Керамоти

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Re: Керамоти

Мнение от Vesko1 »

За дорадото има един чалъм на "полиангистро",което го продават само в Гърция,тук няма да го намерите.На основното влакно 0.35-0.40 се закача щукарска тапа, от тези с дупка в средата , а антената застопорява влакното.След тапата се връзва вирбел и за вирбела "полиангистрото".Полиангистро- буквално:много куки,8....10 или 12 куки еднакъв размер.Продават се каквито размери желаете .Трябва да си хванете и стръв-малки зарганчета.Взима едно прилично зарганче и се закачат на него куките на "полиангистро-то".Дълбочина 1,50-1,80.Пръчката трябва да е много надеждно закрепена,защото иначе оставате с една пръчка по малко.За по едрите екземпляри си трябва и "канджа" иначе нема вадене :lol:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

Мерси за наставленията колеги - ще се подготвя с 2 въдици за мощен бой на заргани - ако фанем нещо по йедро ще се пофалим и със снимка тук :partyman:
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

Vesko1 написа:За дорадото има един чалъм на "полиангистро",което го продават само в Гърция,тук няма да го намерите.На основното влакно 0.35-0.40 се закача щукарска тапа, от тези с дупка в средата , а антената застопорява влакното.След тапата се връзва вирбел и за вирбела "полиангистрото".Полиангистро- буквално:много куки,8....10 или 12 куки еднакъв размер.Продават се каквито размери желаете .Трябва да си хванете и стръв-малки зарганчета.Взима едно прилично зарганче и се закачат на него куките на "полиангистро-то".Дълбочина 1,50-1,80.Пръчката трябва да е много надеждно закрепена,защото иначе оставате с една пръчка по малко.За по едрите екземпляри си трябва и "канджа" иначе нема вадене :lol:
Ако пък в полиангистрото увиете сардела се хваща почти всичко и с успех може да се ползва и на дъно. За дорадото са ми обяснявали и още един монтаж- една кука и след нея подвижна с ухо и парче стереупор за индикатор, ма нещо не мога да си го представя и ако някой колега може да го опише по-подробно ще съм му благодарен ако сподели.

Полиангистрото в магазина в Ксанти(този до Лидъла) струва 1.5 евро, в магазина в Кавала също не е скъпо, но който му се занимава може и сам да си направи. Колегата Vesko 1 ако може да сподели кой вариант е по-добър за дорадото- с метален повод, с монофил или с плетеняк.

Ако може някой да даде идея как да закрепваме въдиците по-здраво когато ловим от пристана също ще е от полза.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Efimov написа:
Полиангистрото в магазина в Ксанти(този до Лидъла) струва 1.5 евро, в магазина в Кавала също не е скъпо, но който му се занимава може и сам да си направи. Колегата Vesko 1 ако може да сподели кой вариант е по-добър за дорадото- с метален повод, с монофил или с плетеняк.

Ако може някой да даде идея как да закрепваме въдиците по-здраво когато ловим от пристана също ще е от полза.
Колега,дорадо не съм хващал от 2009г..на Керамоти,а всяка година ходя поне 2-3 пъти края на август и септември.Тоя чалъм дето го описах,ми го каза един пловдивчанин през 2009г,монтажа беше с монофил мисля,готов монтаж тогава струваше 1 евро,,оня магазин на центъра ,а едно тъпо кафе в кафене беше 2,5 евра .Тогава спах в хотела на Караянис .Имах честта да уловя 2 риби 2,5кг и 4кг...заедно ловихме с онзи пловдивчанин,той беше шофьор там на товарен камион.Той ме открехна и за стръвта на зарган.Оттогава обаче не съм имал слука на такава риба,искам да кажа че не съм спец по улова и.Само споделям един вид монтаж на който може да се лови....а това със стиропора дето го казваш и аз не го знам.Сори.
Последно промяна от Vesko1 на Пон Авг 26, 2013 5:49 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Да го преведем и на Български - полиангистро - капан :lol:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

С.Върбанов написа:Да го преведем и на Български - полиангистро - капан :lol:
Заро,това е взаимствано от нашия стар познайник "шаранджийския ломски монтаж",с плочка кюспе и 4 куки със стиропорчета.Навремето беше много актуален и явно византийците са го пригодили за своя вид риболов.
ИзображениеИзображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Окрали са ни пак страшни са тия византийчета :lol: Може и някой наш трудовак избягал там през комунизма да им е прошепнал модерната техника :ANAL:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

С.Върбанов написа:Окрали са ни пак страшни са тия византийчета :lol: Може и някой наш трудовак избягал там през комунизма да им е прошепнал модерната техника :ANAL:
Бе не се знае,може пък и някой ломчанин дето е бил на екскурзия през комунизма с "контролирано обменени джобни" 30 драхми,да е видял монтажа я в Кавала я в Тесалоники...и да го е пригодил за дунавски шаран..;)
ИзображениеИзображение
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Efimov написа: Ако може някой да даде идея как да закрепваме въдиците по-здраво когато ловим от пристана също ще е от полза.
Заприходяваш си една ето такава стойка

Изображение

...връзваш една 10 -ка туба минерална вода в средата....и си свиркаш :wink:
ИзображениеИзображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

batceco написа:Колеги от 3ти до 7ми септември съм на Керамоти - решил съм да търся по-едри риби - 60см зарган ми звучи доста добре - бихте ли ми казали на какъв монтаж и стръв се лови, с 2 въдици ще се оправям ли или се лови само с 1 ?
Колега и аз ще съм там по него време и няма начин да не ме забележиш(един дето хваща много) ако има де,но зарган и сафрид няма начин да няма,имаше го и от плажа дори(миналата година по същото време)

Изображение

.Майтапа си е майтап но наистина ще съм там отседнал в Караянис Митко от Варна с едно дърто бяло Мондео :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
NDGZMG
новобранец
новобранец

Мнение от NDGZMG »

dobria1 написа:
batceco написа:Колеги от 3ти до 7ми септември съм на Керамоти - решил съм да търся по-едри риби - 60см зарган ми звучи доста добре - бихте ли ми казали на какъв монтаж и стръв се лови, с 2 въдици ще се оправям ли или се лови само с 1 ?
Колега и аз ще съм там по него време и няма начин да не ме забележиш(един дето хваща много) ако има де,но зарган и сафрид няма начин да няма,имаше го и от плажа дори(миналата година по същото време)

Изображение

.Майтапа си е майтап но наистина ще съм там отседнал в Караянис Митко от Варна с едно дърто бяло Мондео :wink:
Здравей колега,сафрида на чепаре ли го хващаш , или на силиконова рибка. :wink:
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

dobria1 написа:

Изображение

Ще се оглеждам за хващачи :) , може да пием по една бира в паузата :drinkers:
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

То ако рибата е там едва ли ще има време за палза и ще се пие бира докато се закача стръв. Ако успея да навия някой на 4 или 5 може и аз да съм там.
indeliev
новобранец
новобранец

Мнение от indeliev »

Колеги в БГ продава ли се някъде полиангистро.Благодаря
MarviN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MarviN »

Потвърждавам,
миналата година dobria1 им направи показно на гърците как се лови сафрид.
Наслука.
Таз година аз съм на Халкидики с лодката. В събота заминавам.
После ще пиша за инфото
ГОЛ ШАРАН ...
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”