Язовири около Хасково

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
toniko
новобранец
новобранец

Re: Язовири около Хасково

Мнение от toniko »

Здравейте,изчетох цялата тема но всичко се върти около няколко язовира, за това реших да попитам за още някой конкретно.
За Бодрово ясно, но на около 4 км има друг голям язовир на Езерово кажете за него как стоят нещата.На Корен сме ходили като деца, сега как е?Около с.Зимовина (Стамболовоско) също има хубав, язовир виждал съм го от пътя.
Аватар
enterprise
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от enterprise »

Отдавна не съм бил на Момино,някой да знае нещо...
Аватар
Georgi.Nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от Georgi.Nikolov »

Здравейте колеги някой да знае безплатно язовирче където да излиза и по едри каракуди и шарани на плувка . Вече не знам къде да ида да си хвана хубава риба ......
Аватар
Georgi.Nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от Georgi.Nikolov »

На Войводовската река излиза ли нещо , не съм ходил от бая време .
На мандра имало едри каракуди и се плащало на въдица по и на дънна , дънната била по скъпа , а риба имало много и шаран можело да излени .
denis_ivanov1
новобранец
новобранец

Мнение от denis_ivanov1 »

Вчера ходих на язовир Гарваново, излизат добри шарани от 1кг. - 3-4кг.. Условията са следните:
Плащаш 15 лева и имаш право на 3 пръчки и 3кг безплатно риба, като в тези 3кг риба не трябва да има риба по-голяма от 1,5кг.. всички станали видове риба са безплатни (каракуда, червеноперка, костур, бяла, амур и др)
Излиза САМО на пружина... рибата е навсякъде по язовира, а привечер скъсах костурите направо (на кастмастер) :axe:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Georgi.Nikolov написа:На мандра имало едри каракуди и се плащало на въдица по и на дънна , дънната била по скъпа====
Колега, ако знаеш или имаш инфо за Мандра, казвай... Миналата година таксата беше 18 лв. на човек, което си е лудост, сега чувам, че арендатора е намалил таксите, ама колко не зная??
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Ангел сан
новобранец
новобранец

Мнение от Ангел сан »

На Мандра - 5лв. на пръчка.
Аватар
mackapa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mackapa »

Информация за платени водоеми по оста Свиленград - Любимец - Харманли? Мисля да ловя или на тежко или на фидер. Става въпрос за еднодневен риболов.
Благодаря Ви предварително!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Ангел сан написа:На Мандра - 5лв. на пръчка.
Благодарство за това, така става. Ще го пробвам..........
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Vid написа:Ще го пробвам..........
Ще чакам резултат :D

За 5 леа то по убууу и от Гаргата :lol:
Изображение
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

само дано риба да е останала :D
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
dobrin
новобранец
новобранец

Мнение от dobrin »

Сега виждам темата и понеже съм от този край и напоследък успях да направя няколко излета:
Книжовник - язовирът е взет от едни лица (да не казвам какви) и за съжаление не може да се лови там. Има опасност за живота. Жалко защото съм израсъл на този язовир.
Балкан - между Царева Поляна и Балкан се отбива вляво и си на язовира - минах само за малко, изглежда обещаващ, имаше доста плажуващи, излизат слънчаци - предполагам с добра подготовка и захранка може да е добре. Не е платен.
Има един платен на изхода от Стамболово към Царева поляна - пада се вляво до самия път. 5лв. на въдица май беше. Излизат много прилични каракуди. Беше зарибен преди половин година с малки шаранчета които трябва да са поотраснали. Препоръчвам.
Гледка - язовирът е безплатен.Почти винаги има хора. Ходил съм няколко пъти без абсолютно никакъв резултат даже няма кълване.
Криво поле - по пътя между Корен и Криво поле вдясно от пътя - платен, но не знам точно условията. Не съм ходил на един колега беше, и остана доста доволен - каракуда и шаранчета.

Дано да съм от полза.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

dobrin написа: Гледка - язовирът е безплатен.Почти винаги има хора. Ходил съм няколко пъти без абсолютно никакъв резултат даже няма кълване.
Това е най-трудният язовир в областта. Риболовът там си е мъка. Има риби, но са редки и умни или тегне някво проклятие там да не се лъжат на въдица. Какви ли не истории за шарани, бели риби и сомове съм чувал, но така и 1 такава рибка не съм видял да се извади. Най-якото на язовира са златните каракуди, които също се лъжат много трудно :shock: :D
Иначе се вадеха обикновени каракуди тип шамар на плувка без проблем ;)

Книжовнишкия - всички го знаем. Там само с ВИП-карти или с армия войници могат да те пуснат да половиш. Гонят дори и от речката дето се влива в язовира - маймунска му работа ;)

Всички големи и средни язовири в района са или опоскани или под аренда на някой бабаит. Язък, че сме областта с най-много водоеми падащи се на 1 рибар от населението :lol:
Изображение
Аватар
north fox
новобранец
новобранец

Мнение от north fox »

Колеги някой да даде няква информация за Яз. Ивайловград,тия дни някой изкарал ли е някво рибе?
Не На браконерството !!!
sindioo
новобранец
новобранец

Мнение от sindioo »

За Ивайловград имам инфо само за хищник ! Едни приятели наскоро се върнаха от Дъбовец с 20 бели между 1 и 3 кг. на рибка с разпъване на 100-150 метра. Както те, така и други колеги са сполучили с бялата на същия метод, тоест има някаква масовост на улова на бяла в момента.

Бях миналата седмица на 2 свободни язовира, които оставиха смесени чувства в мен, но се отличиха малко или много от другите абсолютно обезрибени гьолове. Първият се намира в близост до парк "Кенана" , като се минава през вилната зона до парка. Има и друг път за него - черен път, който се отбива от пътя за Болярово и минава през едно друго малко язовирче преди да достигне до гореспоменатото. В 6:30 въдиците бяха във водата до 12 часа изкарах 3 шаранчета на плувка. 2-а по половинка, а 3-тия беше към кило. Всичките са върнати обратно в язовира !!! Стръвта беше сладка царевица от консерва. Хората говорят че имало и такива по 2 кг., но това е по непотвърдена информация.
яз. 1.jpg
яз. 1.jpg (166.69 KiB) Преглеждано 3010 пъти
Втория язовир на който бях се намра в село Подкрепа ! Пътят се отбива от главния при крайпътния хранителен магазин(бивша дискотека) и продължава чак до самия язовир. Там информацията беше за бяла до килограм, а резултатът беше 2 бели(писалки) около 40 санта, на плувка в ъгъла на стената.
яз. 2.jpg
яз. 2.jpg (117.59 KiB) Преглеждано 3010 пъти
Това е от мен, ако някой иска да убие малко време може да ги пробва. Наслука от мен и пишете по често, че темата замря.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”