Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Днес на р.Струма до Кочериново
Модератор: Paublo_Eskobar
Днес на р.Струма до Кочериново
Към 10ч.пристигнах на Струма в дясно от моста след Кочериново. По един черен път си потроших колата срещу течението и спрях до една помпа дето пиеше вода от реката.Пет пръчки ,2 кила захранка и червей бол ! Обаче........!Водата бистра като сълза и в нея бляскат стотици рибета и аз разпределих коя въдица за какво и хоп във водата ги удавих...Въртя на булдо и на през час по едно подръпване и на два часа по кленче!!!! До 19ч.6 кленчета и 3 уклея....Но до тука с лошото !!!...Стада скобари видях и стотици малки скобарчета,което независимо от пълния ми неуспех ,ме зарадва както никога до сега...Уморен съм от пътуването и припека днес , но не мога да не споделя тази радостна новина за Струма....За първи път виждам толкова много скобарчета и дай боже догодина да станат по 30-40см,както на времето ,преди 30г.когато нямахме кой знае какви такъми,но пък лично аз съм се връщал от тази река с по два живарника пълни до горе,мряна ,клен и най - вече скобар....Та това е приятели радостната новина видяна днес лично ,а не преразказана от друг!
Re: Днес на р.Струма до Кочериново
Хм, браво и честито 
Дано рибетата да останат във водата, докато пораснат и дадат поколение

Дано рибетата да останат във водата, докато пораснат и дадат поколение

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Точно това място много се мрежари,миналата седимца намерихме парче от мрежа там.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Дано следващата седмица намерят мрежарите оплетени с собствените си мрежи в някой подмол!Д.Граховски написа:Точно това място много се мрежари,миналата седимца намерихме парче от мрежа там.
Браво бате,другия път повече а фиатеца ще го оправиш не му се коси 

- gochev86
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Интересно ми е,дали с две въдици(колкото всъщност имаш право) щеше да хванеш 3 кленчета и 1 уклей или примерно с 10 въдици 30 кленчета и 15 уклей? Не го разбирай като заяждане но закона си е за всички(Друг е въпроса ако не си бил сам, и си забравил да го упоменеш) пробвай другия път може и де е по добре......
П.п.
П.п.
If we are what we eat, tomorrow I could be you.
- monzata
- вече хвърля и на тежко
gochev86 написа:Интересно ми е,дали с две въдици(колкото всъщност имаш право) щеше да хванеш 3 кленчета и 1 уклей или примерно с 10 въдици 30 кленчета и 15 уклей? Не го разбирай като заяждане но закона си е за всички(Друг е въпроса ако не си бил сам, и си забравил да го упоменеш) пробвай другия път може и де е по добре......
+ 1 , няма нужда да преграждаме реката от въдици , както един мазен перничанин миналата седмица ( нищо против града ) но не стига че го заварихме да ловува нощно време , което по последни данни май е забранено , пък и наредил 5 въдици , и се зъби че сме му отишли на мястото .....
- bokser
- ще става разбирач
Може и 10 да носи. Примерно аз когато ходя с лодката на водоем където не си виждам колата, качвам всички въдици при мен, но ловя обикновенно с една (на плувка), две когато троля (до скоро тролех с една), една за кльонк(като задължително имам втора в лодката), за мухарката няма и да споменавам, че тогава и чадъра си свалям...
, и това прави ли ме бракониер??? Последния път един пич беше наредил 14 въдици на брега, едвам си вкарах лодката във водата и така било от 10 дена ... мислеше, че водоема му е станал бащиния, щото спал там цели 10 дена! Не прибързвайте със забележките всеки път, когато някой сподели някакво инфо... 

Май в ЗРА имаше ограничение за броя въдици на човек!
"...Там двамата установили, че жалбоподателя осъщестява любителски риболов с 5 броя въдици, вместо с допустимите 3 броя."
http://rs-svilengrad.haskovo.net/spavki ... 332913.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
"...Там двамата установили, че жалбоподателя осъщестява любителски риболов с 5 броя въдици, вместо с допустимите 3 броя."
http://rs-svilengrad.haskovo.net/spavki ... 332913.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
- gochev86
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
bokser написа:Може и 10 да носи. Примерно аз когато ходя с лодката на водоем където не си виждам колата, качвам всички въдици при мен, но ловя обикновенно с една (на плувка), две когато троля (до скоро тролех с една), една за кльонк(като задължително имам втора в лодката), за мухарката няма и да споменавам, че тогава и чадъра си свалям..., и това прави ли ме бракониер??? Последния път един пич беше наредил 14 въдици на брега, едвам си вкарах лодката във водата и така било от 10 дена ... мислеше, че водоема му е станал бащиния, щото спал там цели 10 дена! Не прибързвайте със забележките всеки път, когато някой сподели някакво инфо...
Колега не ме разбра,нямам нищо против ако иска човека и 1000 въдици да отиде.Но нека е в рамките на регламентираното,аз лично като ходя някъде(особено ако е с нощувка 2 или 3) ми трябва цял камион за багаж и въдици,но си ловя с 3/2 зависи от това на река или язовир съм.Мисълта ми беше че,първо ЗАКОНОВО не трябва да ползваш повече от 3/2 въдици(пръчки) с монтирани на тях 2 куки(цитирам по памет че билета ми е в другата стая) А това че си наредил 5-7-10 въдици, не значи че ще хванеш 100кг. риба.Както всеки знае в някои от случаите примерно кълве на 1 само,то си е малко и до късмет.Това че колегата е споделил информация е перфектно,но нотката на раздразнение че аз(както и много други колеги) спазвам законите а някой не.Нали се сещаш че ако всички мислим така...Просто не ни трябват закони,няма да има риба по водоемите ще е пълно само с бракониери и т.н. Много е дразнещо когато съм някъде и до мен застане "голям рибар" пусне 5 въдици с по 4 куки на жилката и още 4(за по сигурно) на пружината и почне да ми разправя колко големи шарани е хващал и колко е добър, или когато пред теб се появят търмъкчии/косачи почнат да хвърлят пред или около теб,газят закон и све и ИАРА даже не обръщат внимание...А сега кажи ми ти приятен ли ти е този риболов,приятна ли е почивката ти и имаш ли желание за каквото и да било.....А сега си го представи без половината от горе написаното ,и всичко (може би с леки изключения,защото навсякъде има по някоя мърша) щеше да бъде перфектно.
П.п. Ще кажеш, " Е ти се изкара светец" не и аз съм нарушавал правилата както всички.Всеки един от нас понякога ги нарушава,дали ще е с малко повече взета риба или с връзки на някоя вододайна зона няма значение...тук смятам да спра,изводите ги правете вие.Аз отивам за риба

If we are what we eat, tomorrow I could be you.
Спокойно пак ще се връщаш с по 2 живарника и после пак ще плачеш че няма риба 

Като не кълве аз ще клъвна.
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Там местните така си практикуват.А дори и не са местни,а от Дупница,Кюстендил или Благоевград.
Направих доста излети на Кочериновските дупки това лято за 2 седмици.
Едната вечер 2-ма души бяха заели цяла дупка с тапите си за щука.Преброих 16 плувки,а можеше да има и дънни хвърлени.
Добре ,че дупки има много.
Едната вечер 2-ма души бяха заели цяла дупка с тапите си за щука.Преброих 16 плувки,а можеше да има и дънни хвърлени.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
дупки много ама от енергото ги напипаха,та лошо,прибира се дребна щука(то друга не остана),мрежари се яко и се прекалява с въдици и риби.d_bozhkov написа:Там местните така си практикуват.А дори и не са местни,а от Дупница,Кюстендил или Благоевград.
Tell people there’s an invisible man in the sky who

- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А да споменаха колеги,че идвали чак от София да трепят рибата с ток.
А контрол няма никакъв.
За около 10 излета не са ме проверили нито веднъж.
А контрол няма никакъв.
За около 10 излета не са ме проверили нито веднъж.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Понеже виждам доста съвест в коментарите тук,нека да уточня нещо ,па макар и със закъснение...Първо, объркал съм с.Кочериново със село Коняво! Второ , носех 4 въдици а не пет...Една на плувка,една с булдо ,една с блесна и една дънска..При това положение кой е начина да заложа всички въдици ? Дори и да съм многоръкия Буда трудно бих се оправил сред храсталаците !? Но ми е странно ,че темата която зачекнах някак си не се забеляза,а се изкоментираха пръчките ми ! Но пак се връщам на това което видяха очите ми в плитката вода и разливи по реката до Коняво , а то е бая радостно за всички нас....На места дъното просто бе посребряло от малки скобарчета и мренки и това е което си заслужава повече внимание,отколкото количеството пръчки които нося в раницата си,защото не те са причина за популацията а разни местни абуригени и пришълци с мрежи ,парашути,серкмета и доста подобни изобретения с които обират безобразно малки и големи риби по реки и язовири...А мен за 40години стаж са ме проверили само един път на Роман и се оказа че билета ми изтекъл предишния ден,при което си умрях от срам , прибрах си въдицата баш в най-голямото кълване и чаках приятелите ми да се накефят безобразно много гледайки ги от страни!