Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- prodigy666
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
хубаво бехме почнали темата за зимния подход със захранките ... и аз като колегата пожара повечето пъти разчитам на червеите като захранка било то лепени или с прашката .... но винаги нося и храна
..... и друго някои лови ли още с тези '' пияните'' плувки
днес намерих 2 доста добре изглеждаха 

Какво ви става бе хора? Защо не разделите реките и останалите водоеми на териториален принцип, за да може да си ловите спокойно и такива "Палячовци" от столицата като мене да не Ви се пречкат. Не забравяйте, че за много голям брой риболовци река Струма е 100 километрова дестинация. Не върви някак си да биеш толкова километри и да си загубиш половината ден в разходки по реката. На Вас-местните ви е лесно. Днес сте на едно място, а утре на друго. Аз лично съм много благодарен на всеки, който споделя информация за реката, защото по този начин ми спестява доста време и средства. Нормално е на Бело поле да става панаир. Там върви риболов в момента, затова и "Палячовците" сме там. Въпросът с количеството уловена риба и използваните подхранки изобщо не мисля да го коментирам. Всеки лови толкова, колкото му позволяват опитът и знанията. Вярно е, че представителите на кюстендилската школа ловят риби в пъти по-добре от всички останали, но какво от това? Риболовът е едно прекрасно хоби и количеството уловена риба не винаги е от толкова голямо значение. Важното е да сме пред водата, а ако рибата е апатична към нашите примамки не е голяма трагедия. Аз лично най-често ходя на риболов както на река Струма, така и на реките Места, Малък Искър, Искър и Марица. Съгласете се, че голяма част от кюстендилската школа ще изглеждат много по-различно на гореизброените реки /няма да използвам квалификации/. Мое мнение е, че трябва да проявявате по-голяма търпимост към "Палячовците", а пък в случай, че някога тръгнете на риболов на река Искър, те ще ви открехнат, че там скобарът не познава трохата. ХАЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ!!! УТРЕ СЪМ НА БЕЛО ПОЛЕ.DJONI RINGO написа:За това говоря-докато беше суша предните две години и само най печените ловеха тея с баките седеха като усрани-са панаир правят-по 5 дена места пазят,на караул са! Палячо и Мики Маус дойдоха
-
- фен клуб-скобар
Пожар аз също ходя с тон храна-така се изказах прицелно и точно целенасочено към субекти-стари игри!pojara28 написа:Не знам дали съм напълно съгласен, защото нямам нищо против хората с баките храна, но виж за палатковите лагери и присвояването на участък от реката това е простотия.DJONI RINGO написа:За това говоря-докато беше суша предните две години и само най печените ловеха тея с баките седеха като усрани-са панаир правят-по 5 дена места пазят,на караул са! Палячо и Мики Маус дойдоха
Като се сетя и аз какви глупости съм правил преди да започна да ловя риба като хората но винаги съм казвал че трябва си ходене по реката, а не бака с храна. не че вече съм кой знае какъв факир с въдицата но поне се усещам какво да променя за до ми тръгне и най куция излет и без да хвърля две баки с храна.
Велек аз не деля на софиянци и т.н-изказах се така по мое му и точно с умисъл към едни тежкари,но това е друга тема-не е за тука!Палячо и Мики Маус са две фигури,но ти няма как да знаеш,за което се надявам да не си се обидил!за мен от Кюстендил до БЛАГОЕВ СЪЩО СА 70 КИЛОМЕТРА;)ама само да ти кажа още нещо-Вуков мост мястото като го заемат керваните го държат от юни до октомври-а то е ебати сухото!
алеле кюстендилската школа ако знаеш само колко пъти ги разпорва по Искър-тея за трохите и белките по Струма и Искър ги знаеме!по Искър ходя само за големите бели

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Стига с това Бело поле
...както казва един колега в по-преден пост
Майтапа настрана - вчера с трима приятели бяхме на монца. Преобладаваха предимно мренки и кленчета. Хванахме няколко морунажчета и два скобара(500-700 гр).Сутринта активноста на рибите бе по-голама за разлика от следобяд(предполагам задари промяната във времето). Труден риболов заради непрестанен вятър с неприятни пориви.
стръв: бял и троха . Три кленчета се хванаха на торен.
ниво и цвят на водата : сториха ми се добри
С други думи - един шарен риболов
Наслука,
Роската

Майтапа настрана - вчера с трима приятели бяхме на монца. Преобладаваха предимно мренки и кленчета. Хванахме няколко морунажчета и два скобара(500-700 гр).Сутринта активноста на рибите бе по-голама за разлика от следобяд(предполагам задари промяната във времето). Труден риболов заради непрестанен вятър с неприятни пориви.
стръв: бял и троха . Три кленчета се хванаха на торен.
ниво и цвят на водата : сториха ми се добри
С други думи - един шарен риболов

Наслука,
Роската
Че Кюстендилци като цяло са добри рибари е факт и то не само на струма и не само на речен риболов.И на професионално ниво и на любителско.Деленето на рибарите по градове е глупаво най-малкото щото и в кюстендил и на всякъде има силни и слаби.С това надявам се приключва спама по темата.В сряда мойте хора са били около железница и монца сменили са 3 - 4 места навсякъде тегаво завършили са с по 5-6 скобара 500-800гр.А риба има много на всякъде и още не се е групирала жешко е още.
chokoboy написа:....А риба има много на всякъде и още не се е групирала жешко е още.

- prodigy666
- разбира нещата
голема тишина ... нема ли некои да се похвали с риболов ... аз днеска пометках на монца .... ама слаба работа 2 скоби и толкоз ... а реката е спаднала доста !
Колега май бяхме един срещо друг ако, не се бъркам ,ние с брат ми бяхме отсреща и ловяхме на фидер но,наистина деня не беше от най добрите но,все пак сме доволни има и такива моменти в риболова. 

На Бело поле общата конюнктура е променена....совите не са това, което бяха или с други думи скобаре се мести, а и се поизлови 
п.п. Ще се ориентирате по палатките и караваните на къде е миграцията.

п.п. Ще се ориентирате по палатките и караваните на къде е миграцията.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- prodigy666
- разбира нещата
аз бях най - отгоре на монца срещу стената ... ма явно на всякъде е било еднаквоpano64 написа:Колега май бяхме един срещо друг ако, не се бъркам ,ние с брат ми бяхме отсреща и ловяхме на фидер но,наистина деня не беше от най добрите но,все пак сме доволни има и такива моменти в риболова.
сега си идвам от реката от тъмно до обяд на Железница под бързея на изтичалото само кленчета и мренки немаше и следа от скобарите от миналата седмица над бързея колегите пак не видях да хванат.капото от към скоби го спасих на Бело поле точно над моста над стеснението на реката фанах само един на троха иначе се белкаха там бяха и те така разбирасе че скобара си плува 

-
- фен клуб-скобар
Реката много е паднала и е бистра-поне из дефилето е такава!Моите наблюдения са ,че този период е ,,мъртъв,, така да го кажа-усещат ли че ще има групиране и не искат!Евентуално ги търсете по настоятелно между 15 и 18 h!Предполагам че поне до края на месеца ще са из цялата река но мудни!търсете си шареният риболов повече!На Бело поле естествено са си там постоянно и нямат почти никакъв преход-така че там със сигурност ще е най резултатно за момента!Железница на мен лично не ми допада-едно време да,но последните 3-4 години не ме радва!Бих заложил сега не само на трохи изцяло,а на храна и в нея трохи-задължително добавям един или два пакета бисквита шоколад-хем прави храната подходящ цвят,хем я слепва!белки задължително сега влизат в играта!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Точно така беше на Бело поле в неделя, 13.10., нагоре от навалицата.Реката беше добра на цвят, нивото играе чувствително, не знам защо(?)Рибите са много редки, но добри. 3-ма човека лупнахме средно по 6-7 скобара от тъмно до тъмно, между тях 3-4 над литър, другите средняци.Мряната беше много активна на пинки, ако ни беше цел,щяхме да наловим количества и то едри, но просто пробвахме дали скобара не се е преориентирал от хляб на месо- още НЕ!Мисля, че това беше последния ден на тия места за годината, та може и снимчици да пуснаDJONI RINGO написа:......Моите наблюдения са ,че този период е ,,мъртъв,, така да го кажа-усещат ли че ще има групиране и не искат!Евентуално ги търсете по настоятелно между 15 и 18 h!Предполагам че поне до края на месеца ще са из цялата река но мудни!търсете си шареният риболов повече!......!

Любопитно ми е, тази навалица в района от моста и 200-300 м нагоре дали е имала смисъл??!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- научил се да хвърля
Колега, къде сте ги ловили тия скобари
? Аз бях в горния край на вира (Бело поле) откъм баластрата. После се прехвърлих от другия край и накрая завърших на втичалото в бързея. Няма и помен от скобара. Общ резултат около 20 риби (дребни кленчета и мренки). Изхвърлих 4 хляба трохи и 200 гр. бели и не искат
.Скоро няма да се ходи там.

- plamii
- фен клуб-скобар
Колега аз бях от другата страна на баластрата доста мрени 1 скобар един скобар ми скъса и един откачих и доста едри мрени на бел и троха. при мен нито едно кленче не излезна.tegov86 написа:Колега, къде сте ги ловили тия скобари? Аз бях в горния край на вира (Бело поле) откъм баластрата. После се прехвърлих от другия край и накрая завърших на втичалото в бързея. Няма и помен от скобара. Общ резултат около 20 риби (дребни кленчета и мренки). Изхвърлих 4 хляба трохи и 200 гр. бели и не искат
.Скоро няма да се ходи там.

The Best