен пипер 4.чили 5.чесън на прах 6.рибно брашно 7.амино к-ни 8.олйо или зехтин на аромат се поучи добре нещо средно м/у хот демон и про биотик :oops: :lol: ама още не съм го пробвал,като го пробвам ще пиша.
Жаден съм а вода не ми се пие
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Прочетох с интерес цялата тема и съм напълно съгласен с колегите относно купешките дипове от висок клас, особенно когато въпроса опира до многодневни излети и многочасов престой на примамките във водата.
Сега, относно понятието "дип" и "дипвам"- по принцип това означава "потапям в нещо" или "дипвам стръвта", казано на рибарски език. По тази логика всеки един ароматизатор може да се ползва и като дип- примерно, да се "дипне" ПВА-торбичка в течен ароматизатор на Сенса или МВДЕ, или пък да се дипне стръвта...както и всеки един дип може да се ползва в малки количества и като ароматизатор(разтворен във вода и добавен в захранката).
За да се произведе обаче що-годе читав дип в домашни условия и той да е ефективен и работещ извстно време под водата, то той трябва да съдържа в определени съотношения няколко абсолютно задължителни съставки: глицерин + аминокиселини + бетаин + ароматизатори и посладители.
Глицерина практически е тривалентен алкохол, разтворим във вода във всякакви отношения, ползва се масово в козметиката, хранително вкусовата промишленост и т.н. Продава се в малки разфасофки навсякъде по аптеките, но е по-добре да се потърси от фирми вносители или доставчици за големи консуматори за да се намери по ефтино; иначе от аптеките излиза по 15-20лв/кг. Аминокиселините също се продават в аптеките, ползват се като хранителни добавки и са с различно съдържание, предназначение и вид- прахообразен или течен. Аз специално съм ползвал(и пак ще ползвам) направо готов комплекс от протеини, минерални соли, витамини и 16 вида хидролизирани аминокиселини- AMINOGAME-1500:

http://www.biogame.biz/?page=products&l ... prod_id=12

Също се продава навсякъде по аптеките на цена около 10 лв за 500мл; има и по-малки разфасовки- 100мл./4.0лв
Бетаина(триметилглицин) е основна съставка в диповете- представлява бял или белезникав прах; може да се намери в някои от специализираните сайтове на вносители на риболовни принадлежности и цената на дребно е 5-10 лв за 50-75гр. Приет в малки количества ускорява метаболизма(обмяната на веществата) на рибите или кзано на рибрски език- повишава им апетита. :drinkers:
Подсладителите пак могат да бъдат закупени от аптеките а ароматизаторите- в течно или прахообразно състояние, под формата на есенции, етерични масла и т.н. могат да се закупят от хранителни магазини(вкл и "степчета" дето ги пише по-горе), сладкарски предприятели, големи фирми вносители на такива продукти. риболовни магазини и т.н.
С две думи и като основа за старт- смесваме глицерина с аминокиселините в съотношение 70:30%(ако искаме дипа да е по-гъст, глицерина трябва да е в по-голям%) на 100млл. смес добавяме една малка чаена лъжичка бетаин, разбъркваме добре и добавяме ароматизаторите и подсладителите "на вкус" :D Разбъркваме до пълното разтваряне на всички съставки и съхраняваме готовия дип в бурканчета и най-добре в хладилника дето седи зарзавата. :mrgreen: :lol:
Това е така, като за "старт"; от тук нататък е въпрос на експерименти и "полеви" тестове!!! :D :drinkers: :drinkers:
Изображение
Аватар
larybalky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от larybalky »

Бачо Илия :prayer: :prayer: :prayer:
Най накрая един да напише нещо свястно и ясно.Бачо си е БАЧО.
Вярно е че всеки трупа знания и опит с много труд и практика и не му се дава ей така на другите,ама ако всеки един откриваше топлата вода щяхме още да режем месо с каменни ножове.Ей го Бачо каза ,сега някой(аз за начало)ще пробва,ще види става ли не става ли,ще подобри ще напише ,друг ще подобри неговото и т.н.Ако не си помагаме едни други хора ще се развиват и после ще продават какво ли не на 10* цени.Много форуми замряха като хората в тях започнаха да хитруват.
И към всички новобранци какъвто съм и аз "Четете,четете,все някъде някой Бачо Илия ще се намери" :)
Мераклия
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”