ремонт на лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

ремонт на лодка

Мнение от Dimy »

Колеги от днес започнахме да ремонтираме лодката по долу . Като за начало извадихме всички кабеляци , руля, резервоар и двигателя.
Има една пробойна която трябва да се оправи .
Но проблема е , че лодката е от 2 части горна и долна и от едната срана на около 2 м липсва гумата и лайсната от долу и е начупена .
Въпроса ми и от къде мога да намеря гума и лайсна?
Къде мога да направя алуиниев сгъваем гюрук с брезет и ванил ,
И да направя алуминиев парапет отпед и?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: ремонт на лодка

Мнение от Тедо »

парапетите /леери/ се правят от неръждавейка фи20-22... заварка на аргон задължително с електроди за същия материал...

гумата с лайстна се казва буртик - например в каталога на Куиксилвър има около 18лв излиза метъра и е много здрава...

"алуминиев сгъваем гюрук" - сигурно имаш предвид тента?
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Да за тента . Но искам да затваря от всякъде. И да се събира напред за да е удобно за въдиците.
А в Сф има ли магазин за тея гуми (буртик) ?
Още един въпрос . Мислим да свалим цялата стара боя . Дето е нужно стъкло пласт , влакнес кит и подмяна на старите изгнили дървени части с отливки .
Но дали ще се получи ако я пръснем с шприц кит и някакъв металик или най-добре ще дърги с авто емайл лак?
Като цяло има много работа по лодката ;-((
bulgarian
новобранец
новобранец

Мнение от bulgarian »

Дими никакъв авто-емайл лак не бива да слагаш на лодката, така като я гледам на снимката си е като рибарско корабче а тези ги боядисват със специални бои за лодки антифаулинг им слагат по дъното, поинтересувай се има много писано.
Моята е алуминиева и я боядисах с двукомпонентна полиуретанова боя, нанесена върху грунд за алумний
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Благодаря за съветите . Лодката е стъклопласново и мисля да свалим старата боя, че е отвратителна . Ще се поинтересувам за боята . Самата лодка е преправяна и задната част на каютата е от дърво и шперплат . Което е пред разпад. Иначе я ползваме само в затворени водоеми с 2 двигателя е меркури 2т 90 коня и хонда 4т 2.3 коня. От 7-8 г е пускана 20 тина пъти и така седи сега сме тръгнали да я правим :-(

П.с. утре ще направя повече снимки и ще ги кача .
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз в момента си правя някои подобрения по Бостъна,и вече съм пред завършване.Не ми се пише много,че ми е писнало от писане за лодки и ремонти.Съвета ми е да се регистрираш в Манията и да пишеш едно лично на Геле Капацитето,ника му е на латиница.Пиши му,той е някъде около тебе,можеш да отидеш и да видиш как се прави,да ти даде съвет и даже ако искаш може и да ти я оправи лодката.Само едно ще ти кажа,не слагай материали които не са за лодки.Никакви китове,слага се Ерозил мешен със ускорена смола.Мешиш докато стане на паста като кит и както е с кита,взимаш малко ерозил,правиш дупчиза в неко на шпатлата и капваш втвърдител.Разбъркваш и нанасяш все едно работиш с кит.Прави го тънко за да не търкат после като алтав,трудно пада. Лодките се боядисват със Полиуретанова боя,иначе оригинално са правени с Гелкоат,но там е майсторлък да го ползваш гела.Знай също че толкова пари ще дадеш за материали и други,толкова работа ви чака и търкане,и полагане на стъкломат и тупане до припадък.Пресметнете че само смола взимам три пъти по 10литра за лодка която е 4.30м дълга и два пъти купувам ерозил на прах.Имаш метри шкурки,машинки за търкане поне 2 ще им видиш сметката и до ни говорим че на лодка се слагат само неръждаеми винтове,болтове и гайки,за прихващане към дъното или на стени се слагат ленти алуминиеви или винкели за дъното като се матират с ленти от стъкломат за здравина и т.н т.н и т.н И последно,знаеш ли с тази голяма лодка какво ви чака :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Гелето правят ремонти и нови лодки.ако пресметнеш колко часа труд ще хвърлите,материали и т.н,питай го за цената на ремонта,може да ти излезе по евтино там да ти я ремонтира - съвет,поне ще ти я направи професионално и качествено.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Тедо написа:парапетите /леери/ се правят от неръждавейка фи20-22... заварка на аргон задължително с електроди за същия материал...

гумата с лайстна се казва буртик - например в каталога на Куиксилвър има около 18лв излиза метъра и е много здрава...

Тедо,Аргона ползва тел а електродите са за електрожен.Иначе да,заварките на леерите се правят с аргон,но може да си купи човека готови ъгли и само да си вземе тръби,сам може да си ги сглоби като ъглите,петите и S - еските са пробити където трябва,само трябва да пробие тръбите след като ги наложи и ги е отрязал по размер.

Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Благодаря , на нас идеята ни е лодката да я ползваме на яз Искър . та няма да се престараваме с ремонта . Има една пробойна която трябва да се запуши и да се преработи задната част да става за влачене .
Този "Ерозил" от къде може да се намери ? Пробойната също с него или със смола и стъклопласт ?
Имаме професионални шлайфчета , въпроса е кой да шлайфа ;-) както и компресор с пистолет .
Парапета не е проблем има къде да се извие и за вари , решихме проблема и с тентата .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bulgarian
новобранец
новобранец

Мнение от bulgarian »

Колета така като гледам снимките бая работа ще ви се отвори, нещо като за цяла зима. Дано цената да си е заслужавала.
По горе са те посъветвали да се обърнеш към човек който с това се занимава, което не е лоша идея по принцип, обаче ми се струва, че в това състояние цената за услугата ще е 4 цифрена
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Тя направо е в плачевно състояние бе приятелю.Тази лодка ако искате да стане както трябва,ще ви се вземе акъла от ремонт.Направо е плачевно състоянието и.Ерозил се купува от складовете където се продава и смолата.От там се взима и мат и ерозил и втвърдител.Депката се прави първо със смола и стъкломат,както казваме,първо се иступва дупката с няколко плата,като първо от вътрешната страна ако е голяма дупката се слага нещо което не се мокри,може да го залепите и когато се изтупва няма да поддаде и няма да остане дупка.За целта сложете тънък шпертплат намазан със грес от страната която ще е външна.След тепането на поне три плата от външната страна/ първия плат обикновен мат,втори плат рогозка и трети плат пак обикновен мат/ махате шпертплата след като изсъхне и правите три плата нормален мат от вътрешната страна на мястото на шпертплата за да стане здраво и сигурно.Преди това обаче се иска да свалите боята със флекс до смола,всичко що е до смолата се сваля долу и поне на 20 - 30 см в страни от дупката :idea: :idea: :idea: Не искам да ви мисля,ще се смачкате от работа ако искате лодката да стане както трябва.Съветвам ви да си направите всичко което е от дърво със стъкломат 4 плата и да си олекотите лодката,така ще е по-лека.Ако искате да изгние пак,правете я от шпертплат и си свиркайте,само от вън и метнете един.два плата мат за да я пазите от влагата.Успех че ви чака кур .............голям :wink: :wink: :wink:

fiskare
новобранец
новобранец

Мнение от fiskare »

krokibg написа:
Тедо написа:парапетите /леери/ се правят от неръждавейка фи20-22... заварка на аргон задължително с електроди за същия материал...

Тедо,Аргона ползва тел а електродите са за електрожен.Иначе да,заварките на леерите се правят с аргон,но може да си купи човека готови ъгли и само да си вземе тръби,сам може да си ги сглоби като ъглите,петите и S - еските са пробити където трябва,само трябва да пробие тръбите след като ги наложи и ги е отрязал по размер.
Здравейте колеги , купих си нова алуминиева лодка 4.10 на 1.65м. и искам да си сложа леери . Да питам къде мога да си намеря тези готови ъгли и петички за сглобяване . Също ме интересуват и други аксесоари , лампи, кнехтчета ... Ще Ви бъда благодарен за отговор. Намирам се в София .
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

http://www.morskimagazin.com/index.php? ... at&cat=240" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.morskimagazin.com/index.php? ... cat&cat=94" onclick="window.open(this.href);return false;
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
fiskare
новобранец
новобранец

Мнение от fiskare »

Благодаря , има го това което търся .
Лек и спорен ден ! :D :D :D
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Бе лодката няма да я правим за изложба ;-) , Важно е да не тече и да се преправи да е удобна за риболов , ще се ползва само на яз. Искър . Тя е вземана преди 10г. последните 3г. даже не е и изкарвана от гаража, беше затрупана с боклуци и се разбрахме да я вземем и по- стегнем и да си я ползваме за риба със собственика , а той си финансира материалите ;-) и без това така седи ;-))
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”