Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Относно пръчките?
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Относно пръчките?
Здравейте колеги.От доста години следя темите за пръчки за морски риболов.Всеки е доволен от определени модели и грамажи(говоря само за бомбарда).Аз до момента съм събрал 3-телемача,един Томакс до 50гр.на 4.20,един Мавер до 60гр.пак на 4.20 и една Тика до 30гр.на 4.50.Да ви кажа честно и трите пръчки са идеални сами по себе си,но за определени условия.Едната ми е по удобна заради теглото,другата заради дължината,а третата заради здравината,защото Тиката е перфектна за зарган(по дълга и лека),но ако избият едри платерини ме е страх да ги вдигам от скалите и тогава предпочитам Мавера(Много здрав) или Томакса(по лек от Мавера).Та скоро си купих един мач триколенен ФОКУС-ЛЕГАСИ 4.20,5-25гр,уникална пръчка за парите си цяло лято ловя на ваглери със него и съм много доволен и ми е интересно дали с бомбарди в диапазона 20-25гр.,ще изхвърля колкото другите ми пръчки при който работя с 30гр.бомбарди и дали ще може да вдига по едри платерини?Решил съм другата седмица да го пробвам ама и вашето мнение е от значение,за да не го опропастя.Уверих се че от триколенната пръчка по хубаво няма,та за това се допитвам.Мерси предварително 

-
- новобранец
Re: Относно пръчките?
Вдигай смело с легасито, жилаво е