Икономично oтопление на спалня, съвет?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
KrasimirK
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Икономично oтопление на спалня, съвет?

Мнение от KrasimirK »

Здравейте,

Зимата май наближава с пълна сила и трябва да си закупя отоплителен уред за спалня. Помещението е малко - около 9-10 квадрата. (3х3 метра под). Освен спалня, се стои и на компютърно бюро. Мога да отделя около 100-150лв максимум.

Вариантите:

1. Духалка.
2. Конвектор + духалка
3. Лъчист конвектор
*Климатик и т.н. не са вариант, тъй като помещението е под наем и не смятам да правя инвестиции на този етап. :)

И трите уреда по-горе се побират горе-долу в посочената сума. Сега, топ-гъзарията до колкото разбрах са някакви лъчеизлъчващи плочи, на принципа на инфрачервени лъчи и сума около 300 + лева. Това го изключвам.

В техно-маркет ми препоръчаха това: http://www.technomarket.bg/products/091 ... sy-mc-2012

На фона на горните 3 предложения какво бихте избрали и ползвате ли някое от тях?
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Икономично утопление на спалня, съвет?

Мнение от GODzillata »

И трите ще въртят електромера така, че свят ще му се завие.......пък и на теб, когато дойде сметката. :roll:

Като че ли най-добре е радиатор-конвектор.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Re: Икономично oтопление на спалня, съвет?

Мнение от Jechev »

Ползвам конвектор-радиатор от две зими в помещение 25м2, което нямаше стопляне с хубав климатик преди това...повече от доволен съм, предвид, че нямам алтернатива на тока в това помещение....радиатoра ми е този :arrow: http://www.jilishta.com/shop/235-konvek ... -termostat" onclick="window.open(this.href);return false; 2000 W c(при твоята квадратура ще e вариант 1500 W c)
С малко надхъврля бюджета ти, но е проверена машина......иначе в спалнята съм с ADAX, серия GLAMOX с електронен термостат вече 5-та зима и не смятам да го заменям, особено с климатик...нивга.. :mrgreen: 8)
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

С две ръце съм за радиатори ADAX. Преди да се родят дечурлигата търсих точно това решение. Вярно, сметката може би е малко по-висока, но това е защото отопляваме навсякъде в къщи.

И тъй като вероятно нов ADAX ще надхвърли бюджета - загледай обявите в Продавалник например. На тва чудо не виждам какво може да му се развали :drinkers:

Другото, което те притеснява - ако смениш квартирата можеш да си го вземеш с теб, споко...
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

зависи каква ти е целта на стопляне.ако искаш за бързо и за няколко часа -ХУБАВА духалка,а ако искаш да подържаш някаква температура и почти на непрекъснат режим-конвекторите които ти предлагат по-горе или маслен радиатор пак е вариант.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
New fish
новобранец
новобранец

Мнение от New fish »

Според мен, най-добре е, ако пичът го няма през деня у дома, да си вземе евтина духалка и една хубава, скъпа, пищна дама, която да му топли леглото. Повече не му трябва :)
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

s4etovod написа:С две ръце съм за радиатори ADAX. Преди да се родят дечурлигата търсих точно това решение. Вярно, сметката може би е малко по-висока, но това е защото отопляваме навсякъде в къщи.
+1 и от мен!!!
Отоплявам детска стая с такъв .....повече от 10 години.Изобщо не е висока сметката,защото при тази квадратура с друг отоплителен уред ще ти трябват поне 2 kW.
За да имаш икономии най-добре е като го включиш през ноември и да го изключиш през март - когато помещението е вече затоплено,той само поддържа температурата и гори много малко ток. :idea:
Аватар
KrasimirK
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от KrasimirK »

Ясно. Благодаря за съветите колеги.

Всички клонят към Adax и варианта ми е да взема нов на изплащане. И по предишните питания - да, ще ми трябва предимно за през нощта отопление, но духалките много изсушават въздуха и не се спи приятно. + това съм изпитвал неприятни болки в гърлото на сутринта, след спане в стая, отопляване с духалка... А и щом е икономично, някой Adax ще ми свърши работа. В технополис видях и някаква марка Airelec и още една с "А", но не съм чувал за тях.
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

KrasimirK написа:Ясно. Благодаря за съветите колеги.

В технополис видях и някаква марка Airelec и още една с "А", но не съм чувал за тях.
...ATLANTIC , нали по-горе го споменах, че две зими вече го ползвам, а не е по-различен от ADAX-а, като работа , но пък е по-евтин и заема по-малко място,като площ! 8)
И, каквото и да ти обясняват консултатнтите и да ти смятат квадратурата, по-малко от 1500-2000 W конвектор не вземай ......
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Аз бих ти препоръчал най удачното в случая- сръбваш прилична доза опиати под формата на ракия и лягаш, настелваш деца и жени да теб и ги топлиш....
Сорри за спама, ама няма уред който да те стопли, без да изгори необходимите за това киловати, изключая климатиците...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”