Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Река Тунджа
Река Тунджа
След няколко поредни капота Най-накрая успя да запиша уловена риба .
Място на събитието река Тунджа край село Зимница Старазагорско .
Пристгане на реката около 06,30 време приятно .
Захранка предварително разбъркана предната вечер .
Рзпъване . А з предпочитам да ловя предимно на директен телескоп 6 м. Но разполагах за риболова и с мач .
Времето беше малко променливо ту духаше вятър ту печеше и мача бързо излез от употрба .

Реших да пробвам какво е туй нещо пружината . При първото ми хвърляме нищо .
На втория опит се хвана това , нямаше тре път .

Местен циганин ми каза че от около две три седмици рибата нещяла да кълве а и като гледах колегите и толкова не хванаха . Като ми удария тая каракуда на пружината съдя че риба се държи посредата на река .
За обобщение красива природа някоя друга рибка . След около седмица излизам в отпуска и планирам няколко дена да съм там , не на палатка де а на село .
Място на събитието река Тунджа край село Зимница Старазагорско .
Пристгане на реката около 06,30 време приятно .
Захранка предварително разбъркана предната вечер .
Рзпъване . А з предпочитам да ловя предимно на директен телескоп 6 м. Но разполагах за риболова и с мач .
Времето беше малко променливо ту духаше вятър ту печеше и мача бързо излез от употрба .

Реших да пробвам какво е туй нещо пружината . При първото ми хвърляме нищо .
На втория опит се хвана това , нямаше тре път .

Местен циганин ми каза че от около две три седмици рибата нещяла да кълве а и като гледах колегите и толкова не хванаха . Като ми удария тая каракуда на пружината съдя че риба се държи посредата на река .
За обобщение красива природа някоя друга рибка . След около седмица излизам в отпуска и планирам няколко дена да съм там , не на палатка де а на село .
- pacho109
- сериозен играч
Re: Река Тунджа
Не знам,защо вятърът ти е попречил на мач риболова
Той за това е направен
Един по -тежък ваглер и ще може да замяташ навътре ,където казваш са рибите
И като захраниш,рибите ти са в кърпа вързани
Може и на фидер да пробваш,ако има течение

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аз това за рибите го разбрах на края понеже не разчитах на пружината и я хврърлих на карая на излета .
А пък за мача понеже още съм новобранец в този вид риболов имах затруднения. Заради течението прибегнах към пружината . При следващия излет ще разуча подобре как точно да си направя тъкъма че нещо не се получи добре .
А пък за мача понеже още съм новобранец в този вид риболов имах затруднения. Заради течението прибегнах към пружината . При следващия излет ще разуча подобре как точно да си направя тъкъма че нещо не се получи добре .
- nikolaiiliew
- сериозен играч
За обобщение красива природа някоя друга рибка . След около седмица излизам в отпуска и планирам няколко дена да съм там , не на палатка де а на село .[/quote]
Ами как ще кълве като я пердашат с ток и мрежи, на това място бяхме три дена миналата година и двайстина метра надолу една мрежа изкарах с блесната,а на отсрещният бряг двата дена преди свечаряване манговцити цирколираха по няколко пъти с една вектра.
Хубаво изледче се е получело
За обобщение красива природа някоя друга рибка . След около седмица излизам в отпуска и планирам няколко дена да съм там , не на палатка де а на село .[/quote]
Ами как ще кълве като я пердашат с ток и мрежи, на това място бяхме три дена миналата година и двайстина метра надолу една мрежа изкарах с блесната,а на отсрещният бряг двата дена преди свечаряване манговцити цирколираха по няколко пъти с една вектра.
Хубаво изледче се е получело

Еееех Тунджа, Тунджа... супер си изкарал колега, и рибка си нацвъкал, малка, малка ама рибка... Мангала не го слушай, аз съм зет в Дъбово и са ме научили местните, дето има мангал, там има и риба...
По-голям шаран от рибаря няма...