Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Радибош - студенти, радио Мангал и много жега
Радибош - студенти, радио Мангал и много жега
Привет и от мене, В събота с жената решихме Неделния ден да го изкараме на някой гьол, дилемата беше Веринско, Искър или Лобош? В предвид на инфото от форума за Веринско и Искъро, решихме да отидем на Лобош - понтоните. Вечерта приготвих малко бъркоч, сутринта ставане в 5.00 и в 5.20 бяхме на път. Купих червелъци от Радомир и в последния момент смених посоката - вместо на понтоните отпраших към Радибош (не бях ходил досега там). Отиваме - народ ама народ, намерихме някво празно и прилично местенце между - палатков бивак (6-7) палатки и мангалски катун. Разтоварих багажериите, постегнах линиите, захраних и с надеждата за хубава слука пуснахме плувките ( това около 7.30-8.00) Жената опъна първата каракуда, после мен ме споходи приличен костур и две баби. И си викам опаааа почна се...
И без да съм пророк наистина се почна.....палатките се поразсъбудиха, наскочиха едни малчугани с китари (това в ляво от мене) а от дясно, вероятно да се покажат колко шумни са и те, се почнаха едни маанета, кючеци и то на мах (групата беше от около 5-6 мангала). Не можах да издържа на гюрултията и се жената се преместихме на по-тихо местенце - но там ставаше само за дъно.

Набързо смених линиите, метнах 3 дъна - 2 метод фидер, единия на бял, другия на торен и третата въдица "чепаре" с две куки на царевица. Това става нейде към 13.00 - до 14.00 никакъв удар, вяла работа и върло слънце.

Уморени от жегата и преди това музикалното шоу, събрахме багажа и обратно в София.
Впечатленията от Радибош - много хубави места за бивак и риболов, но явно там трябва да се ходи през седмицата.

И без да съм пророк наистина се почна.....палатките се поразсъбудиха, наскочиха едни малчугани с китари (това в ляво от мене) а от дясно, вероятно да се покажат колко шумни са и те, се почнаха едни маанета, кючеци и то на мах (групата беше от около 5-6 мангала). Не можах да издържа на гюрултията и се жената се преместихме на по-тихо местенце - но там ставаше само за дъно.

Набързо смених линиите, метнах 3 дъна - 2 метод фидер, единия на бял, другия на торен и третата въдица "чепаре" с две куки на царевица. Това става нейде към 13.00 - до 14.00 никакъв удар, вяла работа и върло слънце.

Уморени от жегата и преди това музикалното шоу, събрахме багажа и обратно в София.
Впечатленията от Радибош - много хубави места за бивак и риболов, но явно там трябва да се ходи през седмицата.

По-голям шаран от рибаря няма...
- jamc
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Радибош - студенти, радио Мангал и много жега
На язовир през почивните дни рядко ходя, а ако отида е в неделя, защото към 13ч. повечето куростисти и музиканти са стегнали багажа. Важното е, че сте разнообразили. 

Да , на фона на бездействието в София, по-добре някъде навън, но тези гюрултии ми дойдоха в повече. все съм ходил по гьолове, ма такова чудо не бях виждал
- dandi1383
- фен клуб-скобар
Трябвало е да минете максимално в ляво почти срещу острова. Там не може да се опъват палатки. Хем е спокойно, хем в гората има сянка и на плувка вървят яките каракуди.
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
Е да ама с мойта Октавия по тез чукари не виждам как да стигна по-далеч от там където бяхме. Или не знам как, което е по-вероятно щото ми беше за сефте там. А пеша такъмажа... не ми се мисли. Ако имаш колега неква карта как се стига там и я споделиш, ше почерпяdandi1383 написа:Трябвало е да минете максимално в ляво почти срещу острова. Там не може да се опъват палатки. Хем е спокойно, хем в гората има сянка и на плувка вървят яките каракуди.

Привет. Не знам защо казваш, че става само за дъно на мястото, което си снимал. Може би те е притеснила малката дълбочина, но точно там пред водораслите с директен на дълбочина около метър и стръв сладка царевица... Миналата година не можах да си извадя живарника, за да се снимам, директно го обърнах във водата.
Относно мангалите- олио да ги попари

Колега, шавара бе с дължина около 6 м, няма как да опъна директен точно там( Фокус компетишън 7м). Пробвах с ваглер 2,5 +1,5 - постоянно закачане, няма как да се уцели дълбочината или ако я пусна на 60-70 см, слънчака ми е в кърпа вързан.Gosheto написа:Привет. Не знам защо казваш, че става само за дъно на мястото, което си снимал. Може би те е притеснила малката дълбочина, но точно там пред водораслите с директен на дълбочина около метър и стръв сладка царевица... Миналата година не можах да си извадя живарника, за да се снимам, директно го обърнах във водата.
-
- фен клуб-скобар
Трябвало е да минете максимално в ляво почти срещу острова. Там не може да се опъват палатки. Хем е спокойно, хем в гората има сянка и на плувка вървят яките каракуди. Pокажими каде са тия каракуди другиа пат като ходиме.