HYDROBIKE FISH!

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

HYDROBIKE FISH!

Мнение от barutchiata © »

Е това е истината за риболов на блата и езера. :wink: :lol:

Изображение

http://www.trianglehydrobikes.com
Последно промяна от barutchiata © на Вто Дек 25, 2007 10:31 am, променено общо 1 път.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Може и да си прав, обаче това ми се види по лесно за транспортиране.Ако и се разглобява, цена няма да има.Колкото до седалката си е въпрос на тунинг :wink: :lol: :lol: Аз и на лодката ми се схваща задника, та съм си взел една надуваема възглавница с дупка в средата.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

На мене ми изглежда много добре, срува ми се че гази плитко и може да се обхождат и плитки блатисти местности. Не мога да преценя при по големи вълни в язовирите как ще се държи.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Прав си Насе, точно за плитко и блатисто се е отепало, да препипаш с блеснарка от към шавара.Ще става и да се закотвиш.А за вълна :roll: :? според мен няма да става.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Ако се разглобява, ще е идеално. А какава му е цената орентировъчно?
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Има единични и двойни .Според мен може да се направи и по добър, стига да му се занимава на човек.

Единичните ги дават -1499$
Двойните -2899$

Погледни в Price List

Според мен за 200- 500лв може да се направи и у дома.Верно играчка , калъпи , стъклопласти , профили от алуминий .Прави се да се разглобява и си №1 :wink: :lol:
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Ами дали не може да му се сложи ел.двигател. Пак ще е безшумен, ама зависи колко струват :(
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Вече има всичко по мгазините.Взимаш идеята , доразвиваш я с един як тунинг. Продават скорости за колелета , ако искаш и ел. двигател си слагаш.Мен определено ме заитригува тази играчка.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Трябва му една по-удобна седалка и грее.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Да ве , ама зависи каква му е цената, щото сигурно е по-скъпо от една тутраканка :?
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Изображение

Изображение
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Направи си сам катамаран

Мнение от чпс »

За поплавъците - има ПВХ-тръби с достатъчно големи диаметри - ф 200 или 300 мм, има и повече.
Остават да се решат 2 конструктивно-технологични проблема :
1) надеждно запушване на тръбите - например с деформация - сплескване на краищата и залепване/уплътняване;
2) лека метална конструкция, държаща тръбите - например няколко метални двуделни скоби + лека винкелова рамка, служеща за основа.

Първо трябва да се изчисли приблизителния товар на плавателното средство (тръби + основа) + тегло на пасажера + тегло на полезния товар.

След това - при избран диаметър на тръбите - трябва да се определи необходимата дължина, така, че двете запушени тръби да имат необходимата водоизместимост + някакъв резерв.

С няколко последователни пресмятания може да бъдат избрани оптимални диаметър и дължини на тръбите, така че да имат достатъчни водоизместимост + резерв. Вместо две отделни тръби - лява и дясна - биха могли да бъдат две двойки тръби - така могат да се използват сравнително по-къси тръби с по-малък диаметър.

Конструкторът трябва да реши как "това" нещо ще бъде транспортирано до водоема и в каква степен да бъде разглобяемо.

Пасажерът на "това" нещо трябва да реши - ако закачи някаква по-голяма риба - какво ще прави ако започне да го дърпа странично - има ли достатъчна устойчивост на странично накланяне - центъра на тежестта май е доста високо.

Пасажерът на "това" нещо трябва да реши - ако по някаква причина откаже (ел.) мотора или механиката на задвижването - какво ще прави за да излезе на брега.

При всички случаи пасажерът предполага, че на водоема няма относително силен вятър и вълните имат приемлива височина.

Аз лично не се наемам да определям кой вятър би бил "относително силен" и коя височина на вълните би била все още "приемлива".

Ако при влизане във водата вятърът и вълните са били с приемлив интензитет и изведнаж вятърът и вълнението се усилят - пита се колко бързо пасажера може да се добере до брега или до сравнително безопасен участък от водоема.

За малки блата и гьолове - мисля, че няма да има такива проблеми.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”