поредния опоскан водоем....

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
каябаш
научил се да хвърля
научил се да хвърля

поредния опоскан водоем....

Мнение от каябаш »

Здравейте колеги. Отдавна не съм пускал тема,тъй като бях в ремонтен процес на апартамента. да минем по същество: в събота късен следобед с братчеда решихме да посетим така небезизвестния гьол на село Пет Могили, оня прочутия с големите риби. Натоварихме циганиите и кервана потегли към това място което точно на откриването на сезона ни посрещна със разнообразието от видовете риба, тогава излизаха шаран, каракуда,едри костури от порядъка на 30 + см., както и сомчета, е поне при нас тогава ситуацията беше такава, като цяло доволни. Та да се върнем на вчерашния излет с нощувка. След като пристигнахме вчера към 18:30, ни посрещна със страхотен вятър, както и пълната ни мизерия от какви ли не щеш боклуци, просто гледката беше фрапираща, но така и така сме там, а и целта беше да направим сефтето на стойката и зумерите, разпънахме въдиците, приготвихме захранки и какви ли не щеш аромати за да угодим на някой шаро, да ни удостои с присъствието си. И започна голямото чакане, от 8 вечерта до днес около 13:00 часа, но уви, нито шаро, нито сом, нито костур,а само дребна каракуда която взимаше на всичко каквото и се хвърлеше, на пружина, на плувка само каракудки. Онези рибки от откриването през юни, за нас останаха в историята, като един мит. Освен нас имаше около 10-15 човека, някои от казаха за изваден шаро около 4-те кила, друг който е изкарал 2 килограма, преди ние да отидем. За 2 месеца това язовирче се превърна в бунище. Снимки нямам, защото освен боклуци и свинщина друго за снимане нямаше. Мисля да му сложа хикса и на него, защото не си струва да бъхтя целия път до там след като не можеш да се насладиш на природата, да хванеш някоя и друга страхотна риба каквито имаше. Това сме българите, на откриването беше по зле от панаир, цирк и не знам какво още да го нарека, простащина, вандализъм и неспособност да се опази това което е оставено, всичко се свежда до грабеж, алчност и т.н. Малко сме тези които като хванат нещо в нормата или над нея да го пуснат. Много жалка картинка!!!
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: поредния опоскан водоем....

Мнение от koko6oko »

После циганите а,гледам ги слизат от колите първата работа е да сечът къде е останало дръвче.Никой нищо не връща никъде,а само боклуците си заебават, едни до Сливен скоро над 20 бутилки от минерална вода само зацепиха.Абе нема оправия и това е ,колкото и каквито кампании санитарни да има. Българин ли пребийго заровиго и тва е..
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

koko6oko написа:После циганите а,гледам ги слизат от колите първата работа е да сечът къде е останало дръвче.Никой нищо не връща никъде,а само боклуците си заебават, едни до Сливен скоро над 20 бутилки от минерална вода само зацепиха.Абе нема оправия и това е ,колкото и каквито кампании санитарни да има. Българин ли пребийго заровиго и тва е..
:smt023
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Нищо ново под слънцето.
Изображение
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

каябаш написа:...................... За 2 месеца това язовирче се превърна в бунище. Снимки нямам, защото освен боклуци и свинщина друго за снимане нямаше. Мисля да му сложа хикса и на него, защото не си струва да бъхтя целия път до там след като не можеш да се насладиш на природата, да хванеш някоя и друга страхотна риба каквито имаше. Това сме българите, на откриването беше по зле от панаир, цирк и не знам какво още да го нарека, простащина, вандализъм и неспособност да се опази това което е оставено, всичко се свежда до грабеж, алчност и т.н. Малко сме тези които като хванат нещо в нормата или над нея да го пуснат. Много жалка картинка!!!
На българското бунище най-големият боклук е голяма част от българската тълпа, за която имам следната представа: човек като си представи картата на Европа на стена и все едно всичката човешка утайка - по пътя на земното притегляне се е стекла надолу и е спряла в България, а сега чрез българските простаци - пътешественици, се достича и в Гърция.
Аватар
ydobrev75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ydobrev75 »

за жалост това е голата истина за този 'дащен' преди водоем :!: тепърва ще изчезва и каракудата :lol:
Аватар
каябаш
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от каябаш »

Просто положението там както около Сливен, освен ако не си на платен водоем. Разправяха ни там едни момчета,че имало големи сомове, но и такъв никой не изкара докато бяхме там, нямам думи.
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

:smt023
refab написа:
каябаш написа:...................... За 2 месеца това язовирче се превърна в бунище. Снимки нямам, защото освен боклуци и свинщина друго за снимане нямаше. Мисля да му сложа хикса и на него, защото не си струва да бъхтя целия път до там след като не можеш да се насладиш на природата, да хванеш някоя и друга страхотна риба каквито имаше. Това сме българите, на откриването беше по зле от панаир, цирк и не знам какво още да го нарека, простащина, вандализъм и неспособност да се опази това което е оставено, всичко се свежда до грабеж, алчност и т.н. Малко сме тези които като хванат нещо в нормата или над нея да го пуснат. Много жалка картинка!!!
На българското бунище най-големият боклук е голяма част от българската тълпа, за която имам следната представа: човек като си представи картата на Европа на стена и все едно всичката човешка утайка - по пътя на земното притегляне се е стекла надолу и е спряла в България, а сега чрез българските простаци - пътешественици, се достича и в Гърция.
Аватар
ydobrev75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ydobrev75 »

два пъти ходих само за хищник-резултата е пълно капо без пипане :lol:
kaloyan-stz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaloyan-stz »

За боклуците е вярно за останалото си иска и можене :wink:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

До това се стига с много споделяне на инфо по форуми :idea: Как после МЕСАРИТЕ гладни искат да им се дава инфо къде и какво кълве ми кажете ??? Никога , ама никога няма да дам инфо за локва с риба в нея , ако ще и само слънчевки да има - не го заслужават по никакъв начин :idea: :axe:

Докато не минат поне 3-4 поколения нещата няма да се оправят , а може и никога да не се оправят , което е по вероятното в тая гладна държавица :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”