Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Пъстърва - с. мала църква
Модератор: sapuna
Пъстърва - с. мала църква
Здравейте,
Нов съм в занаята а ще ходя на с. Мала Църква между Боровец и Самоков. Доколкото четох в нета там има добри условия за риболов на пъстърва. Четох в форума за лов на пъстърва но там нещата са за малко по-напреднали.
Кажете как и с какво най-лесно мога да се опитам да ловя пъстърва в реката.
Много благодаря предварително
Нов съм в занаята а ще ходя на с. Мала Църква между Боровец и Самоков. Доколкото четох в нета там има добри условия за риболов на пъстърва. Четох в форума за лов на пъстърва но там нещата са за малко по-напреднали.
Кажете как и с какво най-лесно мога да се опитам да ловя пъстърва в реката.
Много благодаря предварително
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ами, колега, да не те плаша, но там е много малка рекчка, иска се много добро познаване на такъмите. Аз лично съм хващал 2(две) рибки балканки. Местните използват директен с някакъв конец при върха(който така и не мога да си обясня за какво служи
). Иначе - малка тежест, колкото да не я носи течението много силно и накрая куката, поне според мен не особено голяма. Стръв - малка рибка или ручейник, имал съм удар и на бял червей.
Спускаш тази цялата композиция във водата, като се стараеш да е сравнително опъната(така ще усетиш удара). Но не съвсем неподвижно, нали трябва да имитира естествено движение на стръвта. Изобщо, много е специфична техниката, никакво чакане - мигновено засичане, защото в реката рибата няма кога да се чуди да налапва или не.
Опитай се да търсиш места непосредствено след бързей, но в никакъв случай не вдигай шум.
Имай предвид, че нормата е 8(осем) риби на ден, следи се строго.

Спускаш тази цялата композиция във водата, като се стараеш да е сравнително опъната(така ще усетиш удара). Но не съвсем неподвижно, нали трябва да имитира естествено движение на стръвта. Изобщо, много е специфична техниката, никакво чакане - мигновено засичане, защото в реката рибата няма кога да се чуди да налапва или не.
Опитай се да търсиш места непосредствено след бързей, но в никакъв случай не вдигай шум.
Имай предвид, че нормата е 8(осем) риби на ден, следи се строго.
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...