Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Пъстърва?
Модератор: sapuna
- Ivkou
- вече хвърля и на тежко
Пъстърва?
Здравейте колеги, исках да ви попитам на какво ловите пъстървите. До сега не съм хващал такова чудо, а мисля следващата седмица да отскоча до Гърция, за да се пробвам. Та, ако е възможно да ми дадете напътствия за влаконо, стръв, кука, плувка и т.н.
А и по-важното, дали е отминала забраната за ловене на пъстърва?
Предварително благодаря за отговорите!
Поздрави!
А и по-важното, дали е отминала забраната за ловене на пъстърва?
Предварително благодаря за отговорите!
Поздрави!

It's all about the game and how you play it !!!
Re: Пъстърва?
за риболова на пъстърва нищо не мога да ти кажа, но както колегите казват има сериозна акция на Гръцката ИАРА срещу български риболовци,като пишат актове за щяло и нищяло,така че внимаваи глобите са солени.
-
- новобранец
използваи по фини такъми но с малко по голяма кука,около 6-ти номер.За стръв според мен наи добре зима на рибе но не е за подценяване и камолата.А има и голяма разнообразие от пасти.Успехи
-
- новобранец
за Гърция не знам как стоят нещата, не съм ходил на там въпреки че ми е близко, аз ловя по реките около Девин и Доспат. Много е относително дали да използваш плувка, кука с едно малко топче олово или пък само кука. В момента аз я ловя само на кука с влакно не по дебело от 0,14 а куката 8-10. Не използвам никакви поводи, връзвам директно на основното което ми е 0,14, като за стръв търся някакво насекомо покрай реката (в момента съм на скакалци) и пускам по течението като стръвта да стои на повърхността и най добре да е жива. Като изтече по течението придърпваш обратно не много бързо на тласъци от по около метър. При самото вземане на стръвта пъстървата излиза на повърхността и няма как да не разбереш. Получава се много добър риболов.
Относно плувката, използвам я по често на пролет когато водата е по студен и рибата е по мудна, и тогава тя се храни по често малко над дъното. Есента и зимата е забранена, понеже тогава се размножава. За стръв на плувката е най- резултатно земен червей, ама намерен покрай водоема, или някои видове какавида. За много по големите екземпляри (ако има такива), може да сложиш и малка рибка.
Относно плувката, използвам я по често на пролет когато водата е по студен и рибата е по мудна, и тогава тя се храни по често малко над дъното. Есента и зимата е забранена, понеже тогава се размножава. За стръв на плувката е най- резултатно земен червей, ама намерен покрай водоема, или някои видове какавида. За много по големите екземпляри (ако има такива), може да сложиш и малка рибка.