Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Икономично oтопление на спалня, съвет?
Модератор: dantho.mihov
- KrasimirK
- вече хвърля и на тежко
Икономично oтопление на спалня, съвет?
Здравейте,
Зимата май наближава с пълна сила и трябва да си закупя отоплителен уред за спалня. Помещението е малко - около 9-10 квадрата. (3х3 метра под). Освен спалня, се стои и на компютърно бюро. Мога да отделя около 100-150лв максимум.
Вариантите:
1. Духалка.
2. Конвектор + духалка
3. Лъчист конвектор
*Климатик и т.н. не са вариант, тъй като помещението е под наем и не смятам да правя инвестиции на този етап.
И трите уреда по-горе се побират горе-долу в посочената сума. Сега, топ-гъзарията до колкото разбрах са някакви лъчеизлъчващи плочи, на принципа на инфрачервени лъчи и сума около 300 + лева. Това го изключвам.
В техно-маркет ми препоръчаха това: http://www.technomarket.bg/products/091 ... sy-mc-2012
На фона на горните 3 предложения какво бихте избрали и ползвате ли някое от тях?
Зимата май наближава с пълна сила и трябва да си закупя отоплителен уред за спалня. Помещението е малко - около 9-10 квадрата. (3х3 метра под). Освен спалня, се стои и на компютърно бюро. Мога да отделя около 100-150лв максимум.
Вариантите:
1. Духалка.
2. Конвектор + духалка
3. Лъчист конвектор
*Климатик и т.н. не са вариант, тъй като помещението е под наем и не смятам да правя инвестиции на този етап.

И трите уреда по-горе се побират горе-долу в посочената сума. Сега, топ-гъзарията до колкото разбрах са някакви лъчеизлъчващи плочи, на принципа на инфрачервени лъчи и сума около 300 + лева. Това го изключвам.
В техно-маркет ми препоръчаха това: http://www.technomarket.bg/products/091 ... sy-mc-2012
На фона на горните 3 предложения какво бихте избрали и ползвате ли някое от тях?
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Икономично утопление на спалня, съвет?
И трите ще въртят електромера така, че свят ще му се завие.......пък и на теб, когато дойде сметката.
Като че ли най-добре е радиатор-конвектор.

Като че ли най-добре е радиатор-конвектор.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Икономично oтопление на спалня, съвет?
Ползвам конвектор-радиатор от две зими в помещение 25м2, което нямаше стопляне с хубав климатик преди това...повече от доволен съм, предвид, че нямам алтернатива на тока в това помещение....радиатoра ми е този
http://www.jilishta.com/shop/235-konvek ... -termostat" onclick="window.open(this.href);return false; 2000 W c(при твоята квадратура ще e вариант 1500 W c)
С малко надхъврля бюджета ти, но е проверена машина......иначе в спалнята съм с ADAX, серия GLAMOX с електронен термостат вече 5-та зима и не смятам да го заменям, особено с климатик...нивга..

С малко надхъврля бюджета ти, но е проверена машина......иначе в спалнята съм с ADAX, серия GLAMOX с електронен термостат вече 5-та зима и не смятам да го заменям, особено с климатик...нивга..

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

-
- ще става разбирач
С две ръце съм за радиатори ADAX. Преди да се родят дечурлигата търсих точно това решение. Вярно, сметката може би е малко по-висока, но това е защото отопляваме навсякъде в къщи.
И тъй като вероятно нов ADAX ще надхвърли бюджета - загледай обявите в Продавалник например. На тва чудо не виждам какво може да му се развали
Другото, което те притеснява - ако смениш квартирата можеш да си го вземеш с теб, споко...
И тъй като вероятно нов ADAX ще надхвърли бюджета - загледай обявите в Продавалник например. На тва чудо не виждам какво може да му се развали

Другото, което те притеснява - ако смениш квартирата можеш да си го вземеш с теб, споко...
-
- разбира нещата
зависи каква ти е целта на стопляне.ако искаш за бързо и за няколко часа -ХУБАВА духалка,а ако искаш да подържаш някаква температура и почти на непрекъснат режим-конвекторите които ти предлагат по-горе или маслен радиатор пак е вариант.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Според мен, най-добре е, ако пичът го няма през деня у дома, да си вземе евтина духалка и една хубава, скъпа, пищна дама, която да му топли леглото. Повече не му трябва 

- tsvetkoff
- ще става разбирач
+1 и от мен!!!s4etovod написа:С две ръце съм за радиатори ADAX. Преди да се родят дечурлигата търсих точно това решение. Вярно, сметката може би е малко по-висока, но това е защото отопляваме навсякъде в къщи.
Отоплявам детска стая с такъв .....повече от 10 години.Изобщо не е висока сметката,защото при тази квадратура с друг отоплителен уред ще ти трябват поне 2 kW.
За да имаш икономии най-добре е като го включиш през ноември и да го изключиш през март - когато помещението е вече затоплено,той само поддържа температурата и гори много малко ток.

- KrasimirK
- вече хвърля и на тежко
Ясно. Благодаря за съветите колеги.
Всички клонят към Adax и варианта ми е да взема нов на изплащане. И по предишните питания - да, ще ми трябва предимно за през нощта отопление, но духалките много изсушават въздуха и не се спи приятно. + това съм изпитвал неприятни болки в гърлото на сутринта, след спане в стая, отопляване с духалка... А и щом е икономично, някой Adax ще ми свърши работа. В технополис видях и някаква марка Airelec и още една с "А", но не съм чувал за тях.
Всички клонят към Adax и варианта ми е да взема нов на изплащане. И по предишните питания - да, ще ми трябва предимно за през нощта отопление, но духалките много изсушават въздуха и не се спи приятно. + това съм изпитвал неприятни болки в гърлото на сутринта, след спане в стая, отопляване с духалка... А и щом е икономично, някой Adax ще ми свърши работа. В технополис видях и някаква марка Airelec и още една с "А", но не съм чувал за тях.
...ATLANTIC , нали по-горе го споменах, че две зими вече го ползвам, а не е по-различен от ADAX-а, като работа , но пък е по-евтин и заема по-малко място,като площ!KrasimirK написа:Ясно. Благодаря за съветите колеги.
В технополис видях и някаква марка Airelec и още една с "А", но не съм чувал за тях.

И, каквото и да ти обясняват консултатнтите и да ти смятат квадратурата, по-малко от 1500-2000 W конвектор не вземай ......
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Джоко Росич

- Vid
- кандидат преподавател
Аз бих ти препоръчал най удачното в случая- сръбваш прилична доза опиати под формата на ракия и лягаш, настелваш деца и жени да теб и ги топлиш....
Сорри за спама, ама няма уред който да те стопли, без да изгори необходимите за това киловати, изключая климатиците...
Сорри за спама, ама няма уред който да те стопли, без да изгори необходимите за това киловати, изключая климатиците...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека