Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери за кефал по р. Искър?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Re: Воблери за кефал по р. Искър?
Благодаря за съвета, защото определено още незам коя примамка в каква вода да я пускам, и като ида на реката на всяко място изреждам всичките по-няколко пъти, та относно имитациите:Ecogear CK40F07, MX48 са хвалени в доста теми, а StrikePro Cranki40 в един руски форум са му дали рейтинг колкото Hornet.Сега като се замисля тея трите воблера са над цената на 2 Chubby-та. Та така ще ги къпя до празниците, че тогава съм решил да си правя подараци с оргинали. Но може и да недочакам празниците ако ми омръзне само да ги гледам как се къпят без да ловятПавел Иванов написа:Ако мога да дам малко насокаС първото Голди и Мира Шада , третият , лови в по-бавна и дълбока вода . Двете Прота имитации на Мегабасс и Джакал ги смени с оригинални такива и лови навсякъде . Л . Миноуа го ползвай в бързеите . Тук , аааа и третата имитация на ключодържател
С жълтото и синьото Голди също става за на всякъде но препоръчвам по-плитка и бърза вода . Блесните са универсални като не е лошо да си вземеш и някой Комет за допълнение

- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Колеги както вчера споменах днес пак бях на реката. Този път различното беше, че вместо от 9 до 12, проведох излета от 7 до 10:30 и реката се беше поизбистрила малко. Най-накрая ги набарах на едно място малки кленчета удряха отстрани MX48 но не се закачаха, след това сложих L-minnow и един по-едър го следваше но след като забързах се обърна. На следващото хвърляне въртя, въртя и гледам 3 още по-едри го следват тоя път спрях да навивам но те само го изгледаха тъпо как потъва и аре и те наобратно. Минах още 3 пъти с Zuri-то но нямаше никой. Викам си явно вече им не интересен сменям на Goldy, прибирам равномерно и бавно изведнъж БАУМ КЕФ това беше казах вече Не на капото.
Толкова съм благодарен на Vibromax-a за първата ми риба на воблер, че го слагам за аватар.

- stancom
- ще става разбирач
Мдаа, реката тази година още не е започнала да дава добри риби. Едва сега от забраната започва да се поизбистря.
Виж блесните са класика.
В момента свали размерите на примамките и ги потърси в ръкавите, разливите и около бързейте покрай брега.
Тук не съм много съгласен. Първото голди не сработи при мен на Искър. Мира шада ми лови предимно щука, а тази година още не е започнала да се активизира нещо. Мх лови добре на придърпване костур и е добре че отново се очертава добра популация от него . Цк лови добре по реката почти всичко. Л-миноуа, въпреки че не го долюбвам - лови и бих поправил Павката, на границата на бързея. Пускаш в бързея и задържаш течението да го извади и след това бавна проводка на границата. Голди не са това голди което бяха, има екземпляри които почти нямат игра. И им смени кукитеribar4eto_76 написа: Просто са ти супер воблерите ,чак да не повярва човек ,че нямаш удар на тях.

Виж блесните са класика.
В момента свали размерите на примамките и ги потърси в ръкавите, разливите и около бързейте покрай брега.
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Добрече на мойте играта и е като на див планински глиган. Просто го чух да ми прошепва "брат писна ми да гледам как въртиш капо след капо"stancom написа: Голди не са това голди което бяха, има екземпляри които почти нямат игра. И им смени куките![]()

- stefan4etoo
- сериозен играч
И моите лупат яко , зор ги вадя от бързеитеfreeman.bg написа:Добрече на мойте играта и е като на див планински глиган. Просто го чух да ми прошепва "брат писна ми да гледам как въртиш капо след капо"stancom написа: Голди не са това голди което бяха, има екземпляри които почти нямат игра. И им смени куките![]()

С голдитата си е мъка из бързейте,най-добре зурита и чъбита да минават от там
тия ги лупат много
- Прикачени файлове
-
- semejstvo-kosadaka-roger-surf-midi-_1.jpg (117.08 KiB) Преглеждано 1077 пъти
-
- вече хвърля и на тежко
Да, така е. А и цената е приемлива. 

- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Те имитация ли са на някой, или са си по идея на Kosadaka.
имитация на smith camion и то доста успешна
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Ами като ги няма пусти Камиони на бг пазара, ще ловим с Косадака.