Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери за кефал по р. Искър?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Re: Воблери за кефал по р. Искър?
Мерси колега .А Влакното ми е монофил 0,30 добре ли е или е дебелоПавел Иванов написа:Препоръчително е , не е задължително . С нея по-бързо сменяш примамките вместо да си играеш с туткави възли . При въртележки е препоръчително вирбел с карабинка , по-малко пресуква влакното . Аз лично ползвам такъв при риболов с всякакви примамки .ribar4eto_76 написа:...Задължително ли трябва да е с карабинка,...
- stefan4etoo
- сериозен играч
То това е влакно за шаран бе колега ,слагай макс 0.20 .Преди да мина на плетеняк на реката си ловях с 0.16 -0.18-0.20ммribar4eto_76 написа:Мерси колега .А Влакното ми е монофил 0,30 добре ли е или е дебелоПавел Иванов написа:Препоръчително е , не е задължително . С нея по-бързо сменяш примамките вместо да си играеш с туткави възли . При въртележки е препоръчително вирбел с карабинка , по-малко пресуква влакното . Аз лично ползвам такъв при риболов с всякакви примамки .ribar4eto_76 написа:...Задължително ли трябва да е с карабинка,...

-
- новобранец
Мерси Стефчо,но се притеснявам ,че ако се закачи нещо по голямо няма да издържи 0,18.Все пак на Искъра се очаква всичко,поне да съм подготвен знам ли
:).В крайна сметка нещо среден 0,25.Наслука колега и здраве от мен:)

- stefan4etoo
- сериозен играч
Както си прецениш ама кастинга значително ще намалее с тази дебелина.Ако не ти е проблем това и очакваш товарния влак ловкай смелоribar4eto_76 написа:Мерси Стефчо,но се притеснявам ,че ако се закачи нещо по голямо няма да издържи 0,18.Все пак на Искъра се очаква всичко,поне да съм подготвен знам ли:).В крайна сметка нещо среден 0,25.Наслука колега и здраве от мен:)

-
- новобранец
А според теб каква карабинка да сложа?Като големина имам в предвид
- monzata
- вече хвърля и на тежко
има означение на килограмите на вирбелите и карабинките , но гледай вирбела да е качествен да се върти лесно, има и едни двойни , дори , та гледай да е възможно най-малък ( оптимален спрямо издръжливостта на влакното ) 

-
- новобранец
Мерси колега купих си днеска едни средни и по -малки ще ги пробвам.Да и ще гледам как се въртят във водата.Проба ,грешка както се казваmonzata написа:има означение на килограмите на вирбелите и карабинките , но гледай вирбела да е качествен да се върти лесно, има и едни двойни , дори , та гледай да е възможно най-малък ( оптимален спрямо издръжливостта на влакното )

- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Аз реших да направя офанзива на реката преди един месец, та до сега имам 7 излета и нито едно бутване примамките които ползам са тези
влакното ми е монофил 0.20. Та дали примамките са т...к, или защото метам със спининг от неколко месеца и съм непитен още, или реката пък е обезрибина, всичко това си остава пълна мистерия. Но все пак реших да споделя на кои воблери не кълве.

- stefan4etoo
- сериозен играч
freeman.bg написа:Аз реших да направя офанзива на реката преди един месец, та до сега имам 7 излета и нито едно бутване примамките които ползам са тезивлакното ми е монофил 0.20. Та дали примамките са т...к, или защото метам със спининг от неколко месеца и съм непитен още, или реката пък е обезрибина, всичко това си остава пълна мистерия. Но все пак реших да споделя на кои воблери не кълве.

риба има но пусти вецове и тези постоянни валежи я държат от пускането на забраната постоянно мътна и много пълноводна на излет вадя между 1-3 риби за 2-3 часа риболов поне аз по толкоз седя,към средата на юни я напипах една сутрин реката бистра и почти с нормални размери и с зурито дето го има отгоре на снимката извадих един кефал точно 1 кг и 2-3 по 200-300 гр с голди(пъстървова окраска) и с чъбито,но следобед реката беше отново голяма и мътна точно когато почна да се разваля времето в цяла България и се почна с тези краткотрайни валежи ежедневно,та поне според мен проблема е в реката,защото миналата година се ловеше много риба и то само хубави кефалчета,а воблерите са ти добри
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Ами дано е от реката, защото почнах да си мисля че съм ебаси дървото, щот ранна пролет си рекох, че тая година ще ловя на спининг. Запчнах да четя за примамките, и си направих този лайт комплект като за начало, и така се бех надъх че ще изкоруба Искъра та паднах бая от високо. Днес са ми дошли Салмотата и утре пак ще атакувам с нови надежди.
аз на салмотата нямам и пипане имам разцветки DB и HP
-
- новобранец
Просто са ти супер воблерите ,чак да не повярва човек ,че нямаш удар на тях.stefan4etoo написа:freeman.bg написа:Аз реших да направя офанзива на реката преди един месец, та до сега имам 7 излета и нито едно бутване примамките които ползам са тезивлакното ми е монофил 0.20. Та дали примамките са т...к, или защото метам със спининг от неколко месеца и съм непитен още, или реката пък е обезрибина, всичко това си остава пълна мистерия. Но все пак реших да споделя на кои воблери не кълве.
Чак не ми се вярва, че от 7 излета с тези примамки няма да имаш удар
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ако мога да дам малко насока
С първото Голди и Мира Шада , третият , лови в по-бавна и дълбока вода . Двете Прота имитации на Мегабасс и Джакал ги смени с оригинални такива и лови навсякъде . Л . Миноуа го ползвай в бързеите . Тук , аааа и третата имитация на ключодържател
С жълтото и синьото Голди също става за на всякъде но препоръчвам по-плитка и бърза вода . Блесните са универсални като не е лошо да си вземеш и някой Комет за допълнение 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- metodid
- ще става разбирач
Само нема да се отказваш. И при мен първите ми излети бяха пълно капо и си беше доста дразнещо, но сега нещата се получават. Така, че упоритост му е майката. Поздрави и наслука занапред!freeman.bg написа:Аз реших да направя офанзива на реката преди един месец, та до сега имам 7 излета и нито едно бутване. Та дали примамките са т...к, или защото метам със спининг от неколко месеца и съм неопитен още, или реката пък е обезрибина, всичко това си остава пълна мистерия. Но все пак реших да споделя на кои воблери не кълве.