Къде се намирам:
Къмпингуване
Палатка и Каравана
naRiba.com

Форум

ИВЕРТОР!!!
Модератор: Ачо ♣
ИВЕРТОР!!!
Здравейте,искам да попитам някой от вас използвал ли е долупосоченият инвертор.Понеже съм малко "скаран" с тока да сподели колко време издържа на работа,т.е ще свали акумолатора .Ще го ползвам единствено за зареждане на лаптоп,който ще работи на цифрово телевизия.
Благодаря Ви предварително!
Благодаря Ви предварително!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: ИВЕРТОР!!!
Силно ти препоръчвам,когато ползваш инвертора-колата да е запалена иначе сутринта едно че няма да ти е зареден като хората лаптопа,ами и незнам дали ще стъкнеш:)
Също така ще съм благодарен ,ако споделите при къмпингуване какви източници ползвате за зареждане на лаптопи,телевизори и т.н.
-
- вече хвърля и на тежко
Генератори 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
-
- новобранец
Връзваш директно за акумулатора. Виж каква ти е консумацията на лаптопа, съпостави с капацитета на акумулатора и ще видиш дали ти излиза сметката. Ако си с що годе нов акумулатор до 2год. над 60Ah не би трябвало да имаш проблем. Не е лошо да я припалваш в началото на зареждането на лаптопа , когато ще дърпа максимално ток за 30мин. Ако не пробваш няма да разбереш. Най- добре отдели малко време за проби преди да отидеш някъде на излет и да трепериш или да не смееш да го ползваш инвертора. Аз имам такъв и съм доволен, върши екстра работа.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Аз ползвам за зареждане на лаптопа инвертор BELKIN, 300вата,от Технополис.Вързан на акумулатора в караваната,със соларния панел ,не спира и няма ядове+осветление ,помпи и т.н. Истината е в соларния панел,тази година съм монтирал двойно повече от миналата година на кемпери,каравани,цените паднаха доста и агрегата стой в гаража от няколко години 
Има много добри панели 50 вата ,връзват се към акумулатора на колата ,през контролер като се установи някъде на лагер и няма проблем с тока

Има много добри панели 50 вата ,връзват се към акумулатора на колата ,през контролер като се установи някъде на лагер и няма проблем с тока

Всичко може,но не всеки го можe.