Кога ще се опавим а ?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

отговор

Мнение от valeri »

Това е мнение на ribarq как да го разбираме!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ribarq

риболовец

Местожителство: HASKOVO
Галерия: 50 снимки
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 7:20 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Добре ! ето ти един пример : ако аз кача снимка с настелени 200 -300 шарана -във форума! Браконер ли съм

като имаш напредвид ,че мога да съм арендатор на даден водоем и да съм ги искарал от там тея риби(преди никулден ,и съм решил да се щракна за базик) ! пък дали ще е с грип,ръб ,мрежи и т.н. ! то няма значение ,щото арендаторите на водоеми , им се издава разрешително ! с което ако ги спрът по пътя с грипове и разни ръбове пълни с риба -могат да докажат ,че е от тяхен язовир , сега следиш ли ми мисълта

затова неможеш да кажеш , без да си видял на живо ,или да си ги хванал да хваща(някой си [еди кой си ]) на даден водоем -по забранен от закона начин ! по една снимка не може да кажеш , а само да гадаеш , или да предполагаш ,че може би този който е пуснал снимката е браконер

а относно ,държанието ни с рибите (бях малко рязък ) за което се извинявам всеки си има право да прави каквото си иска с хванатата риба ,стига това да е съгласно със закона ! или при положение ,че си на арендован водоем - и си плащаш
[/color]
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Колега моля те не се занимавай с мен , АЗ СЪМ БРАКОНЕР И ТОЧКА ....... еееее дано да си доволен вече :lol: :lol: :lol: :lol:

П.С.

Верно ,че не може по една снимка да се съди човек , но и форума си има правила който трябва да се спазват и такива снимки да няма ,защото напоследък форума взе да се пълни с теми от сорта "колега браконер" "еди кой си бик браконер " браконер ли съм " и такива теми който само могат да доведът до някакви нежелани и импулсивни мнения, и напрежение у хората :!: :!: :!: :wink:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Всичките тези теми си идват точно на време в началото на зимата. Всяка година е така, но лично за мен проблема е съвсем друг, а не касите с риба снимани до буса Ивеко :lol: .
Според мен трябва да се направят ясни правила, какви снимки са подходящи за форума и какви не. Снимки, които нямат никаква фотографска стойност, а показват само грозни мъртви риби или грозно отношение към улова и природата, мисля, че нямат място във форум за спортен риболов.
Какво ще кажете?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

именно за това става въпрос :!: :!: :!: :wink:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Тъй е.

Мнение от INCUBUS »

За това няма да се мъча да качвам снимки на риби.Още повече,че ходя на риболов да си почивам,а не да се доказвам какъв голям пич съм и ... прочие.Но тези с касите с риба няма да се свършат-по-скоро ще се свърши рибата.Тогава ще подпукат жабите,после мидите,после.. всичко, което има признаци на живот във и край водоема,докато остане само напукана тиня и бактерии като висша форма на съществуване в Родината.
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

.........и на края по-между си ще се избият :D :D :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Искам да кажа само че и аз имам в галерията ми снимки на които съм снимал бригада рибари на които им се плаща,за да изловяват рибата на хора които имат язовири под наем и нямат необходимите съоръжения за да си изловят рибата.Въпросната бригада,лодката,гриба,касите и камиона са мой.Язовира е на завод,които е собственник .Също така съм снимал и няколко риби извадени от язовира,костури и шаран.Бракониерство е когато някой ходи и хваща рибите със забранени средства.Всичко друго разрешено от закона /относно арендите и наемите на водоемите / си е ПРОМИШЛЕН РИБОЛОВ - ЗАРИБЯВАМ,ХРАНЯ,ПАЗЯ СИ РИБАТА И ЛОВЯ. Неможе да слагате промишленния риболов във графата бракониерство.Законите,хубави или лоши,ги има и това е.Когато човек си има разрешително,може да си лови,продава,подарява,хвълля и дори да си навира рибата където си иска.Несъм видял снимката,но като прочетох мненията на колегите,тръгвате да се възмощавате за едно и постепенно някой вкара промишленния риболов във графата -БРАКОНИЕРСТВО.Нещата са съвсем различни и нямат нищо общо помежду си и ако трябва да съм директен,ще кажа че още няколко човека от форума имат водоеми които държат под наем и това е обидно и не мисля че съм бракониер.Молбата мие да се разграничават нещата а не да се слагат под общ знаменател. :!: :!: :!:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

малко се обърка темата ,понеже група от хора се възмощават повече от снимката а други ,че рибата е хваната от браконери с мрежи или по други непозволени методи ! та малко стана тъмна Индия :lol: :lol: :lol:
Промишления риболов си е едно , браконерството е друго , а трето ,че такива снимки според мен не би трябвало да са във такъв форум ! или да се направи графа за снимки ПРОМИШЛЕН РИБОЛОВкоято да е отделно от Потребителската галерия .
Така всеки който държи водоеми и има снимки с риби дали са трофейни или каси с костури да си ги поства в графата за промишлен риболов ! така няма да има Кога ще се оправим и такива подобни.... :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Правилно :wink: :lol:

snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Любак аз поне нямам нищо против арендаторите които си дават парите за зарибител,храна подръжка и други,но ме е яд на такива които взимат водоеми с готови трофейни риби и ги обезрибяват,макар,че виновните са други.А относно снимките е ясно,трябва да са по спортсменски.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Да,има ги и такива,но какво да се прави,свят голям и хора разни.Има такива които бракониерстват и ако хванат голяма риба,се снимат и казват че са я хванали на въдица.Аз познавам много такива.Но това е друга тема. :lol:

Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Ще добавя още нещо в тази тема , с такива снимки просто "спорта" се убива , има хора дето цял живот са успели да хванат една риба с подобна големина и то на въдица , как да повярват , че толкова риби могат да се извадят за един ден и то на въдица ... ???
Илийката правилно каза , "снимките да са по спортментски" , значи ние не сме хора дето сме се събрали в този форум да се надлъгваме , лъжата , така или иначе рано или късно лъсва ... !
Гошо , също вярно казва , като най - добре е нещата да се представят в съответните теми , тогава няма да има такива разногласия .
Иначе съм доволен , че "Krokibg" отново е на линия , аз това лято , Любо , се канех да ти искам съвета за сомове , но така или иначе по Дунава изкарах много добри излети , благодарение на русенлии и просто до сома не се стигна , но на лято ... .
Колкото до арендаторите , това си е инвестиция , която както при всеки един бизнес , трябва по един или друг начин да има възвращаемост ! Как и по - какъв начин това ще става , си решават инвеститорите , или арендаторите , както е при нас , а във всяко нещо има добри и лоши стопани , аз поне се надявам , че тези които познаваме са от добрите ... !!!
Пък , знае ли човек , може някога и да се оправим ...
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Krokibg написа:Да,има ги и такива,но какво да се прави,свят голям и хора разни.Има такива които бракониерстват и ако хванат голяма риба,се снимат и казват че са я хванали на въдица.Аз познавам много такива.Но това е друга тема. :lol:
Много си прав батка, а има и едни други дето до вчера хвърляха мрежи, а сега се изявяват като най-големите пазители и радетели на закона .Те и сега си пускат по някоя и друга мрежичка, ама иначе викат дръще бракониера.

Колкото до снимките в галерията, хора разни , разни идеали.Един постнал снимки от нета, друг видял някъде големи риби в касетки и ги фотографирал защото е риболовец и това го впечатлява, трети заснел рибите които е извади арендатора на някой гьол та даже се е снел и той.И какво излиза, без да знаеме за какво става въпрос почваме да плюеме по тези хора без да сме наясно. Лошо пичове , много лошо.Само ми дайте снимка и мога да ви направя такъв преразказ, че свят ще ви се извие. Ако на 5 човека им покажа една снимка и ги помоля за преразказ, ще имам 5 различни случки.Не защитавам бракониерите, те надали се снимат с уловеното.Защитавам хората без да искат попаднали в преразкази под шипковия храст.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”