Воблери за кефал по р. Искър?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

ribar4eto_76
новобранец
новобранец

Re: Воблери за кефал по р. Искър?

Мнение от ribar4eto_76 »

Павел Иванов написа:
ribar4eto_76 написа:...Задължително ли трябва да е с карабинка,...
Препоръчително е , не е задължително . С нея по-бързо сменяш примамките вместо да си играеш с туткави възли . При въртележки е препоръчително вирбел с карабинка , по-малко пресуква влакното . Аз лично ползвам такъв при риболов с всякакви примамки .
Мерси колега .А Влакното ми е монофил 0,30 добре ли е или е дебело
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

ribar4eto_76 написа:
Павел Иванов написа:
ribar4eto_76 написа:...Задължително ли трябва да е с карабинка,...
Препоръчително е , не е задължително . С нея по-бързо сменяш примамките вместо да си играеш с туткави възли . При въртележки е препоръчително вирбел с карабинка , по-малко пресуква влакното . Аз лично ползвам такъв при риболов с всякакви примамки .
Мерси колега .А Влакното ми е монофил 0,30 добре ли е или е дебело
То това е влакно за шаран бе колега ,слагай макс 0.20 .Преди да мина на плетеняк на реката си ловях с 0.16 -0.18-0.20мм :drinkers:
ribar4eto_76
новобранец
новобранец

Мнение от ribar4eto_76 »

Мерси Стефчо,но се притеснявам ,че ако се закачи нещо по голямо няма да издържи 0,18.Все пак на Искъра се очаква всичко,поне да съм подготвен знам ли :):).В крайна сметка нещо среден 0,25.Наслука колега и здраве от мен:)
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

ribar4eto_76 написа:Мерси Стефчо,но се притеснявам ,че ако се закачи нещо по голямо няма да издържи 0,18.Все пак на Искъра се очаква всичко,поне да съм подготвен знам ли :):).В крайна сметка нещо среден 0,25.Наслука колега и здраве от мен:)
Както си прецениш ама кастинга значително ще намалее с тази дебелина.Ако не ти е проблем това и очакваш товарния влак ловкай смело :drinkers:
ribar4eto_76
новобранец
новобранец

Мнение от ribar4eto_76 »

А според теб каква карабинка да сложа?Като големина имам в предвид
Аватар
monzata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от monzata »

има означение на килограмите на вирбелите и карабинките , но гледай вирбела да е качествен да се върти лесно, има и едни двойни , дори , та гледай да е възможно най-малък ( оптимален спрямо издръжливостта на влакното ) :)
ribar4eto_76
новобранец
новобранец

Мнение от ribar4eto_76 »

monzata написа:има означение на килограмите на вирбелите и карабинките , но гледай вирбела да е качествен да се върти лесно, има и едни двойни , дори , та гледай да е възможно най-малък ( оптимален спрямо издръжливостта на влакното ) :)
Мерси колега купих си днеска едни средни и по -малки ще ги пробвам.Да и ще гледам как се въртят във водата.Проба ,грешка както се казва :):)
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Аз реших да направя офанзива на реката преди един месец, та до сега имам 7 излета и нито едно бутване примамките които ползам са тези Изображение влакното ми е монофил 0.20. Та дали примамките са т...к, или защото метам със спининг от неколко месеца и съм непитен още, или реката пък е обезрибина, всичко това си остава пълна мистерия. Но все пак реших да споделя на кои воблери не кълве.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

freeman.bg написа:Аз реших да направя офанзива на реката преди един месец, та до сега имам 7 излета и нито едно бутване примамките които ползам са тези Изображение влакното ми е монофил 0.20. Та дали примамките са т...к, или защото метам със спининг от неколко месеца и съм непитен още, или реката пък е обезрибина, всичко това си остава пълна мистерия. Но все пак реших да споделя на кои воблери не кълве.
:shock: Чак не ми се вярва, че от 7 излета с тези примамки няма да имаш удар :shock:
Miglen
новобранец
новобранец

Мнение от Miglen »

риба има но пусти вецове и тези постоянни валежи я държат от пускането на забраната постоянно мътна и много пълноводна на излет вадя между 1-3 риби за 2-3 часа риболов поне аз по толкоз седя,към средата на юни я напипах една сутрин реката бистра и почти с нормални размери и с зурито дето го има отгоре на снимката извадих един кефал точно 1 кг и 2-3 по 200-300 гр с голди(пъстървова окраска) и с чъбито,но следобед реката беше отново голяма и мътна точно когато почна да се разваля времето в цяла България и се почна с тези краткотрайни валежи ежедневно,та поне според мен проблема е в реката,защото миналата година се ловеше много риба и то само хубави кефалчета,а воблерите са ти добри
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Ами дано е от реката, защото почнах да си мисля че съм ебаси дървото, щот ранна пролет си рекох, че тая година ще ловя на спининг. Запчнах да четя за примамките, и си направих този лайт комплект като за начало, и така се бех надъх че ще изкоруба Искъра та паднах бая от високо. Днес са ми дошли Салмотата и утре пак ще атакувам с нови надежди.
Miglen
новобранец
новобранец

Мнение от Miglen »

аз на салмотата нямам и пипане имам разцветки DB и HP
ribar4eto_76
новобранец
новобранец

Мнение от ribar4eto_76 »

stefan4etoo написа:
freeman.bg написа:Аз реших да направя офанзива на реката преди един месец, та до сега имам 7 излета и нито едно бутване примамките които ползам са тези Изображение влакното ми е монофил 0.20. Та дали примамките са т...к, или защото метам със спининг от неколко месеца и съм непитен още, или реката пък е обезрибина, всичко това си остава пълна мистерия. Но все пак реших да споделя на кои воблери не кълве.
:shock: Чак не ми се вярва, че от 7 излета с тези примамки няма да имаш удар :shock:
Просто са ти супер воблерите ,чак да не повярва човек ,че нямаш удар на тях.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ако мога да дам малко насока :roll: С първото Голди и Мира Шада , третият , лови в по-бавна и дълбока вода . Двете Прота имитации на Мегабасс и Джакал ги смени с оригинални такива и лови навсякъде . Л . Миноуа го ползвай в бързеите . Тук , аааа и третата имитация на ключодържател :twisted: С жълтото и синьото Голди също става за на всякъде но препоръчвам по-плитка и бърза вода . Блесните са универсални като не е лошо да си вземеш и някой Комет за допълнение :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
metodid
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от metodid »

freeman.bg написа:Аз реших да направя офанзива на реката преди един месец, та до сега имам 7 излета и нито едно бутване. Та дали примамките са т...к, или защото метам със спининг от неколко месеца и съм неопитен още, или реката пък е обезрибина, всичко това си остава пълна мистерия. Но все пак реших да споделя на кои воблери не кълве.
Само нема да се отказваш. И при мен първите ми излети бяха пълно капо и си беше доста дразнещо, но сега нещата се получават. Така, че упоритост му е майката. Поздрави и наслука занапред!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”