Dip-ове

Модератор: Paublo_Eskobar

robo_kop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Dip-ове

Мнение от robo_kop »

Искам да попитам, на диви водоеми, а и не само, прекомерната употреба на дип-ове и смесването на аромати, може ли да доведе до обратния ефект, рибите да бягат далече от стръвта, или не им пречи.
п.п. Само за сладки аромати говорим...без разни, риби, раци, сьомги и такива гадории... :)
Последно промяна от robo_kop на Сря Юни 12, 2013 2:54 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Dip-ове

Мнение от С.Върбанов »

На теб пречи ли ти да ядеш - кисело , сладко , солено и лютиво на веднъж ? :rolleyes:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Според мен пък точно на диви водоеми трябва да се използват ароматите на риба, рак, мида и друга естествена храна. В крайна сметка от едно ходене няма да разбереш кой е подходящия аромат за язовира. Постоянство и експериментиране водят до успех :)
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
robo_kop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от robo_kop »

Вече не знам какво да правя...в гьола има риби(шаран) и амур има,а не мога да го накарам да кълве. Смесвам сладък със сладък...мед и ванилия, или скопекс и тути фрути....в различни комбинации. Някак не ми се струва удачно зърно царевица с аромат на рак или риба...пък знам ли, щото топчета не използвам, само царевица.
Казвайте да видим какво мислите.
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Значи аз те съветвам , да му отделиш повече време на водоемчето.
Внеси си една шамандура на избрано място от теб , захрани с лодка и разпръскай на по голямо петно царевицата (нея ако искаш я вариш , ако искаш я кисни) храни 2 дни поне с повечко и след това си ти , не ти пречи и в дните които храниш да си ловиш. Не знам дали ловиш на косъм , но ако не го ползваш вържи едно олово с горна кука и на нея две зърна , пробвай и с повечко . Ако във водоема има раци и миди топни царевицата 7-8минути преди да заметнеш в дип мида , така на една пръчка , на другата ползвай царевица от захранката , добре е и суха да имаш. И на третата пръчка си намери дип или ароматизатор с аромат на чесън . И задължително метни едната пръчка по настрани от петното и на по близо .
Ако ловиш на косъм по 2 зърна и повдигач , пробрай и без , но на същите аромати които съм ти написал , експериментирай и с повечко зърна , и задължително със суха царевица и прясно сварна, демек ще ти трябва един най-малко 3 дневен излет за да можеш да тестваш всичко
Изображение
robo_kop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от robo_kop »

С.Върбанов написа:На теб пречи ли ти да ядеш - кисело , сладко , солено и лютиво на веднъж ? :rolleyes:
Всяка сутрин...баничка с боза, айрян и марципан...само лютото ми липсва... :rolleyes:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Еми предложи такава комбинация и на рибите и чакай резултата :lol: За твое огромно съжаление ги описваш разделно , както на теб ти харесва , а как им харесва на рибите - НИКОЙ НЕ ЗНАЕ :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
robo_kop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от robo_kop »

Така и не разбрах, дали смесването на дипове не пречи, на сетивата на рибите...и не ги отбягват, защото на последък ми прави впечатление, че фирмите предлагат смесени аромати :!: рак и калмар, скопекс и мед и т.н.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”