ако може малко помощ

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
nachinaesht01
новобранец
новобранец

ако може малко помощ

Мнение от nachinaesht01 »

първо по името ми личи затова ако темата не е за този раздел моля да не бъде изтривана, а да бъде ПРЕМЕСТЕНА където трябва. от сега благодаря на всички и ви моля за малко помощ. става въпрос че съм начинаещ и искам да си направя една дънна въдица защото имам вече на плувка. проблема е там че не знам каква корда, тежести, куки и тн. да използвам- става въпрос за дънно ловене на риба по язовирите и по-точно за риболов на каракуди шаран и червеноперки, ако не се лъжа. язовира на който ходя се казва "Кавак Дере" след с.Искра, Първомай, Пловдив, България :) та който ходи там и е по наясно с мястото ще е добре да ме посъветва, а ако не го знаете г/д някакви стойности ако можете да ме посъветвате ще е добре. и ако може да ми кажете как да вържа цялата линия също ще е добре... тя мисля да е без пружина просто влакно 3 кукички разклоняващи се от влакното и накрая тежест. въпроса е че никъде не видях из интернет как се връзва накрая оловото или пък как се закачат 3-те кукички последователно по влакното.благодаря предварително!
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Re: ако може малко помощ

Мнение от dantho.mihov »

Това си е чепаре, пък и е незаконен монтаж за сладководен риболов. Закона позволява до две кукички на линията. Има няколко теми, където е изяснявано това. Ето една от тях : http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=114&t=34594" onclick="window.open(this.href);return false;
След тази тази тема можеш да намериш още.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”