Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Маркетингово проучване на евтини спининги
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Маркетингово проучване на евтини спининги
Благодаря за мнението, но мисля, че съм обяснил добре какво търся и защо. Ако имам грешка в разсъжденията - ОК-ще помисля пак, но пръчка за 130 кинта, с тест 10-30 не е тово което търся в момента.didopoli написа:Погледни тази:http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... ubgroup=56
Мисля че имаха и с тест 10-30 мой приятел лови с нея вече 3 години.Вадил е и бели,костури и сом.Доста е стегната с върхов строй.Не съм специалист,но и според мен няма универсална въдица.Лично аз имам само 2 засега...май ще станат и повече де.Успех в избора!
Това което се опитах да ти кажа с предния пост е,че връзката по-скоро е м/у строя и течението,а не м/у теста и течението.suntsu написа:...не видях връзка между теста и течението. За гъненето - ами да се гъне, нали затова е въдица, а не кол за домати.
В общи линии би могло въдицата да се гъне неприятно много и да нямаш добър контрол над примамката

- Vid
- кандидат преподавател
Колега, когато хванеш 1-2 риби на спининг отново ще се запалиш, защото ударите на рибите са в ръцете ти, а не в плувката или звънчето като при другите риболови.... Адреналина изпълва тялото ти, като при никой друг вид риболов. За сезона риболова с воблери и блесни според мен свърши (има опасност да се разочароваш от този вид риболов опитвайки се да ловиш кефал, сом, распер и пр. сега) , освен ако не потърсиш някоя ЩУКА некъде.... Вече е време за джиг, което и върхово удоволствие и изкуство поне за мен....suntsu написа:Ами това съм го чел, пак го прочетох и пак не видях връзка между теста и течението. За гъненето - ами да се гъне, нали затова е въдица, а не кол за домати.A.S.H написа:Ето тук би могъл да прочетеш много полезна информация по въпроса.Теста е диапазона от тежести които въдицата изхвърля най-далеч.Така както аз разбирам нещата дори въдицата ти да е с по-голям тест ако е параболик или полу параболик то тя ще се гъне доста в течението,но при бърза и стегната въдица не би имал този проблем независимо,че теста е по-малък
Първите ми опити за спининг бяха с абсолютно неподходящи пръчки и това ме отказа от този риболов за много години. Затова сега наблягам и на теорията, за да няма фалове в практиката
Лично, бих те посъветвал да си купиш една по евтина джигова въдица за затворени водоеми и да се пробваш за костур и сулка, а на пролет да си търсиш такава за реки и течения...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Колега suntsu, това че си счупил ексийда да не те озадачава, според мен е било дефект на пръта, имах същия случай с ul от същия модел на 1.80м и на първото и тестване,на десетото замятане на двуграмова блесна, върха просто се отчупи при проводката
.....сменик срещу 15лв цялата снадка и от тогава мятам и по-тежки джелеза от указания тест умишлено да видя дали пак ще се счупи, въдицата не е мръднала..... и за това стигнах до извода, че е дефект,щото аз от магазина отидох на гьола за проба .... тъ просто давам идея да си отремонтираш такъма! 

Последно промяна от Jechev на Вто Ное 08, 2011 1:58 pm, променено общо 1 път.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

- Vid
- кандидат преподавател
Тази пръчка EXCEED SPX 2.40м.М/5-21/ смятам утре да я поръчам за по-малкия ми брат, който вече е много запален по спининга, като "универсална" въдица за риболов както за по малки реки, така и по язовири с всякакви примамки, като за начинаещ спинингист. Аз притежавам и съм ловил добри риби с този серт на 2,10 с акция 2-7, и съм много доволен от него, след като му скъсих дръжката, не е "мръднал" през целия сезон...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- кандидат преподавател
Аз станах фен както на Серт Ексийда,така и на Формакс Страйкър.На първо време,ш,съ завтарям за резерв,щот обичам да има запаси,после ще му мисля за по-реномирани и по-парични възможности откъм ... като спрат да ми ловят риби посочените,тогава ще ви кажа за какво съм събрал още парици 

-
- вече хвърля и на тежко
Ако аз трябваше да избирам щях да взема тиката, но стария модел. Новия просто не го познавам. Ще ти върши работа и на практика може да ловиш всичко което си написал (+ бяла риба) но със следните неудобства, които всъщност ще изпитваш с всяка една "универсална" пръчка: Ще ти е малко дискомфортно да замяташ леки примамки, да речем блесни под 3-ти номер (но пък щука не можеш да ловиш с кефалска пръчка). В обрасли водоеми може да изпиташ затруднения да вадиш по-йедри щуки, или по-скоро да ги контролираш. Зорлям ша фъргаш надалеч...от 50-те метра, което не е проблем за риболова на тия риби дето си писал.suntsu написа: Целта е пръчка, предимно за щука, распер, но и някой кефал и кустур. Абе - универсал.
Tica New Graphite 2.44 10-21 163 101
И за да не правиш маркетингово проучване и за макарата ще ти кажа - отлично пасва с някое риоби модел 2000 според възможностите ти. Брейда ти е power pro 15 либри за щуките и монофил за дребните риби.
Та за тия парета - това e един от най-добрите варианти. Пръчката бих я характеризирал като щукарка, но с прилично тегло и голяма здравина и бих я нарекъл "Глупакоустойчива". Позволява и риболов на джиг, притежава много добра чувствителност. Не съм виждал друг аналог на тая цена. Успех.
P.S. Ако приоритет ти е щуката или ловиш в много обрасли водоеми по-добре си вземи хеви модела на тика - 15-45! Кефал ще ловиш някак си , макар и с усещането че хвърляш примамките с лопатата, но на по-късен етап все ще можеш да отделиш 40 левчета за едно беркли на 1.80 и те така....
значи не издържах и се регистрирах "ШИМАНОТО било дърво" Catanata e нисък клас и пак е в пъти по добре от всички иэброени ми колега купи си Shimano BeastMaster BioFibre
и пак ще си говорим дале било дърво по горе изброените "прътове" от теб са по скоро Тупалки за тупане на килими а не спинингови пръти
.
и пак ще си говорим дале било дърво по горе изброените "прътове" от теб са по скоро Тупалки за тупане на килими а не спинингови пръти

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Хубаво е да се поглежда откога е дадената тема , в случаят две години разлика . Другото хубаво е да се поглежда какви въдици се сравняват , демек в еднакъв ценови клас . Не друго ами в твоя ред мисли бих те препратил да си вземеш въдица от Ито Крафт или Соус и тогава да те питам дали у живот ще обърнеш внимание на "тупалки" от рода на Бийст Мастера .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Е, то човек каквато и да е въдица от японски производител(европейски шимана и дайви не коментираме) от 25 000 йени нагоре, така или иначе никога повече няма да пипне "тупалки", да не говорим, че с "ЮФМ" или "Ито" вероятно няма да пожелае да пипне каквото и да е повече...
п.с. Отделен въпрос е, че на пръчките от 25 000 йени мястото им не е в тази тема...
п.с. Отделен въпрос е, че на пръчките от 25 000 йени мястото им не е в тази тема...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;